Sortimentstrategier - Oversigt, komponenter, typer

Sortimentstrategier henviser til de planer, som detailhandlere (i butik og e-handel Introduktion til e-handel E-handel refererer til kommercielle transaktioner af varer eller tjenester, der udføres over internettet. I løbet af de sidste mange år har e-handel hurtigt udviklet sig til blive en kombination af online og offline detailhandel, som er vertikalt integreret. E-handelsvirksomheder sælger forskellige produkter og tjenester. Intro Guide) bruger til at bestemme det optimale produktmix til deres daglige lager. De er vigtige for detailbranchen, da kunder direkte interagerer med det viste produktmix og træffer købsbeslutninger baseret på det, de ser.

Sortimentstrategier

Komponenter i sortimentstrategier

Sortimentstrategier defineres efter to hovedfaktorer:

1. Produktbredde

Produktbredde henviser til det sortiment af produktlinjer, som en forhandler tilbyder. For eksempel kan et supermarked tilbyde produktlinjer, der spænder fra madvarer til kosmetik og medicinske forsyninger uden recept. De er alle de produktlinjer, der er tilgængelige for kunder. Typer af kunder Kunder spiller en vigtig rolle i enhver virksomhed. Ved bedre at forstå de forskellige typer kunder kan virksomheder være bedre rustet til at udvikle og kombinere for at udgøre den produktbredde, som forhandleren tilbyder.

2. Produktdybde

Produktdybde er den række produkter, der tilbydes under hver produktlinje. For eksempel, hvis den pågældende forhandler er en specialiseret kornbutik, vil de sandsynligvis tilbyde hundredvis af muligheder for korn. Sorten bestemmer produktdybden.

Sortimentstrategier bestemmes af den produktbredde og dybde, som en forhandler vælger at tilbyde, og resulterer ideelt i optimale produktblandinger, der driver salg og øger sandsynligheden for, at kunder træffer positive købsbeslutninger. De anvendte strategier kan afhænge af butikkernes fysiske kapacitet - mindre butikker mangler generelt plads til høj produktbredde og dybde og har tendens til at fokusere på den ene eller den anden.

For eksempel vil en specialforhandler, som f.eks. En kornbutik, sandsynligvis have smallere produktbredde (få produktlinjer), men høj produktdybde (mange muligheder for hver produktlinje). Det vil sige, at de sandsynligvis kun tilbyder korn, men de vil også give mange muligheder for korn at vælge imellem.

På den anden side vil en grossist som Costco sandsynligvis demonstrere høj produktbredde (mange produktlinjer lige fra frisk frugt til tøj, husholdningsmøbler og tilbehør), men lavere dybde (kun få muligheder i hver produktlinje f.eks. tilbud).

Typer af sortimentstrategier

1. Bredt sortiment

En bred sortimentstrategi bruges, når detailhandlere sigter mod at tilbyde mange forskellige produktlinjer eller kategorier, men med mindre dybde i hver kategori. Det sigter mod at give mere variation i de typer produkter, der tilbydes, men giver ikke et stort antal produkter i hver produktlinje.

For eksempel anvender en købmand, der leverer mange forskellige produkter, men kun lagerfører et eller to mærker for hver type produkt, en bred sortimentstrategi.

2. Dybt sortiment

En dyb sortimentstrategi sigter mod at give et stort antal muligheder inden for en bestemt produktkategori. Det er almindeligt, at specialbutikker, der fokuserer på et eller et par produkter, bruger en dyb sortimentstrategi.

For eksempel vil en supplementbutik sandsynligvis tilbyde mange muligheder for købere af proteinpulver - den bruger en dyb sortimentstrategi ved at fokusere på færre produktlinjer, men med stor dybde og variation inden for hver produktlinje.

3. Krypteret sortiment

Forhandlere, der bruger krypterede sortimentstrategier, sigter mod at tilbyde produkter, der ligger uden for deres kerneforretningsdrift for at tiltrække flere kunder fra forskellige markeder.

For eksempel begynder en butik, der er berømt for sine smoothies, at sælge frisk frugt og pakket mad, hvilket gør det muligt at målrette mod et bredere publikum, herunder folk, der ønsker at lave smoothies derhjemme.

4. Lokaliseret sortiment

En lokal sortimentstrategi tildeler produktmixet baseret på den lokale befolknings præferencer og de geografiske områdes karakteristika. Dette giver detailhandleren mulighed for at imødekomme forskellige krav alt efter geografi og derved øge salget.

For eksempel sælger en tøjforhandler som Zara ikke den samme beklædningslager i en butik i Mumbai, Indien, som den gør i Vancouver, Canada. Dette skyldes, at befolkningen i Vancouver kræver varmere tøj til sne og vintersæsonen, mens befolkningen i Indien udviser forskellige tøjpræferencer og krav.

5. Massemarkedssortiment

Massemarkedssortimentstrategier bruges af butikker med store fysiske lagringsfunktioner, såsom Walmart og Amazon. De sigter mod at appellere til massemarkedet og tilbyde så mange produkter og sorter som muligt, der dækker et meget større kundegrundlag.

Betydningen af ​​sortimentstrategier

Hvis de bruges effektivt, kan sortimentstrategier øge salget og hjælpe detailhandleren med at vokse sin kundebase . De er vigtige, fordi de bestemmer de varer, som en kunde interagerer med, hvilket fører til en købsbeslutning. Sortiment kan variere efter årstider - en isbutik kan tilbyde forskellige smag om sommeren og forskellige smag i en monsonsæson.

Tilsvarende vil en tøjforhandler sandsynligvis have andet tøj på lager om foråret og om sommeren (sandsynligvis mere strandtøj) end om vinteren (flere jakker). Dette henvender sig til den offentlige efterspørgsel og øger salget. Tilsvarende i supermarkeder er komplementære varer, såsom tandbørster og tandpasta, strategisk assorteret, så kunderne overtales til at købe mere, end de havde til hensigt.

Sortimentstrategier kan dog være ufordelagtige, hvis produktmixet og tildelingen ikke appellerer til befolkningen, der besøger butikken (eller hjemmesiden, for e-handelsforhandlere. Regnskabseksempler - Amazon Case Study Regnskaber viser de økonomiske resultater og styrken af ​​en De tre hovedregnskaber er resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse. Her er nogle eksempler på årsregnskaber.). For eksempel kan for meget variation inden for en produktlinje frustrere kunder, fordi det gør det sværere at træffe en beslutning. Samtidig kan det at give for lidt variation være skuffende for nogle kunder og kan påvirke salgsomsætningen negativt.

Derfor er det vigtigt at udføre omfattende markedsundersøgelser relateret til en række faktorer, såsom målkundegruppe, placering, klima og andre kundebaserede præferencer, inden der designes en passende sortimentstrategi og produktmiks.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

  • AIDA-model AIDA-model AIDA-modellen, der står for Attention, Interest, Desire and Action model, er en reklameffektmodel, der identificerer de faser, som et individ
  • Forbrugerprodukter Forbrugerprodukter Forbrugerprodukter, også kaldet endelige varer, er produkter, der købes af enkeltpersoner eller husstande til personlig brug. Fra et markedsføringsperspektiv er der fire typer forbrugerprodukter, der hver har forskellige markedsføringsmæssige overvejelser.
  • Demografi Demografi Demografi henviser til de socioøkonomiske karakteristika ved en befolkning, som virksomheder bruger til at identificere kundernes produktpræferencer og købsadfærd. Med deres målmarkeds egenskaber kan virksomheder oprette en profil for deres kundebase.
  • Produktdifferentiering Produktdifferentiering Produktdifferentiering er introduktionen af ​​unikke, karakteristiske egenskaber eller funktioner til et produkt for at sikre en USP (unik salgsproposition) af