EOMONTH-funktion - Formel, anvendelser, hvordan man bruger EOMONTH

EOMONTH-funktionen er kategoriseret under Excel Dato / tid-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen hjælper med at beregne den sidste dag i måneden efter at have tilføjet et specificeret antal måneder til en dato.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle metrics-sporing, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, EOMONTH-funktionen bliver nyttig, når vi beregner udløbsdatoer for tilgodehavender eller tilgodehavender, der falder på den sidste dag i måneden. Det hjælper også med at beregne forfaldsdatoer, der falder på den sidste dag i måneden. I økonomisk analyse analyserer vi ofte indtægter genereret af en organisation. Funktionen hjælper os med at gøre det i nogle tilfælde.

Formel

= EOMONTH (startdato, måneder)

EOMONTH-funktionen bruger følgende argumenter:

 1. Start_date (krævet argument) - Dette er den indledende dato. Vi skal indtaste datoer i datoformat enten ved hjælp af DATO-funktionen eller som resultater af andre formler eller funktioner. Brug for eksempel DATO (2017,5,13) til 13. maj 2017. Denne funktion returnerer fejl, hvis datoer indtastes som tekst.
 2. Måneder (krævet argument) - Dette er antallet af måneder før eller efter startdato. En positiv værdi for måneder giver en fremtidig dato; en negativ værdi producerer en tidligere dato.

Hvordan bruges EOMONTH-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​denne funktion, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Lad os se, hvilke resultater vi får, når vi leverer følgende data:

EOMONTH-funktion

I række 2 tilføjede funktionen 9 for at returnere den sidste dag i december (9 + 3). I række 3 trak funktionen fra 9 for at vende tilbage 31. juli 2015. I række 4 returnerede funktionen netop 31. januar 2017. I række 5 tilføjede funktionen 12 måneder og returnerede den sidste dag i januar.

I række 9 brugte vi funktionen I DAG, så EOMONTH tog datoen fra i dag, der er den 18. november 2017, og tilføjede 9 måneder til den for at vende tilbage 31. august 2018.

Husk, at EOMONTH-funktionen returnerer en seriel datoværdi. En seriel dato er, hvordan Excel gemmer datoer internt, og det repræsenterer antallet af dage siden 1. januar 1900.

Eksempel 2 - Brug af EOMONTH med SUMIF

Antag, at vi får salg af forskellige produkter i følgende format:

EOMONTH-funktion med SUMIF

Nu ønsker vi at finde ud af den samlede omsætning, der blev opnået for januar, februar og marts. Formlen, vi vil bruge, er:

SUMIFS ((D5: D13), (C5: C13), ”> =” & C15, (C5: C13), ”<=” & EOMONTH (C15,0))

EOMONTH-funktion - Eksempel 1a

Resultatet vi får er:

EOMONTH-funktion - Eksempel 1b

SUMIFS-formlen tilføjede alt salg, der fandt sted i januar for at give 24 (3,5 + 4,5 + 12 + 4) som resultatet for januar. På samme måde fik vi resultaterne for februar og marts.

Hvad der skete i formlen ovenfor er, at SUMIFS-funktionen samlede det samlede salg for det interval, der blev givet ved hjælp af to kriterier:

 1. Den ene var at matche datoer, der var større end eller lig med den første dag i måneden.
 2. For det andet at matche datoer, der er mindre end eller lig med den sidste dag i måneden.

Formlen fungerede på denne måde:

= SUMIFS (indtægter, (C5: C13), ”> =” & DATO (2017,1,1), (C5: C13), ”<=” & DATE (2017,1,31))

Husk i kolonne E, vi skal først skrive 1/1/2017. Brug derefter et brugerdefineret format til at ændre det til et brugerdefineret datoformat (“mmmm”) for at få vist månedens navne. Hvis vi ikke gør det, fungerer formlen ikke korrekt.

Brug af sammenkædning med et ampersand (&) er nødvendigt, når man bygger kriterier, der bruger en logisk operator med en numerisk værdi. Derfor tilføjede vi det til formlen.

Ting at huske på EOMONTH-funktionen

 1. #NUM! error - Opstår hvis enten:
  • Den leverede startdato er ikke en gyldig Excel-dato; eller
  • Den leverede startdato plus værdien af ​​argumentet 'måneder' er ikke en gyldig Excel-dato.
 2. #VALUE-fejl - Opstår, hvis nogen af ​​de leverede argumenter er ikke-numeriske.
 3. Hvis vi angiver en decimalværdi i flere måneder, tilføjer EOMONTH-funktionen kun hele tal til start_dato.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje