Best Practices for Excel-modellering - Retningslinjer og tip til Excel-modeller

Finans liste over bedste Excel-modellering af bedste praksis. Microsoft Excel er et ekstremt robust værktøj. At lære at blive en Excel-strømbruger Excel til begyndere Denne Excel til begyndere-guide lærer dig alt hvad du behøver at vide om Excel-regneark og formler til at udføre økonomisk analyse. Se videoen og lær alt, hvad en nybegynder har brug for at vide fra hvad der er Excel, til hvorfor bruger vi, og hvad der er de vigtigste tastaturgenveje, funktioner og formler er næsten obligatorisk for dem inden for investeringsbanker Job Gennemse jobbeskrivelser : krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, treasury, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet,virksomhedsfinansiering og private equity. Når det er sagt, giver den rene styrke ved Excel også visse vanskeligheder. Når det misbruges, kan en Excel-model blive meget uhåndterlig og ikke brugervenlig. Følgende er nogle retningslinjer for at gøre modeloplevelsen i Excel så problemfri som muligt.

Best Practices for Excel-modellering: Værktøjslinjeværktøjer

# 1 Betinget formatering

Under formatmenuen giver dette værktøj dig mulighed for at indstille regler for visse celler, der, når de udløses, ændrer celleformateringen. Der er adskillige typer formatering, der kan bruges, men den mest almindelige er at bruge grøn, rød og undertiden gul for at angive bestemte status for dine celler.

For eksempel kan du betinget indstille baggrunden for nettoindkomstcellen i en resultatopgørelse til at farve rødt, når den ellers er negativ og grøn. Disse visuelle signaler gør det muligt for brugeren hurtigere at skimme modellen Financial Modelling Certification Financial Modelling Certification - optjen dit certifikat som en Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ® til karriere inden for investment banking, FP&A, for de oplysninger, han eller hun har brug for.

Bedste modeller til Excel-modellering nr. 1

# 2 Datavalidering

Under datamenuen eller båndet giver datavalidering dig mulighed for at indstille regler om, hvilke værdier en celle kan eller ikke kan tage. For eksempel celler i en gældsplan Gældsplan En gældsplan indeholder al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering skal renteudgiftsstrømme næsten altid være en talcelle og ikke tekst. Hvis dette er tilfældet, tillader datavalidering, at cellen låses som et nummer og viser en fejlmeddelelse, hvis brugeren fejlagtigt forsøger at tilføje en tekstværdi, datoværdi eller anden ikke-numerisk værdi. En anden nyttig brug af datavalidering er muligheden for at oprette drop-boxes eller drop lists. Denne funktion opretter let listen over bedste praksis for Excel-modellering.

Excel-modelleringstip # 2

</s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

# 3 Beskyttelse

Under værktøjsmenuen eller gennemgangsbåndet til nyere Excel-versioner giver beskyttelse brugeren mulighed for at definere bestemte celler eller regneark, der ikke kan ændres uden den rette autorisation. Normalt betyder det, at brugeren indstiller en adgangskode, der låser disse celler eller regneark. Når en uautoriseret bruger forsøger at foretage ændringer i de nævnte celler eller ark, viser Excel en fejlmeddelelse.

Opsætning af Excel-modellering # 3

# 4 Sporing af præcedenser eller afhængige

Under båndet Formel giver Excel dig mulighed for at spore præcedenser eller afhængigheder på din aktive celle. Ved at trykke på dette vises pile, der repræsenterer andre celler, der er knyttet til den aktuelle celle. Præcedenser er celler, som den aktuelle celle linker fra, mens Afhængige er celler, der er afhængige af og bruger indholdet af den aktuelle celle. Disse pile forbliver på skærmen, indtil du trykker på knappen for fjernelse i nærheden.

Dette værktøj er ikke kun nyttigt til analyse af, hvor cirkulære referencer oprettes, men også til analyse af symmetri i dine formler og for at sikre, at tilstødende celler, der formodes at beregne det samme stykke data eller bruge de samme referencer og formler.

Dette er en af ​​de mest effektive Excel-modellerings bedste fremgangsmåder derude!

Bedste fremgangsmåder til Excel-modelleringsværktøjslinje

Best Practices i Excel: Formler

# 1 Vlookup

I stedet for at bruge indlejrede if-udsagn IF-sætning mellem to numre Download denne gratis skabelon til en IF-sætning mellem to tal i Excel. I denne vejledning viser vi dig trin for trin, hvordan du beregner IF med AND-sætning. Lær hvordan man opbygger en IF-sætning, der vil teste, om en celle indeholder en værdi mellem to tal og derefter output det ønskede resultat, hvis denne betingelse er opfyldt, hvilket kan blive ret svært at følge efter tre eller fire "reder", prøv at mestre kunsten at vlookup. VLOOKUP-funktionen fungerer sammen med en vlookup-tabel, som brugeren opretter. Tænk på denne tabel som en ordbog. Den første kolonne har ordet, og de efterfølgende kolonner har mulige definitioner, som ordet kan tage. VLOOKUP-funktionen definerer, hvilken af ​​de efterfølgende kolonner der skal kigges efter for den korrekte definition. Imidlertid,i stedet for ligesom et ord i ordbokseksemplet kan vlookup-tabellen have et hvilket som helst tal eller tekstværdi.

# 2 Iferror

I visse beregninger kan du lejlighedsvis løbe ind i #DIV-fejlen, hvilket betyder en fejl, hvor formlen forsøger at dele med en ikke-opdelelig, såsom nul. Dette kan forekomme i beregninger af bruttomarginen eller rentedækningsgraden, hvis nævneren er nul. Som sådan er det sikrere at bruge formlen = IFERROR (), før du går ind i den virkelige beregning. Dette giver dig mulighed for at indstille en værdi eller sætning, der vises i tilfælde af en fejl for at undgå den uslebne #DIV-fejl i dine modeller.

Best Practices for Excel-modellering: Genveje

# 1 Gå til Special

Gå til Special Gå til Special Gå til Special i Excel er en vigtig funktion til regneark med økonomisk modellering. F5-tasten åbnes Gå til, vælg Specielle genveje til Excel-formler, så du hurtigt kan vælge alle celler, der opfylder bestemte kriterier. : Ved at trykke på F5 kan du åbne menuen "Gå til". Nederst til venstre i pop op-boksen er der en “Special…” -knap. Ved at trykke på dette vises muligheder for bestemte typer data - for eksempel kommentarer, konstanter, formler og blanke. Ved at vælge en af ​​disse kommandoer Excel for at fremhæve alle de celler, der indeholder andre forekomster af det samme.

Hvis du f.eks. Vælger "Konstanter" og trykker på OK, markeres alle de ikke-tomme celler i din model, der indeholder hårdkodede, konstante data. Dette er nyttigt, hvis du vil formatere eller farve alle de celler i din model, der ikke er formler.

Dette er en af ​​de bedste eksempler på Excel-modellering derude!

Excel-genveje Gå til Speical

# 2 Vælg flere ark

Hvis du har flere regneark, der har nøjagtigt samme format, kan du vælge og foretage ændringer i flere af dem ad gangen. For at gøre dette skal du holde kontrol- og shift-knapperne nede og trykke på side op eller ned-tasterne i retning af de tilstødende regneark.

For eksempel, hvis du har tre regneark, der er identisk formateret lige efter hinanden, kan du vælge det sidste ark i gruppen, holde kontrol og skifte og trykke på side op-tasten to gange.

Alternativt kan du holde Skift-knappen nede og klikke på det sidste medlem af gruppen. I det samme eksempel kan du vælge det første ark i gruppen, holde Skift nede og klikke på det tredje og sidste regneark for at vælge alt. Herfra kan du foretage ændringer i formler og celleindhold direkte på tværs af alle tre ark.

Bemærk: Det er meget vigtigt, at formatet og placeringen af ​​cellerækker og kolonner stemmer overens over alle tre ark. Alle ændringer, du foretager i Cell D39, vil for eksempel ske med celle D39 på tværs af alle arkene. Det betyder, at hvis Cell D39 indeholder et andet stykke data eller formel i et af arkene, kan din model løbe ind i fejl.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance guide til Excel-modellering af bedste praksis. For at fortsætte med at lære og udvikle din karriere som finansanalytiker vil disse yderligere finansressourcer være nyttige på din rejse:

  • Gratis Excel-kursus
  • Alle Excel-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker
  • Hvad er finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model.
  • Best practices for finansiel modellering Best Practices for økonomisk modellering Denne artikel er til at give læsere information om bedste praksis for økonomisk modellering og en let at følge, trin-for-trin guide til opbygning af en finansiel model.