Bootstrapping - Oversigt, stadier og fordele

Bootstrapping er processen med at opbygge en forretning fra bunden uden at tiltrække investeringer eller med minimal ekstern kapital. Det er en måde at finansiere små virksomheder Små og mellemstore virksomheder (SMV'er) SMV'er eller små og mellemstore virksomheder defineres forskelligt rundt om i verden. Det land, et selskab opererer i, skaffer det ved at købe og bruge ressourcer på ejerens regning uden at dele egenkapital eller låne enorme summer af penge fra banker.

Bootstrapping

En virksomhed, der bruger bootstrapping, er kendetegnet ved en stor afhængighed af interne finansieringskilder, kreditkort, realkreditlån. Et pant er et lån - ydet af en realkreditudbyder eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selvom det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. og lån. Med andre ord er bootstrapping præget af begrænsede finansieringskilder.

For en virksomheds succesrige vækst er en kompetent udviklingsstrategi nødvendig, hvor alle mulige risici vil blive taget højde for. Derudover skal disponible midler allokeres til de mest vitale segmenter i forretningsmodellen.

Hurtigt resume

 • Bootstrapping bygger en virksomhed uden hjælp fra ekstern kapital.
 • Hovedårsagerne til at tage bootstrapping som en forretningsmodel er manglende erfaring med at formulere forretningsplaner samt manglende færdigheder til produktfremme og relationer til leverandører.
 • Husk følgende anbefalinger: Geninvester nettooverskud for at skalere virksomheden, en forretningsidé (produkt / service) skal løse en persons problem og tiltrække en mentor eller enhver person, der har succes i den forretning, og som vil give gode råd.

Stadier af Bootstrapping

Der er et par faser, som et bootstrapped firma gennemgår:

1. Begynderfase

Begynderfasen starter med nogle sparede penge eller lånte / investerede penge fra venner. For eksempel fortsætter grundlæggeren med at arbejde på deres hovedjob og starter samtidig en virksomhed.

2. Kundefinansieret fase

Når penge fra kunder / kunder bruges til at holde virksomheden i drift og til at finansiere dens vækst.

3. Kreditfase

Kreditfasen indebærer, at iværksætteren fokuserer på finansiering af specifikke aktiviteter, såsom ansættelse af personale, opgradering af udstyr osv. På kreditstadiet optager virksomheden lån eller forsøger at finde risikovillig kapital Venture Capital Venture capital er en form for finansiering, der giver midler til et tidligt stadium, nye virksomheder med højt vækstpotentiale i bytte for egenkapital eller en ejerandel. Venturekapitalister tager risikoen for at investere i startup-virksomheder med håb om, at de vil tjene betydelige afkast, når virksomhederne bliver en succes. til udvidelse.

Hvorfor vælger folk Bootstrapping?

Bootstrapping er typisk valget mellem begyndende iværksættere Iværksætter En iværksætter er en person, der starter, designer, lancerer og driver en ny virksomhed. I stedet for at være medarbejder og rapportere til en vejleder. Det giver dem mulighed for at oprette en virksomhed uden erfaring og tiltrække en investor eller investorer.

Valgårsagerne til at tage bootstrapping som en forretningsmodel er forskellige. Iværksættere begynder at engagere sig i bootstrapping, hvis de:

 • Manglende erfaring med formulering af forretningsplaner og iværksætteri
 • Manglende færdigheder til markedsføring af produkter og kontakter med leverandører
 • Ved ikke, hvordan man skaffer finansiering
 • Ønsker ikke at dele indtægter med investorer
 • Ønsker ikke at bruge tid på at søge efter en investor

Fordele ved Bootstrapping

 1. Iværksætteren får et væld af erfaring, mens han kun risikerer sine egne penge. Det betyder, at hvis virksomheden mislykkes, vil han ikke blive tvunget til at betale lån eller andre lånte midler. Hvis projektet lykkes, vil virksomhedsejeren spare kapital og være i stand til at tiltrække investorer. Så virksomheden vil vokse op til et nyt niveau.
 2. "Bootstrapper" forbeholder sig retten til al udvikling såvel som ideer, der blev brugt under udviklingen af ​​virksomheden.
 3. Manglen på initial finansiering får iværksættere til at se usædvanlige måder at løse problemer på, skabe nye tilbud på markedet og vise kreativ tænkning.
 4. Uafhængighed af investorudtalelser. En iværksætter kan tage alle beslutninger uafhængigt, så han er i stand til at skabe noget unikt, realisere en drøm, teste styrke og være uafhængig af investorernes instruktioner.
 5. Tiltrækning af ekstern finansiering er udfordrende og kan være en meget stressende og tidskrævende opgave. Bootstrapping giver en iværksætter mulighed for fuldt ud at fokusere på de vigtigste aspekter af virksomheden, såsom salg, produktudvikling osv.
 6. At skabe det økonomiske grundlag for en iværksætter er en stor attraktion for fremtidige investeringer. Investorer, såsom privatpersoner, specialfonde eller venturekapitalfirmaer, er meget mere sikre på at finansiere virksomheder, der allerede er sikret og har demonstreret ejernes løfter og engagement.
 7. At give værdi til mennesker. Forretning handler om at levere en bestemt værdi gennem et produkt eller en tjeneste.

Ulemper ved Bootstrapping

 1. Forretningsvækst kan være vanskelig, hvis efterspørgslen overstiger virksomhedens evne til at tilbyde eller producere tjenester eller produkter.
 2. Iværksætteren påtager sig næsten alle økonomiske risici i stedet for at dele dem med investorer, der investerer i at understøtte virksomhedens vækst.
 3. Begrænset kapital og mangel på investering: I forbindelse med bootstrapping-detaljerne kan tiltrækningen af ​​store investeringer og fuldt ud implementere ens ideer være ekstremt hård.
 4. Stressproblemer: Evnen til at håndtere stressende situationer kontrolleres regelmæssigt, når der opstår uventede problemer.

Bootstrapping-strategi

Nedenfor er nogle gennemprøvede metoder, der hjælper en iværksætter i de tidlige stadier af opstartsstart:

 • Geninvester nettoresultatet.
 • Opret en forretningsplan Forretningsplan En forretningsplan er et resumédokument, der beskriver, hvordan og hvorfor en ny virksomhed oprettes. Nye iværksætterforetagender skal udarbejde formelle skriftlige dokumenter for at skitsere deres langsigtede mål og de midler, der skal anvendes til at nå de nævnte mål. . Planlægning er nødvendig, og det vil hjælpe ejeren med at organisere ting og forstå bevægelsesvektorerne.
 • En forretningsidé (produkt / tjeneste) skal løse nogens problem. Ellers er der hverken et produkt eller en målgruppe.
 • Tiltræk en mentor eller enhver person, der har succes i den forretning, og som vil give nyttige råd.
 • Brug det meste af netværksmuligheder og kommuniker med et netværk af personlige kontakter. I et udviklet personligt netværk (eller et netværk af venner og slægtninge) kan der være journalister, der vil skrive om dig eller grafiske designere, der laver et logo eller et minimalistisk, men trendy websted ud af venskab.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

 • Equity Kicker Equity Kicker En equity kicker er et aktieincitament, hvor långiveren yder kredit til en lavere rente og til gengæld får en egenkapitalposition i låntagerens virksomhed. En equity kicker er struktureret som en betinget belønning, hvor långiveren får aktiekapital, der betales på en fremtidig dato
 • Finansiel modellering til opstart Finansiel modellering til opstart
 • Non-profit forretningsplan Non-profit forretningsplan En non-profit forretningsplan er simpelthen en køreplan for den non-profit organisation, der skitserer sine mål og mål, hvordan den kan nå sit erklærede formål
 • Project Finance Project Finance - En primer-projektfinansieringsprimer. Projektfinansiering er den økonomiske analyse af et projekts komplette livscyklus. Typisk bruges en cost-benefit-analyse til