Vurderingsomkostninger - Oversigt, rationalitet og eksempler

Vurderingsomkostninger er udgifter i forbindelse med kvalitetskontrol, som en virksomhed pådrager sig for at sikre, at dens produkter og tjenester lever op til standarderne for sine kunder, virksomheden og lovkrav.

Vurderingsomkostninger

Virksomheder er villige til at betale disse gebyrer for tests og inspektioner for at forhindre, at defekte varer og tjenester når ud til deres kunder. De gør det ved at kritisere hele deres produktion, udvikling og salgsproces.

Resumé

 • Vurderingsomkostninger er udgifter, som en virksomhed afholder for at sikre kvaliteten af ​​sine produkter og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres til erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en service er en immateriel vare, der stammer fra opfylder de høje standarder for virksomheden, dens kunder og regler.
 • Vurderingsomkostninger kan være dyre, men er prisen værd, hvis fejl undgås.
 • Enhver del af fremstillings-, udviklings- og salgsprocessen kan medføre vurderingsomkostninger.

Eksempler på aktiviteter, der genererer vurderingsomkostninger

 • Ansættelse af personale til inspektioner
 • Inspektion af produktionsudstyr
 • Inspektion af varer i arbejde
 • Inspektion af færdige varer
 • Inspektion af indgående produkter fra leverandører
 • Gennemgang af dokumenter relateret til tjenester
 • Revision af standardprocedurer
 • Køb af screeningsudstyr til testning
 • Test af marken
 • Ansættelse af hemmelige kunder til butikker

Vurderingsomkostninger - Eksempel

Lad os se på bilproduktionsprocessen. Når en bil fremstilles, går den gennem flere hovedfaser for at blive et færdigt produkt:

1. Stempling

Stempling kræver støbning af stålplader i bilens komponenter.

Potentielle vurderingsomkostninger til stempling:

 • Inspektion af kvaliteten af ​​stål fra leverandører
 • Sikring af, at stemplingsudstyr fungerer korrekt
 • Kontrol af det færdige stemplede produkt for mangler

2. Svejsning

I svejsefasen svejses bilens komponenter sammen for at danne bilens karosseri.

Potentielle vurderingsomkostninger til svejsning:

 • Ansætter medarbejdere til at føre tilsyn med svejsningen
 • Opretholdelse af svejseudstyrets nøjagtighed og ydeevne
 • Test af svejsestyrken
 • Køb af måleudstyr for at teste svejsestyrken

3. Maleri

Flere lag maling og glans føjes til den færdige karosseri.

Potentielle vurderingsomkostninger til maling:

 • Undersøgelse af malingstykkelse
 • Inspektion for visuelle pletter
 • Sørg for, at malingsudstyr producerer en jævn spray

4. Montering

Under monteringsfasen samles alle komponenter, inklusive indvendigt og udvendigt, til et færdigt produkt.

Potentielle vurderingsomkostninger ved montering:

 • Undersøgelse af hver komponent, der tilføjes under samlingen
 • Ressourcer brugt på dobbeltkontrol af komponenter blev installeret korrekt
 • Undersøg montageudstyr for at sikre, at det fungerer korrekt

5. Endelig inspektion og test

I den sidste fase af processen med bilproduktion vil en virksomhed køre bilen gennem adskillige tests for kvalitet og ydeevne for at nå frem til et kundeklar produkt. Bilproducenter vil teste for ting, herunder kollisionssikkerhed, styringens reaktionsevne, korrekt dækjustering, dækets holdbarhed, syning af sæderne og meget mere.

Potentielle vurderingsomkostninger til endelig inspektion og test:

 • Tab fra køretøjer, der er brugt / ødelagt til testning
 • Ansættelse af tredjeparter til at køre forskellige tests
 • Ansættelse af fokusgrupper for meninger om det nye produkt
 • Indkøb af udstyr og måleværktøjer til intern test

Hver del af processen kræver perfekt udførelse. Enhver fejl i fremstillingen kan føre til et dårligt produkt visuelt eller funktionelt. Resultatet kan være negativt tryk i den lave ende og sætte kundens sikkerhed i fare i den høje ende. En fejl begået i en bil kan ødelægge hele virksomhedens omdømme.

Rationalitet bag vurderingsomkostninger

Vurderingsomkostninger er ikke et fald i spanden for en virksomheds udgifter. De kan være betydningsfulde og kræver et team af medarbejdere og tredjepartsservices for at udføre tests og inspektioner. Selvom omkostningerne kan være høje, er vurdering af kvalitet en nødvendighed og er prisen værd.

Fangst af mangler tidligt i processen med fremstilling eller udvikling af et produkt eller en tjeneste kan spare en virksomhed for millioner eller endda milliarder i indtægter Indtægter Indtægter er værdien af ​​alt salg af varer og tjenester, der er anerkendt af en virksomhed i en periode. Indtægter (også kaldet salg eller indtægter) udgør starten på en virksomheds resultatopgørelse og betragtes ofte som den "øverste linje" i en virksomhed. . Besparelserne kommer fra at undgå tab i indtægter, der kan være forårsaget af et slag for en virksomheds omdømme, hvis defekte produkter og tjenester når ud til kunden.

I et forretningsmiljø, hvor digitale medier er tilgængelige og bruges af alle, er opretholdelse af kvalitetsstandarder vigtigere end nogensinde. En slip eller fejl i kvalitet eller pålidelighed kan hurtigt bringes til opmærksomhed og spredes til masserne gennem anmeldelser online og delinger på sociale medier.

Når man ser på potentialet for tab på grund af skade på omdømme, er det billigere at bruge alt, hvad der er nødvendigt på vurderingsomkostninger end at undgå vurderingsomkostninger helt og risikere fremtidige problemer.

Eksempel, der viser virkningerne af vurderingsomkostninger

For at vise vigtigheden af ​​vurderingsomkostninger analyserer vi firma A og firma B. Begge virksomheder tjener $ 1.000.000 pr. Måned i fortjeneste ved salg af elektronik.

Virksomhed A opretholder en streng kvalitetskontrolproces og medfører vurderingsomkostninger på $ 150.000 pr. Måned, mens firma B vælger ikke at kontrollere kvaliteten, fordi de er sikre på deres fremstillingsproces.

I løbet af 12 måneder bringer firma A en indledende fortjeneste på $ 12.000.000. Imidlertid fører deres vurderingsomkostninger på $ 150.000 pr. Måned til et samlet beløb til vurderingsomkostninger på $ 1.800.000. De ekstra omkostninger spiste 15% af deres overskud og efterlod dem med det endelige overskud efter vurderingsomkostninger på $ 10.200.000.

Av. 15% af overskuddet reduceret fra vurderingsomkostninger? Det virker meget, ikke?

Lad os se på firma B.

Virksomhed B besluttede at undgå vurderingsomkostninger, så de ikke spiste væk fra deres overskud. Virksomhed B klarede sig godt de første fire måneder og tjente $ 4.000.000 sammenlignet med Firma A, der tjente $ 3.400.000.

Den 1. maj blev en af ​​Company B's elektroniske enheder fundet defekt og overophedet, indtil produktet gik i flammer. Produktets kunde tog medierne, og snart blev problemet sendt på tværs af alle nyhedsforretninger. Den negative omtale fik selskabets overskud til at falde med 40% resten af ​​året.

Ved årets udgang var virksomhed B's samlede fortjeneste $ 8.800.000, hvilket var 14% lavere end firma A.

Vurderingsomkostninger - Eksempel på finansiel tabel

På grund af deres omsorg for kvalitet sluttede firma A året med at tjene 14% mere end firma B.

Nøgle afhentning

Vurderingsomkostninger må ikke overses. I den moderne verden med sociale medier og det stadigt stigende fokus på virksomheder, har ingen virksomheder råd til at ofre kvalitet og tage deres chancer for, at defekte produkter og tjenester når deres kunder.

Mens vurderingsomkostninger bruger ressourcer som tid og penge, er de alligevel nødvendige.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

 • Driftsudgifter Driftsudgifter Driftsudgifter, driftsudgifter eller "opex" henviser til de afholdte udgifter vedrørende en virksomheds operationelle aktiviteter. Med andre ord,
 • Intern kontrol Intern kontrol Intern kontrol er politikker og procedurer, som ledelsen har indført for at sikre, at blandt andet selskabets årsregnskab er pålidelig. Nogle interne kontroller, der er relevante for en revision, omfatter bankafstemninger, adgangskodekontrolsystemer til regnskabssoftware og observationer af lager.
 • Operations Management Operations Management Operations management er et forretningsområde, der beskæftiger sig med administration af forretningspraksis for at maksimere effektiviteten i organisationen. Det
 • Omskiftningsomkostninger Omskiftningsomkostninger Omskiftningsomkostninger er omkostninger, som en forbruger afholder fra at skifte mærke, produkter, tjenester eller leverandører. De er også kendt som skiftende barrierer