Monte Carlo Simulation - Lær hvordan du kører simuleringer i økonomi

Monte Carlo Simulation er en statistisk metode anvendt i finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. hvor sandsynligheden for forskellige resultater i et problem ikke bare kan løses på grund af interferensen af ​​en tilfældig variabel Uafhængig variabel En uafhængig variabel er et input, antagelse eller driver, der ændres for at vurdere dens indvirkning på en afhængig variabel resultat). . Simuleringen er afhængig af gentagelse af tilfældige prøver for at opnå numeriske resultater. Det kan bruges til at forstå effekten af ​​usikkerhed og tilfældighed i prognosemodeller. Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater.Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. .

Monte Carlo Simulation

Monte Carlo-simulering blev først udviklet af Stanislaw Ulam i 1940'erne. Ulam var en matematiker, der arbejdede på Manhattan-projektet. Oprindeligt blev metoden afledt til at løse problemet med bestemmelse af den gennemsnitlige afstand, som neutroner ville bevæge sig gennem forskellige materialer. Metoden blev opkaldt efter Monte Carlo Casino i Monaco, da tilfældigheden af ​​de resultater, der er afgørende for spil som roulette eller terninger, er afgørende for Monte Carlo-simuleringer.

I det væsentlige kan Monte Carlo-simuleringen bruges i næsten ethvert sandsynligt problem. Dette forklarer, hvorfor det kan bruges på forskellige områder, herunder statistik, økonomi, teknik og videnskab.

Teori om Monte Carlo-simulering

Hovedidéerne bag Monte Carlo-simuleringen er gentagen tilfældig stikprøve af input af den tilfældige variabel og sammenlægning af resultaterne. Variablen med sandsynlig karakter tildeles en tilfældig værdi. Modellen beregnes derefter ud fra den tilfældige værdi. Resultatet af modellen registreres, og processen gentages. Normalt gentages processen hundreder eller tusind gange. Når simuleringen er afsluttet, kan resultaterne beregnes i gennemsnit for at bestemme den anslåede værdi.

Anvendelse i økonomi

Monte Carlo-simulering tilbyder adskillige applikationer inden for økonomi. Den mest almindelige anvendelse af modellen i økonomi inkluderer:

Værdiansættelse af optioner

Monto Carlo-simulering bruges ofte til prisfastsættelse af aktieoptioner. Priserne på en underliggende aktie Aktie Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. simuleres for hver mulig prissti, og optionens udbetalinger bestemmes for hver sti. Udbyttet beregnes derefter i gennemsnit og diskonteres til i dag, hvilket giver den aktuelle værdi af en option. Mens Monte Carlo-simulering fungerer godt til indstillinger i europæisk stil, er det sværere at anvende modellen til at værdsætte amerikanske optioner.

Porteføljevurdering

De faktorer, der påvirker værdien af ​​porteføljer, simuleres, og porteføljens værdi beregnes. Derefter bestemmes gennemsnitsværdien af ​​alle simulerede porteføljer, og porteføljens værdi observeres.

Monte Carlo Simulation Chart

Værdiansættelse af renteinstrumenter og rentederivater

Den største usikkerhedskilde for obligationer med fast indkomst Rentepapirer Værdipapirer med fast indkomst er en form for gældsinstrument, der giver afkast i form af regelmæssige eller faste rentebetalinger og tilbagebetalinger af og rentederivater er den korte rente. Den korte rente simuleres adskillige gange, og prisen på en obligation eller et derivat bestemmes for hver simuleret rente. Derefter beregnes gennemsnittet af de opnåede satser, og den aktuelle værdi af en obligation bestemmes ved hjælp af denne sats.

Projektfinansiering og analyse af reelle optioner: Monte Carlo-simulering gør det muligt for finansanalytikere at konstruere stokastiske modeller til at vurdere et projekts netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negativ) gennem hele en investeringsdiskonteret levetid. NPV - analyse er en form for iboende værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af finansiering og regnskab til bestemmelse af en virksomheds værdi, investeringssikkerhed,.

Finansiel modellering

Når du udfører følsomhedsanalyse Hvad er følsomhedsanalyse? Sensitivity Analysis er et værktøj, der anvendes i økonomisk modellering til at analysere, hvordan de forskellige værdier for et sæt uafhængige variabler påvirker en afhængig variabel i økonomisk modellering. Det kan gøres ved hjælp af Monte Carlo Simulation i Excel. Analysen udføres for at teste indvirkningen på den aktuelle nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) over hele investeringsperioden diskonteret til gaven. NPV-analyse er en form for iboende værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af finansiering og regnskab til bestemmelse af en virksomheds værdi, investeringssikkerhed, af virksomheden, når de underliggende antagelser og variabler ændres.

monte carlo analyse i økonomisk modellering

Billede: Finance's Sensitivity Analysis Course

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Hoved- og skuldermønster Hoved- og skuldermønster - Teknisk analyse Hoved og skuldre er et mønster, der ofte ses i handelskort. Hoved- og skuldermønsteret er en forudsigende diagramdannelse, der normalt indikerer en vending i trend, hvor markedet skifter fra bullish til bearish, eller omvendt.
  • McClellan Oscillator McClellan Oscillator - Teknisk analyse McClellan Oscillator er en type momentumoscillator. McClellan Oscillator beregnes ved hjælp af eksponentielle glidende gennemsnit og er designet til at indikere styrken eller svagheden ved prisbevægelse snarere end dens retning.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer
  • Trekantsmønstre - Teknisk analyse Trekantsmønstre - Teknisk analyse Trekantmønstre er almindelige diagrammønstre, som enhver erhvervsdrivende skal kende. Trekantemønstre er vigtige, fordi de hjælper med at indikere fortsættelsen af ​​et bullish eller bearish marked. De kan også hjælpe en erhvervsdrivende med at få øje på en markedsomvendelse.