Fortyndet EPS-formel - Eksempel Beregn fortyndet indtjening pr. Aktie

Den fortyndede EPS-formel er lig med nettoindkomst minus foretrukne udbytter Omkostninger ved foretrukket aktie Omkostningerne ved foretrukne aktier til et firma er faktisk den pris, det betaler til gengæld for den indkomst, det får ved at udstede og sælge aktien. De beregner omkostningerne ved foretrukne aktier ved at dividere det årlige foretrukne udbytte med markedsprisen pr. Aktie. divideret med det samlede antal udestående udvandet aktier (udestående basisaktier plus udnyttelse af optioner in-the-money, warrants og andre udvandende værdipapirer).

Fortyndet EPS-formel:

Udvandet EPS = (nettoindkomst - foretrukket udbytte) / (vægtet gennemsnitligt antal udestående aktier + konvertering af eventuelle in-the-money optioner, warrants og andre udvandende værdipapirer)

Beregning af fortyndet EPS-eksempel

Nedenfor er et simpelt eksempel på, hvordan man beregner fortyndet EPS for et selskab uden foretrukne aktier.

Skærmbillede af fortyndet EPS-formelskabelon

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Som du vil bemærke i analysen, der blev udført, blev antallet af fortyndede udestående aktier afledt ved at tilføje antallet af in-the-money optioner og forudsat at de blev føjet til det grundlæggende antal udestående aktier i perioden.

Ved at udføre en fuldstændig analyse (som vist) ser vi, at Basic EPS i 2017 er $ 2,45, fortyndet EPS er $ 2,20, og Fuldt fortyndet EPS er $ 1,96.

Det fortyndede EPS-tal på $ 2,20 tegner det mest nøjagtige billede for en investor, mens det fuldt fortyndede EPS-tal på $ 1,96 viser det mest konservative (eller værste tilfælde) scenario.

Hvorfor beregner investorer og analytikere udvandet EPS?

Årsagen til, at analytikere og investorer beregner fortyndet EPS, er, at basis EPS kan overdrive det faktiske indtjeningsbeløb pr. Aktie, som en fælles aktionær har ret til.

Virksomheder har ofte udvandende værdipapirer som optioner og warrants, der vil øge det samlede antal udestående aktier, når de konverteres.

Da konvertering af option til aktier ikke tilføjer nogen yderligere nettoindkomst til virksomheden, gør det øgede antal aktier konverteringen udvandende.

Der er muligvis tildelt optioner til medarbejdere, der for eksempel er in-the-money (strejkkurs er under den aktuelle markedspris), men som endnu ikke er konverteret. Hvis optioner er i pengene, skal de tages med i en fortyndet EPS-beregning.

For at lære mere, start finansøkonomiske analysekurser nu!

Opdeling af tælleren - nettoindkomst og foretrukket udbytte

Tælleren af ​​EPS-formlen er nettoindkomst - Foretrukne udbytte Omkostninger ved foretrukket lager Omkostningerne ved foretrukket aktie til et firma er faktisk den pris, det betaler til gengæld for den indkomst, det får ved udstedelse og salg af aktien. De beregner omkostningerne ved foretrukne aktier ved at dividere det årlige foretrukne udbytte med markedsprisen pr. Aktie. . Foretrukket udbytte skal trækkes fra nettoindkomsten, da den del af indtjeningen ikke vil være tilgængelig for fælles aktionærer, og vi beregner indtjening pr. Aktie (EPS) for fælles aktionærer.

Standardberegningen for indtjening pr. Aktie er nettoindkomst divideret med udestående aktier. I tilfælde af et selskab, der betaler en foretrukken opdeling, er EPS for almindelige aktionærer nettoindkomst minus foretrukne udbytter (da de først udbetales) divideret med udestående aktier.

For at lære mere, start vores økonomiske analysekurser nu!

Nedbrydning af nævneren nr. 1 - udestående aktier

Nævneren af ​​EPS-formlen er vægtet gennemsnit udestående basisaktier + optioner + warrants + andre udvandende værdipapirer, der er i pengene.

Det vægtede gennemsnit udestående basisaktier er det gennemsnitlige antal aktier, der var udestående i løbet af tidsperioden. Hvis for eksempel tidsperioden var et år, og der ikke blev udstedt eller tilbagekøbt aktier i løbet af året, er startantalet af aktier, slutning af antal aktier og det vægtede gennemsnitlige antal aktier alle lig med hinanden.

Nedbrydning af nævneren nr. 2 - justeringer af udestående aktier

Ved at se på noterne i et selskabs årsregnskab Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneudsagn er kompliceret, du finder en tidsplan med en liste over alle de udstedte optioner og warrants sammen med deres strejke- eller konverteringspriser og løbetid.

Det er her, det meste af indsatsen er påkrævet. En god finansanalytiker Analyst Trifecta®-guiden Den ultimative guide til, hvordan man kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du at følge branchens førende bedste praksis og skille sig ud fra mængden? Vores proces, kaldet The Analyst Trifecta®, består af analyse, præsentation og bløde færdigheder vil genskabe en tabel i Excel med alle detaljer, sammenlign derefter strejke- / konverteringskurserne med den aktuelle aktiekurs (eller gennemsnitlig aktiekurs i perioden) og bestem hvilke værdipapirer der er i pengene.

Det næste trin er at antage, at disse værdipapirer konverteres, virksomheden modtager kontanterne, og antallet af udestående aktier stiger.

Skal du bruge fuldt fortyndede udestående aktier?

Det skal bemærkes, at du kan tage det fuldt fortyndede antal udestående aktier som nævneren, hvis du vil være den mest konservative. Det kan dog være alt for konservativt, da nogle af optionerne kan være langt ude af pengene og aldrig konvertere til aktier. Af denne grund er det bedre at tage skridt

Video Forklaring af den fortyndede EPS-formel

Nedenfor er en kort videovejledning, der forklarer, hvordan den fortyndede EPS-formel er struktureret med et eksempel.

Fortyndet EPS skabelon og lommeregner

Download den fortyndede EPS-formel Excel-skabelon fra eksemplet øverst i denne artikel. Den bedste måde at forstå, hvordan dette fungerer, er at tage skabelonen, kontrollere alle beregningerne og prøve at opbygge den igen med dine egne numre.

Øvelse gør perfekt, når det kommer til økonomisk modellering og andre ad hoc-stykker finansiel analyse, såsom denne fortyndede EPS-lommeregner.

For at lære analyse, start finansøkonomiske analysekurser nu!

Flere ressourcer

Vi håber, at dette har været en nyttig guide til forståelse af den fortyndede EPS-formel, hvordan den fungerer, og hvorfor den betyder noget for investorer.

For at fortsætte med at lære og udvikle dine færdigheder, se venligst vores mest relevante yderligere ressourcer nedenfor:

  • Pro Forma EPS Proforma indtjening pr. Aktie (EPS) Proforma indtjening pr. Aktie (EPS) beregnes for at justere for virkningen af ​​fusioner og opkøb. Vejledning til beregning af proforma-indtjening, eksempel formel
  • PE-forhold Prisindtjeningsgrad Prisindtjeningsforholdet (P / E-forhold) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre følelse af værdien af ​​en virksomhed. P / E viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidig) indtjening
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere