INDEX MATCH MATCH - Trin for trin Excel-vejledning

INDEX MATCH-formlen er kombinationen af ​​to funktioner i Excel Excel-ressourcer Lær Excel online med 100'ers gratis Excel-tutorials, ressourcer, guider og snydeark! Finans ressourcer er den bedste måde at lære Excel på dine egne vilkår. : INDEX og MATCH.

= INDEX () returnerer værdien af ​​en celle i en tabel baseret på kolonne og række nummer.

= MATCH () returnerer positionen for en celle i en række eller kolonne.

Kombineret kan de to formler slå op og returnere værdien af ​​en celle i en tabel baseret på lodrette og vandrette kriterier. For kort sagt kaldes dette kun funktionen Indeksmatch. For at se en video tutorial, se vores gratis Excel Crash Course.

# 1 Sådan bruges INDEX-formlen

Nedenfor er en tabel, der viser folks navn, højde og vægt. Vi vil bruge INDEX-formlen til at slå Kevin op i højden ... her er et eksempel på, hvordan man gør det.

Følg disse trin:

 1. Skriv “= INDEX (”, og vælg området i tabellen, og tilføj derefter et komma
 2. Indtast række nummer for Kevin, som er “4”, og tilføj et komma
 3. Indtast søjlenummeret for Højde, som er “2”, og luk beslaget
 4. Resultatet er “5.8”

Indeksformel Excel

# 2 Sådan bruges MATCH-formlen

Ved at følge det samme eksempel som ovenfor, lad os bruge MATCH til at finde ud af, hvilken række Kevin er i.

Følg disse trin:

 1. Skriv “= MATCH (” og link til cellen, der indeholder “Kevin” ... det navn, vi vil slå op
 2. Vælg alle cellerne i kolonnen Navn (inklusive overskriften "Navn")
 3. Indtast nul "0" for et nøjagtigt match
 4. Resultatet er, at Kevin er i række “4”

Match formel Excel

Brug MATCH igen for at finde ud af, hvilken kolonne Højde er i.

Følg disse trin:

 1. Skriv “= MATCH (” og link til cellen, der indeholder “Højde” ... de kriterier, vi vil slå op
 2. Vælg alle celler på tværs af den øverste række i tabellen
 3. Indtast nul "0" for et nøjagtigt match
 4. Resultatet er, at højde er i kolonne “2”

Match-funktion

# 3 Sådan kombineres INDEX og MATCH

Nu kan vi tage de to MATCH-formler og bruge dem til at erstatte "4" og "2" i den originale INDEX-formel. Resultatet er en INDEX MATCH-formel.

Følg disse trin:

 1. Klip MATCH-formlen til Kevin og udskift “4” med den
 2. Skær MATCH-formlen for højde og udskift “2” med den
 3. Resultatet er Kevins højde er ”5,8”
 4. Tillykke, du har nu en dynamisk INDEX MATCH-formel!

Indeks match match i Excel

Video Forklaring til, hvordan man bruger indeksmatch i Excel

Nedenfor er en kort videovejledning om, hvordan man kombinerer de to funktioner og effektivt bruger Index Match i Excel! Tjek flere gratis Excel-tutorials på Finance YouTube-kanal.

Forhåbentlig gjorde denne korte video det endnu tydeligere, hvordan du bruger de to funktioner til dramatisk at forbedre dine opslagsfunktioner i Excel.

Flere Excel-lektioner

Tak fordi du læste denne trinvise vejledning til brug af INDEX MATCH i Excel. For at fortsætte med at lære og fremme dine færdigheder vil disse yderligere finansressourcer være nyttige:

 • Excel-formler og funktionsliste Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker
 • Excel-genveje Excel-genveje til PC Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje
 • Gå til Special Gå til Special Gå til Special i Excel er en vigtig funktion til regneark med økonomisk modellering. F5-tasten åbnes Gå til, vælg Specielle genveje til Excel-formler, så du hurtigt kan vælge alle celler, der opfylder bestemte kriterier.
 • Find og erstat Find og erstat i Excel Lær, hvordan du søger i Excel - denne trinvise tutorial lærer, hvordan du finder og erstatter i Excel-regneark ved hjælp af Ctrl + F-genvej. Excel find og erstat giver dig mulighed for hurtigt at søge i alle celler og formler i et regneark efter alle forekomster, der matcher dine søgekriterier. Denne vejledning vil dække, hvordan man gør
 • IF AND-funktion i Excel IF-erklæring mellem to numre Download denne gratis skabelon til en IF-sætning mellem to tal i Excel. I denne vejledning viser vi dig trin for trin, hvordan du beregner IF med AND-sætning. Lær hvordan du opbygger en IF-sætning, der vil teste, om en celle indeholder en værdi mellem to tal, og derefter output det ønskede resultat, hvis denne betingelse er opfyldt