Put-Call-forhold - Oversigt, formel, hvordan man fortolker

Put-call-forholdet (PCR) er en indikator, der bruges af investorer til at måle markedets udsigter. Forholdet bruger mængden af ​​sæt og opkald over en bestemt tidsperiode på et markedsindeks til at bestemme markedssentimentet. Det kan desuden bruges til individuelle værdipapirer ved at se på mængden af ​​indkøb og opkald. Valgmuligheder: Opkald og putter En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv med en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (udløbspris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan til enhver tid udøves på et værdipapir over en bestemt tidsperiode. En høj PCR er vejledende for en bearish stemning, mens en lav PCR indikerer en bullish stemning.

Resumé:

 • Put-call-forholdet (PCR) er en indikator, der bruges af investorer til at måle markedets udsigter.
 • PCR beregnes som putvolumen over en bestemt tidsperiode udbytte efter call volume over den samme tidsperiode.
 • Forholdet fortolkes forskelligt afhængigt af investortype.

Formel for Put-Call-forholdet

Formlen for put-call-forholdet er som følger:

Put-Call-forhold

Hvor:

 • Put Volume er antallet af put-optioner, der er startet over en bestemt tidsperiode. og
 • Opkaldslydstyrke er antallet af opkaldsindstillinger, der er startet i samme tidsperiode.

Det er vigtigt at bemærke, at PCR ikke er begrænset til at sætte lydstyrke og opkaldsvolumen i sin beregning. Det er almindeligt, at investorer bruger en variation, som vist nedenfor:

Put-Call-forhold - Modificeret formel

Hvor:

 • Samlet åben interesse er det samlede antal udestående sæt; og
 • Samlet opkaldsinteresse er det samlede antal udestående opkald.

Eksempel på Put-Call-forhold

En investor ønsker at bruge put-call-forholdet som et foreløbigt mål for stemningen på et værdipapir Offentlige værdipapirer Offentlige værdipapirer eller omsættelige værdipapirer er investeringer, der handles åbent eller let på et marked. Værdipapirerne er enten egenkapital eller gældsbaserede. . Sikkerheden viste følgende sæt og opkald, der blev indledt i løbet af den nyere handelsdag:

Eksempel

Put-call-forholdet for sikkerheden er 1.250 / 1.700 = 0,7353 .

Sådan fortolkes Put-Call-forholdet

1. Fortolkning af nummeret

En PCR under en (<1) antyder, at investorer køber flere call-optioner end put-optioner og signalerer, at investorer spekulerer i en bullish tendens fremadrettet.

En PCR over en (> 1) antyder, at investorer køber flere salgsoptioner end call-optioner og signalerer, at investorer spekulerer i en bearish tendens fremadrettet.

En PCR på én (= 1) antyder, at investorer køber samme mængde put-optioner som call-optioner og signalerer en neutral tendens fremadrettet.

Ingen PCR betragtes som ideel, men en PCR under 0,7 betragtes typisk som en stærk bullish stemning, mens en PCR over 1 typisk betragtes som en stærk bearish stemning.

2. Investeringsstil

Det er vigtigt at bemærke, at PCR fortolkes forskelligt afhængigt af investorens investeringsstil. Overvej f.eks. To investeringsformer:

En kontrarisk investor Contrarian En kontrarisk er et individ, der handler i opposition til flertallet. Med hensyn til investering er en kontrarisk investor en person, der handler mod de gældende markedssentimenter. Når markedet køber, sælger de og omvendt. kan overveje en PCR som et bullish signal, mens en lav PCR som et bearish signal.

En momentum investor Momentum Investing Momentum investering er en investeringsstrategi, der sigter mod at købe værdipapirer, der har vist en opadgående kursudvikling eller short-selling værdipapirer, der kan betragte en høj PCR som et bearish signal, mens en lav PCR som et bullish signal.

Derfor afhænger PCR af investorens investeringsstil, og som sådan er der ingen korrekt måde at fortolke forholdet på.

Put-Call-forhold i markedet

Et populært websted, der bruges til at spore put-call-forholdet på markedet, er cboe.com. Cboe leverer PCR til et antal indekser og produkter. Den 12. juli 2019 var indekset PCR 1,15, og de børshandlede fonde PCR var 1,32.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

 • Bullish and Bearish Bullish and Bearish Professionals inden for virksomhedsfinansiering refererer regelmæssigt til markeder som værende bullish og bearish baseret på positive eller negative prisbevægelser. Et bjørnemarked anses typisk for at eksistere, når der har været et prisfald på 20% eller mere fra toppen, og et tyremarked anses for at være et 20% opsving fra en markedsbund.
 • Bull Put Spread Bull Put Spread En bull put spread, som er en optionstrategi, anvendes af en investor, når han mener, at den underliggende aktie vil udvise en moderat prisstigning
 • Momentum Indicators Momentum Indicators Momentumindikatorer er værktøjer, der bruges af erhvervsdrivende til at få en bedre forståelse af den hastighed eller hastighed, hvormed prisen på en sikkerhed ændres. Momentum
 • Relativt styrkeindeks (RSI) Relativt styrkeindeks (RSI) Relativt styrkeindeks (RSI) er en af ​​de mest populære og mest anvendte momentumoscillatorer. Det blev oprindeligt udviklet af den berømte maskiningeniør, der blev teknisk analytiker, J. Welles Wilder. RSI måler både hastigheden og hastigheden af ​​prisændring