NA-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger NA

NA-funktionen er kategoriseret under Excel-informationsfunktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Det returnerer # N / A-fejlværdien. N / A betyder "ingen værdi tilgængelig" eller "ikke tilgængelig."

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle metrics tracking, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, NA-funktionen kan bruges til at markere tomme celler og dermed undgå medtagelse af tomme celler i beregningen. Det kan også bruges til at fremhæve celler, hvor information mangler.

Formel

= NA ()

NA-funktionen kræver ikke et argument.

Hvordan bruges NA-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​NA-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi får følgende data :

NA-funktion

I ovenstående data er vi opmærksomme på, at visse celler er tomme. For at finde ud af det samlede beløb i stedet for at bruge formlen Enheder * Salgspris, bruger vi formlen:

NA-funktion - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

NA-funktion - Eksempel 1a

Nu, hvis mængden mangler, og der ikke er nok data til at køre beregningen, kontrollerer formlen for at se, om cellen i kolonne B er tom. Hvis det er tilfældet, returnerer det fejlen # N / A ved hjælp af NA-funktionen. Hvis der findes en værdi, køres den normale beregning.

Eksempel 2

Når vi får store datasæt, kan VLOOKUP'er køre langsomt. I et sådant scenario kan vi bruge NA-funktionen og to VLOOKUP'er til at fuldføre ting hurtigere.

NA-funktion - Eksempel 2

Antag, at ovenstående data løb ind i en million rækker. I et sådant scenario ville den enkle VLOOKUP være smertefuldt langsom. I stedet kan vi bruge formlen nedenfor:

NA-funktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

NA-funktion - Eksempel 2b

I formlen ovenfor brugte vi NA (), så vi får en # N / A-fejl, men vi kan også returnere en besked som "Mangler" eller "Ikke fundet", som vist nedenfor:

NA-funktion - Eksempel 2c

For at formlen skal fungere, skal vi sikre, at dataene sorteres efter LOOKUP-værdien. Så rulletallene i dataene ovenfor sorteres i overensstemmelse hermed.

Et par ting at huske på NA-funktionen

  1. Vi skal medtage tomme parenteser sammen med funktionsnavnet. Hvis det ikke er inkluderet, genkender MS Excel det ikke som en funktion.
  2. NA-funktionen blev leveret til kompatibilitet med andre regnearkprogrammer.
  3. Når andre formler henviser til celler, der indeholder # N / A, returnerer de også # N / A.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje