Acceleration-klausul - Oversigt, udløsere, eksempel

En accelerationsklausul er en pagt i låneaftaler, der kræver, at låntagere tilbagebetaler det fulde hovedbeløb ved misligholdelse af kontrakten eller manglende opfyldelse af visse krav, der er fastsat af långiveren. Accelerationsklausuler er mest udbredte i ejendomsbranchen, hvor de beskytter långiveren, når låntager misligholder rentebetalinger eller anden gældsforpligtelse Gældsforpligtelser Gældsforpligtelser er begrænsninger, som långivere (kreditorer, gældsejere, investorer) lægger på udlånsaftaler for at begrænse handlinger fra låntager (debitor). . Antallet af ubesvarede betalinger eller misligholdte forpligtelser, der er acceptable, bestemmes i låneaftalen under forhandlingerne.

Accelerationsklausul

Udløsere til accelerationsklausuler

Følgende er de omstændigheder, hvor accelerationsklausuler kan udløses:

1. Manglende overholdelse af rentebetalinger

Rentebetalinger bestemmes af rentesatsen Rentesats En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der udtrykkes som en procentdel af hovedstolen. at en långiver opkræver en låntager. Rentebetalinger kræves over faste tidsintervaller (normalt hver måned). Manglende overholdelse af rentebetalingskrav kan resultere i, at en accelerationsklausul udløses. Tærsklen for antallet af ubesvarede betalinger, inden hvilken klausulen udløses, varierer dog afhængigt af låneaftalen.

2. Manglende overholdelse af pantbetalinger

Da hovedlånsbeløb typisk er store, finder tilbagebetaling sted via rentebetalinger Renter, der skal betales Renter, der skal betales, er en forpligtelseskonto, der vises på en virksomheds balance, der repræsenterer det renteudgifter, der hidtil er påløbet, men som ikke er betalt pr. Datoen på balancen. Det repræsenterer den rente, der i øjeblikket skyldes långivere og er typisk en løbende forpligtelse og pantbetalinger over faste tidsintervaller. Manglende overholdelse af de delvise pantbetalinger kan resultere i aktivering af en accelerationsklausul.

3. Klausuler på grund af salg

En "forfalden salg" -klausul er en bestemmelse, der findes i låneaftaler, der giver långiveren mulighed for at kræve fuld tilbagebetaling af hovedstolen, hvis låntager sælger den ejendom, der er pantsat til lånet. På en måde svarer klausuler på grund af salg meget til accelerationsklausuler og kan bruges til at udløse en hurtig tilbagebetaling af lån, hvis ejendommen sælges.

4. Overtrædelse af gældsaftaler

Gældskonventioner er begrænsninger, som långivere lægger på låneaftaler for at tilpasse långiverens og låntagerens interesser. Pagterne begrænser normalt låntagers handlinger og reducerer risikoen, som långiveren står over for, ved at indstille visse regler, inden for hvilke låntager skal handle.

Hvis låntager overtræder begrænsningerne, kan långiveren udløse en fremskyndet klausul og kræve fuld tilbagebetaling. Flere oplysninger om typerne af gældskonventioner kan findes i Finansens artikel om gældskonventioner. Gældskonventioner Gældskonventioner er begrænsninger, som långivere (kreditorer, gældshavere, investorer) indgår på udlånsaftaler for at begrænse låntagers (skyldner) handlinger.

Praktisk eksempel - accelerationsbestemmelse

Antag, at Dreamland Inc. indgik en kontrakt om at købe seks hektar jord fra Graceland Corp. for $ 1.000.000. $ 1.000.000 skal betales i årlige rater på $ 200.000 i løbet af de næste fem år. Antag, at Dreamland gennemfører de første tre betalinger, men ikke betaler den fjerde rate til tiden.

Med en accelerationsklausul kan Graceland nu straks kræve hele $ 400.000. Hvis $ 400.000 ikke kan betales inden for den givne tidsramme, kan Graceland overtage jorden uden at returnere de $ 600.000, som den allerede har modtaget.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Kommerciel låneaftale Kommerciel låneaftale En kommerciel låneaftale refererer til en aftale mellem en låntager og en långiver, når lånet er til forretningsformål. Hver gang der lånes et betydeligt beløb, skal en person eller organisation indgå en låneaftale. Långiveren giver pengene, forudsat at låntager accepterer alle lånebestemmelser
  • Kreditanalyse Kreditanalyse Kreditanalyse er processen med at bestemme en virksomheds eller persons evne til at tilbagebetale deres gældsforpligtelser. Med andre ord er det en proces, der bestemmer en potentiel låntagers kreditrisiko eller misligholdelsesrisiko. Den indeholder både kvalitative og kvantitative faktorer.
  • Gældsafvikling Gældsafvikling En gældsafvikling henviser til en aftale, der er indgået mellem en kreditor og en låntager, hvor en nedsat betaling fra låntager betragtes som fuld betaling. Med andre ord er en gældsafvikling en gældsreduktionsaftale, der er opnået mellem en kreditor og låntager.
  • Sikrede vs usikrede lån Sikrede vs usikrede lån Når du planlægger at tage vores personlige lån, kan låntager vælge mellem sikrede og usikrede lån. Når du låner penge fra en bank, kreditforening eller