SEC 10-K - Et selskabs årsrapport, der arkiverer om EDGAR

Form 10-K er en detaljeret årsrapport SEC-arkivering SEC-arkivering er årsregnskab, periodiske rapporter og andre formelle dokumenter, som offentlige virksomheder, mæglerforhandlere og insidere skal fremlægge for US Securities and Exchange Commission (SEC). SEC blev oprettet i 1930'erne med det formål at begrænse lagermanipulation og bedrageri, der kræves indsendt til US Securities and Exchange Commission (SEC). Arkiveringen giver et omfattende resumé af en virksomheds præstationer for året. Det er mere detaljeret end årsrapporten, der sendes til aktionærerne under årsmødet for at vælge direktører. SEC arkivering 10-K skitserer virksomhedens historie, egenkapital, datterselskaber Datterselskab Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab, der er fuldt ejet eller delvist kontrolleret af et andet selskab, betegnet som moderselskabet,eller holdingselskab. Ejerskabet bestemmes af den procentdel af aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%. , organisationsstruktur, reviderede årsregnskaber og andre relevante oplysninger.

eksempel på en 10-k formKilde: SEC

10-K er organiseret på en måde, der gør det let at konsekvent finde de samme oplysninger på tværs af flere virksomheder på samme sted på en 10-K. Her er de vigtigste afsnit af formularen:

Del I

Del I i form 10-K giver et overblik over virksomhedens forretning og de risikofaktorer, som investorer skal vide, når de investerer investeringsmetoder. Denne vejledning og oversigt over investeringsmetoder skitserer de vigtigste måder, som investorer prøver at tjene penge og styre risiko på kapitalmarkederne. En investering er ethvert aktiv eller instrument købt med det formål at sælge det til en pris, der er højere end købsprisen på et fremtidigt tidspunkt (kapitalgevinster) eller med håb om, at aktivet direkte vil indbringe indtægter (såsom lejeindtægter eller udbytte). i virksomheden. I dette afsnit skal virksomheden offentliggøre enhver væsentlig retssag, som virksomheden er en del af, eller som en af ​​virksomhedens ejendom er underlagt. Dette afsnit skal også offentliggøre eventuelle uafklarede kommentarer fra SEC-medarbejdere om virksomhedens rapport (er) i tidligere perioder.Hvis det er relevant, skal virksomheden give oplysninger om overtrædelser af mine sikkerhed eller andre lovgivningsmæssige problemer.

Del II

Del II indeholder en sammenlignende præsentation af finansielle data for de fem umiddelbart forudgående år, hvilket gør det let for investorer at måle virksomhedens seneste præstation i forhold til tidligere data. Dette afsnit inkluderer også de reviderede årsregnskaber, der er gennemgået af et registreret CPA-firma. CPA vs CFA® Når du overvejer en karriere inden for corporate finance eller kapitalmarkederne, vil du ofte høre folk spørge: "Skal jeg få en CPA eller CFA?" og "Hvilket er bedre?". I denne artikel vil vi skitsere ligheder og forskelle mellem CPA og CFA-betegnelser og forsøge at styre dig i den rigtige retning omkring. Disse regnskaber omfatter den uafhængige revisors beretning, en konsolideret balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende regnskaber.Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = Forpligtelser + Egenkapital, en konsolideret driftsopgørelse, Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds kerneopgørelser, der viser deres overskud og tab over en periode. Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab. og andre regnskabsrapporter og noter. Ledelsens diskussion og analyse Hvad er MD&A? Ledelsens diskussioner og analyse (MD &A) er et afsnit i årsrapporten eller SEC-arkivering 10-K, der giver et overblik over, hvordan virksomheden klarede sig i den forudgående periode, dens nuværende økonomiske tilstand og ledelsens fremtidige fremskrivninger. af virksomhedens resultater giver et klart overblik over de økonomiske og operationelle problemer, der har påvirket de operationelle resultater.

Del III

Dette afsnit af 10-k indeholder væsentlige oplysninger vedrørende direktører, ledende medarbejdere, kompensation til ledere og selskabsledelse. Virksomheder bør også afsløre det gavnlige ejerskab af ledelsen Investorindflydelse Niveauet af investorindflydelse, som et selskab har i en investeringstransaktion, bestemmer metoden til regnskabsmæssig behandling af den private investering. Regnskabet for investeringen varierer med det niveau af kontrol, som investoren besidder. og væsentlige aktionærer, visse forhold og relaterede transaktioner, direktørens uafhængighed og revisorgebyrer og tjenester.

Del IV

Virksomheder bør liste de regnskaber, tidsplaner og udstillinger, der er arkiveret i del II. Udstillingerne inkluderer alle materielle kontrakter, virksomhedens organisationsdokumenter, en liste over vigtige datterselskaber og gældende certificeringer. Det er også her ledelsen - CEO, CFO og medlemmer af bestyrelsen - tilføjer deres underskrifter og bekræfter, at SEC 10-K-arkivering er korrekt.

Relevans for en finansanalytiker

Finansanalytikere skal rutinemæssigt hente oplysninger, når de udfører finansiel analyse og finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. . For at kunne foretage en vurdering af, hvor attraktiv en investering er, skal en analytiker se på en virksomheds historiske økonomiske oplysninger, hvor 10-K og 10-Q (kvartalsrapporter) er ekstremt vigtige.

prognosemodel baseret på info fra 10-k

Dette eksempel er taget fra Finance's økonomiske modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's forklaring på en 10-k arkivering. For yderligere at fremme din økonomiske viden, se følgende gratis finansressourcer:

  • Balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende årsregnskaber. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = passiver + egenkapital
  • Resultatopgørelse Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds hovedregnskaber, der viser deres overskud og tab over en periode. Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab.
  • Typer af SEC-arkiveringer Typer af SEC-arkiveringer US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiveringer, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger.
  • Investeringsmetoder Investeringsmetoder Denne vejledning og oversigt over investeringsmetoder skitserer de vigtigste måder, som investorer prøver at tjene penge og styre risiko på kapitalmarkederne. En investering er ethvert aktiv eller instrument købt med den hensigt at sælge det til en pris, der er højere end købsprisen på et fremtidigt tidspunkt (kapitalgevinster) eller med håb om, at aktivet direkte bringer indkomst (såsom lejeindtægter eller udbytte).