Asset Swap - Oversigt, hvordan det fungerer, praktisk eksempel

En aktivswap er en derivatkontrakt mellem to parter, der bytter faste og flydende aktiver. Transaktionerne foregår over-the-counter Over-the-counter (OTC) Over-the-counter (OTC) er handel med værdipapirer mellem to modparter, der udføres uden for formelle børser og uden tilsyn af en børsregulator. OTC-handel sker på over-the-counter markeder (et decentralt sted uden fysisk placering) gennem forhandlernetværk. baseret på et beløb, der er aftalt af begge sider af transaktionen.

Aktivbytte

I det væsentlige kan aktivswaps bruges til at erstatte de obligatoriske faste kuponrenter med en LIBOR-justeret variabel rente. Målet med swappen er at ændre formen af ​​pengestrømmen på referenceaktivet for at sikre sig mod forskellige typer risici. Risiciene inkluderer renterisiko, kreditrisiko Kreditrisiko Kreditrisiko er risikoen for tab, der kan opstå som følge af, at ingen af ​​parterne overholder vilkårene og betingelserne i en finansiel kontrakt, primært og mere.

Normalt starter en aktivswap med, at investoren erhverver en obligationsposition. Derefter bytter investoren den faste rente på obligationen med en variabel rente gennem banken. Det betyder, at investoren betaler den faste rente til banken, men de vil modtage en variabel rente, som regel baseret på LIBOR LIBOR LIBOR, som er et akronym af Londons interbankudbydelseshastighed, refererer til den rente, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner til et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter fra banken.

Resumé

  • En aktivswap er en derivatkontrakt mellem to parter, der bytter faste og flydende aktiver.
  • I en aktivbytte betaler en investor en fast rente til banken og modtager en variabel rente til gengæld.
  • Aktieswaps tjener til at afdække mod forskellige risici på referenceaktivet.

Hvordan det virker

Lad os sige, at en køber ønsker at købe en obligation, men skræmmes af kreditrisikoen ved misligholdelse eller konkurs Konkurs Konkurs er den juridiske status for en menneskelig eller ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der ikke er i stand til at tilbagebetale det udestående gæld til kreditorer. af virksomheden. For eksempel vil køberen muligvis købe en olie- og gas-virksomhedsobligation i ti år, men er bange for en mulig misligholdelse omkring år 5. Naturligvis vil køberen gerne afdække mod en sådan kreditrisiko, så de indgår i et aktiv bytte rundt.

Sådan fungerer aktivbytte

Lad os opdele swap i to trin.

Der er to hovedparter involveret: 1) køber / investor og 2) obligationssælger.

Trin 1 : For at starte køber obligationskøberen obligationen fra obligationssælgeren til den ”beskidte pris” (fuld pris på pari plus påløbne renter).

Trin 2 : Obligationskøberen og -sælgeren forhandler en kontrakt, der resulterer i, at køberen betaler faste kuponer til sælgeren svarende til obligationskuponrenten til gengæld for, at sælgeren giver køberen LIBOR-baserede flydende kuponer. Værdien af ​​swap vil være det spread, som sælgeren betaler over eller under LIBOR. Det er baseret på to ting:

  • Aktivets kuponværdier sammenlignet med markedsrenten.
  • De påløbne renter og præmien eller rabatten for ren pris sammenlignet med pålydende værdi.

Swap har samme løbetid som den originale kupon. Det betyder, at i tilfælde af misligholdelse af obligationen, modtager køberen stadig den LIBOR-baserede flydende kupon +/- spredningen fra sælgeren.

Lad os henvise til det originale eksempel på olie og gas. Antag, at obligationen i år 5 misligholder. Selvom obligationen ikke længere betaler de faste kuponer, er banken stadig nødt til løbende at betale køberens flydende rente indtil løbetid. Det er, hvordan køberen afdækker mod den oprindelige risiko.

Eksempel på en aktivbytte

Lad os se på et specifikt eksempel med faktiske tal. Vi ser på en risikabel obligation med følgende oplysninger.

  • Valuta: USD
  • Udgave: 31. marts 2020
  • Modenhed: 31. marts 2025
  • Kupon: 7% (årlig sats)
  • Pris ( beskidt ) *: 105%
  • Byttefrekvens: 6%
  • Prispræmie: 0,5%
  • Kreditvurdering: BBB

* Beskidt pris: Omkostningerne ved en obligation, der inkluderer påløbne renter baseret på kuponrenten.

Lad os nedbryde vores eksempel med ovenstående trin.

Trin 1 : Køberen betaler 105% af pålydende værdi ud over 7% faste kuponer. Vi antager, at swaprenten er 6%. Når køberen indgår bytte med sælgeren, betaler køberen de faste kuponer til gengæld for LIBOR +/– spredningen.

Trin 2 : Aktieswapprisen (spreadet) beregnes gennem den faste kuponrente, swaprenten og prispræmien. Her er den faste kuponrente 7%, swaprenten er 6%, og prispræmien i swapens levetid er 0,5%.

Aktivspænding = fast kuponrente - swaprate - prispræmie

Aktivspænding = 7% - 6% - 0,5% = 0,5%

Trin 1 og 2 vil resultere i et nettospænd på 0,5%. Aktieswappen vil blive citeret som LIBOR + 0,5% (eller LIBOR plus 50 bps).

Lad os f.eks. Sige, at obligationen misligholder i 2022, selvom der stadig er tre år tilbage til løbetid i 2025. Husk, at swappen har samme løbetid som kuponen. Det betyder, at selvom obligationen ikke længere betaler kuponer, vil sælgeren fortsætte med at betale køberen med LIBOR + 0,5% indtil 2025. Det er et eksempel på, at køberen med succes afdækker mod kreditrisiko.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Gældende føderal sats (AFR) Gældende føderal sats (AFR) Den gældende føderale sats (AFR) er den rentesats, der gælder for personlige lån. Det er den minimumssats, der gælder for sådanne lån i henhold til amerikansk lovgivning.
  • Kreditspænd Kreditspænd Kreditspænd er forskellen mellem afkastet (afkastet) på to forskellige gældsinstrumenter med samme løbetid, men forskellige kreditvurderinger. Med andre ord er kreditspændet forskellen i afkast på grund af forskellige kreditkvaliteter.
  • Sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse (PD) er sandsynligheden for, at en låntager misligholder tilbagebetaling af lån og bruges til at beregne det forventede tab fra en investering.
  • Vejledning til handel med råvarer Vejledning til handelshemmeligheder til råvarer Succesrige handelshandlere kender råvarehandelshemmelighederne og skelner mellem handel med forskellige typer finansielle markeder. Handelsråvarer adskiller sig fra handelsaktier.