Banker i Kroatien - Oversigt og guide til de bedste banker i Kroatien

Den kroatiske nationalbank (CNB) fungerer som den uafhængige regulator for fem boligopsparingsbanker og 28 forretningsbanker i Kroatien. CNB blev grundlagt i 1990 og har til formål at opretholde prisstabilitet og sikre sundheden i landets finansielle system. I 2013 tiltrådte det det europæiske system af centralbanker og begyndte at udføre sin rolle i henhold til statutten for ESCB og ECB efter Kroatiens indtræden i Den Europæiske Union.

Banker i Kroatien

Den kroatiske banksektor er fortsat en af ​​den indenlandske økonomis stærkeste sektorer, primært som et resultat af relativt disciplinerede låntagere og effektiv regulering. Mere end 90% af alle bankaktiver i landet er udenlandsk ejet, hvor de fem største banker i Kroatien tegner sig for over 70% af sektorens samlede aktiver.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Kroatien, er denne liste over de bedste banker i Kroatien en nyttig guide til, hvor man skal starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Kroatien er:

Privredna Banka (PBZ)

Privredna Banka (PBZ) blev grundlagt i 1966 og betjener detail- og erhvervskunder i Kroatien og tilbyder en bred vifte af specialiserede bankprodukter og -tjenester. PDZ fungerer som et datterselskab af Intesa Sanpaolo (Italien) og tiltrådte den italienske koncern i 2007. Hovedkvarteret i Zagreb er den største af bankerne i Kroatien og administrerer 301 filialer og 962 pengeautomater over hele landet.

Omsætning: 2,37 mia. HRK (2017)

Nettoindkomst: 1,44 mia. HRK (2017)

Aktiver i alt: 75,5 mia. HRK (2017)

Raiffeisenbank Østrig Zagreb (RBA)

Raiffeisenbank Austria Zagreb (RBA) blev grundlagt i 1994 og tilbyder et komplet udvalg af bank- og andre finansielle produkter og tjenester. Et helejet datterselskab af Raiffeisenbank Banking Group (Østrig), RBA er den første af de banker i Kroatien, der blev oprettet med udenlandsk kapital. Baseret i Zagreb fører banken tilsyn med et netværk med 70 filialer i 36 kroatiske byer.

Omsætning: 1,14 mia. HRK (2016)

Nettoresultat: HRK 460,22 millioner (2016)

Aktiver i alt: 31,42 mia. HRK (2016)

Erste & Steiermärkische Bank

Erste & Steiermärkische Bank blev grundlagt i 2003 og leverer finansielle produkter og tjenester til individuelle og erhvervskunder i Kroatien. Banken fungerer som medlem af Erste-gruppen og administrerer 132 filialer og 635 pengeautomater over hele landet. Det administrerer også otte iværksættercentre, 13 kommercielle og ni profitcentre for erhvervskunder.

Omsætning: 2,11 mia. HRK (2017)

Nettoresultat: 549 millioner HRK (2017)

Aktiver i alt: 57,21 mia. HRK (2017)

Addiko Bank

Addiko Bank er en af ​​de banker i Kroatien, der primært betjener detailbanksektoren. Banken blev til i 2015 efter overtagelsen af ​​Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling og Advent International af Hypo Alpe, Adrias sydøstlige Europa-banknetværk fra Heta Asset Resolution. Baseret i Zagreb er det medlem af Addiko Bank (Østrig).

Omsætning: HRK 851,9 millioner (2016)

Nettoresultat: HRK 59,33 millioner (2016)

Aktiver i alt: 25,56 mia. HRK (2016)

Splitska Banka

Splitska Banka, tidligere Komunalna Banka, tilbyder et omfattende udvalg af individuelle og erhvervsmæssige banktjenester i Kroatien. Grundlagt i 1965 blev det et aktieselskab og overtog sit nuværende navn i 1981. Banken har hovedkontor i Split og er medlem af OTP Bank (Ungarn).

Omsætning: HRK 760 millioner (2017)

Nettoresultat (tab): (HRK 98 mio.) (2017)

Aktiver i alt: 26,88 mia. HRK (2017)

Hrvatska Poštanska Banka (HPB)

Hrvatska Poštanska Banka (HPB) blev stiftet i 1992 og er den største af indenlandske ejede banker i Kroatien. HPB fokuserer på at betjene detailbankklienter såvel som SMV'er over hele landet. Banken administrerer et netværk med 55 filialkontorer, 460 pengeautomater og mere end 1.000 cash-in / cash-out point på den kroatiske post.

Omsætning: HRK 720,26 millioner (2016)

Nettoresultat: 188,28 millioner HRK (2016)

Aktiver i alt: 19,34 mia. HRK (2016)

Zagrebacka Banka

Grundlagt i 1914 begyndte Zagrebacka Banka at fungere som City Savings Bank. Det tilbyder spareprodukter og realkreditlån til enkeltpersoner. Baseret i Zagreb fungerer boligopsparingsbanken som et datterselskab af den italienske bank- og finansielle servicekoncern, UniCredit.

Indtægter: 111,6 millioner HRK (2016)

Nettoindtægt: 24,75 millioner HRK (2016)

Aktiver i alt: 2,56 mia. HRK (2016)

Sberbank

Sberbank, tidligere Volksbank, henvender sig til detailkunder, små og mellemstore virksomheder og store virksomheder i Kroatien og leverer en bred vifte af bankprodukter og -tjenester. Banken er medlem af det finansielle konglomerat Sberbank Europe AG (Østrig). Hovedkvarteret i Zagreb fører tilsyn med 31 filialer i 22 byer over hele landet.

Omsætning: 399 millioner HRK (2016)

Nettoresultat: 43,12 millioner HRK (2016)

Aktiver i alt: 9,27 mia. HRK (2016)

Kreditna Banka Zagreb

Kreditna Banka Zagreb blev oprettet i 1994 og tilbyder et omfattende udvalg af detailindskud, forretning og udlån. Banken udfører sine aktiviteter gennem sine detail-, forretningsbank-, Treasury- og IKT-divisioner. Det administrerer 21 filialer og tre lokale kontorer i hele Kroatien.

Omsætning: 143,43 millioner HRK (2016)

Nettoresultat: 13,58 millioner HRK (2016)

Aktiver i alt: 3,55 mia. HRK (2016)

Podravska Banka (POBA)

Podravska Banka (POBA) sporer sine rødder til Koprivnics Equity Savings Bank, der blev grundlagt i 1872, hvilket gør den til en af ​​de ældste banker i Kroatien. Banken tilbyder en bred vifte af finansielle produkter og tjenester med særligt fokus på enkeltpersoner, forretningsmænd og fagfolk og SMV'er. Det giver også online mæglervirksomhed og investeringsbankløsninger. POBA driver 22 filialer og en række andre distributionskanaler.

Omsætning: HRK 148,8 millioner (2016)

Nettoindtægt: 26,03 mio. HRK (2016)

Aktiver i alt: 3,46 mia. HRK (20176)

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de største banker i Kroatien. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Italien Topbanker i Italien Bank of Italy, som er en offentligretlig institution i henhold til regulering af europæisk og national lovgivning, fører tilsyn med finansielle institutioner og banker i Italien. Den italienske centralbank er et vigtigt medlem af Eurosystemet, der består af Den Europæiske Centralbank og nationale centralbanker i
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere