Penge neutralitet - Oversigt, økonomiske agenter, pengemængde

Pengeneutralitet er et begreb med monetær økonomi, hvor en stigning i udbuddet af penge kun påvirker priserne uden at påvirke den reelle økonomi.

Med andre ord, ifølge pengeneutralitet vil en stigning (fald) i pengemængden bestemme en stigning (fald) i prisen på solgte varer og tjenester, men ikke i den reelle mængde solgte varer og tjenester, realt BNP eller arbejdsløshed Arbejdsløshed Arbejdsløshed er et udtryk, der henviser til enkeltpersoner, der er beskæftigede og søger et job, men som ikke kan finde et job. Desuden er det de mennesker i arbejdsstyrken eller puljen af ​​mennesker, der er tilgængelige til arbejde, der ikke har et passende job. .

Penge neutralitet

Udbud og efterspørgsel efter penge

For at forstå pengeneutralitet er vi nødt til at forstå forholdet mellem udbud og efterspørgsel efter penge. Som i ethvert frit marked, udbud og efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Loven om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den mængde, der kræves af den vare, lig med hinanden. Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. møder hinanden ved et ligevægtspunkt til en bestemt pris. For penge svarer prisen til den rentesats, der er betalt på de lånte penge. Det betyder at:

  • I betragtning af pengemængden som en konstant er efterspørgslen efter penge en funktion af den opkrævede rentesats.
  • Hvis renten stiger, falder den spekulative efterspørgsel efter penge.
  • Hvis renten falder, stiger den spekulative efterspørgsel efter penge.
  • For ethvert niveau af pengemængde er der et renteniveau, for hvilket der ikke findes overskydende efterspørgsel eller udbud.

Ligevægtspunktet kaldes normalt ligevægtsrenten .

Handlinger af økonomiske agenter

  • Hvis renten er over ligevægtspunktet, er der en overskydende pengemængde. Som et resultat bruger økonomiske agenter likviditeten Likviditet På de finansielle markeder henviser likviditet til, hvor hurtigt en investering kan sælges uden at påvirke prisen negativt. Jo mere likvid en investering er, jo hurtigere kan den sælges (og omvendt), og jo lettere er det at sælge den til dagsværdi. Alt andet lige handler mere likvide aktiver med en præmie, og illikvide aktiver handler med en rabat. at købe obligationer og skubbe deres pris op, indtil renten er tilbage til ligevægtsrenten.
  • Hvis renten er under ligevægtspunktet, er der en overskydende efterspørgsel efter penge. Som et resultat sælger økonomiske agenter obligationer og presser deres priser ned, indtil renten er tilbage til ligevægtsrenten.

Virkninger af en for stor levering af kontanter

Som på ethvert marked, når udbuddet af en vare stiger mere end efterspørgslen, bliver en sådan vare mindre værdifuld, og prisen falder. Tilsvarende, når udbuddet af penge stiger, falder prisen (renten).

Mens de teoretiske modeller hjælper, er virkningerne af renter og pengepolitik Pengepolitik Pengepolitik er en økonomisk politik, der styrer størrelsen og væksten i pengemængden i en økonomi. Det er et kraftfuldt værktøj til at regulere makroøkonomiske variabler såsom inflation og arbejdsløshed. er ikke så enkle.

Når der er en stigning i pengemængden, er der et overskydende udbud af kontanter til virksomheder og mennesker, som de kan bruge på flere måder, såsom:

  • De kan låne det til andre virksomheder og enkeltpersoner;
  • De kan bruge det til at købe finansielle aktiver, såsom obligationer; og / eller
  • De kan bruge det til at købe reelle aktiver, varer og tjenester.

Realøkonomi og pengneutralitet

Mens de overskydende kontanter kan bruges til at købe varer, tjenester, aktiver eller til at betale arbejdstagere, påvirker mængden af ​​penge i omløb ikke økonomiens evne til at producere varer og tjenester, hvilket snarere afhænger af andre faktorer, såsom tilgængeligheden af arbejdskraft, naturressourcer, reelle aktiver og faktorproduktivitet.

Ændring af udbuddet af kontanter ændrer ikke tilgængeligheden af ​​naturressourcer, reelle aktiver eller arbejdsproduktivitet. Derfor tror mange økonomer, at ændring af pengemængden, i det mindste på lang sigt, kun vil påvirke priserne på de solgte varer og tjenester, da en anden mængde penge vil blive spredt over den samme mængde varer og tjenester.

Penge neutralitet i den virkelige verden

Nogle økonomer støtter begrebet pengneutralitet, mens andre er uenige. Generelt kan man være enig i, at beslutningstagere ikke mener, at ændringer i pengemængden ikke påvirker realøkonomien. Hvis de gjorde det, kan pengepolitiske foranstaltninger, såsom nedsættelse eller forhøjelse af renten eller kvantitativ lempelse / stramning, ikke forklares.

Politikere mener generelt, at en stigning (fald) i penge i det mindste på kort sigt vil resultere i en positiv (negativ) effekt på den økonomiske aktivitet.

Penge neutralitet og kortsigtede ændringer i pengemængden

Mens mange økonomer forsvarer pengeneutralitet på lang sigt, er det vanskeligt at ignorere virkningen af ​​pengemængden på økonomien på kort sigt. For eksempel kan den overskydende likviditet, der skabes på kort sigt, påvirke inflationen. Når inflationen stiger, bliver det mindre attraktivt at holde penge end at have reelle aktiver. Som en konsekvens:

  • Folk fordeler deres ressourcer væk fra kontanter og til holdbare varer eller endda øger deres forbrug af ikke-holdbare varer. Det vil naturligvis føre til en stigning i forbrug og BNP BNP-formel BNP-formlen består af forbrug, offentlige udgifter, investeringer og nettoeksport. Vi opdeler BNP-formlen i trin i denne vejledning. Bruttonationalprodukt (BNP) er den monetære værdi i lokal valuta af alle endelige økonomiske varer og tjenester, der produceres i et land i en bestemt tidsperiode. og et fald i lagerniveauer.
  • Virksomheder vil afsætte flere ressourcer til reelle aktiver, hvilket potentielt øger deres produktionskapacitet og faktiske produktionsniveauer. Som et resultat vil industriproduktion og BNP-vækst stige.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Kapitalisme Kapitalisme Kapitalisme er et økonomisk system, der giver mulighed for og tilskynder til privat ejerskab af virksomheder, der opererer for at generere fortjeneste. Også kendt som markedssystemet, er kapitalismen præget af private ejendomsrettigheder til jord, konkurrenceprægede markeder, den stabile retsstat, frit fungerende kapitalmarkeder
  • Inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb).
  • Law of Diminishing Marginal Utility Law of Diminishing Marginal Utility Loven om faldende marginal nytte siger, at det ekstra hjælpeprogram, der opnås ved en stigning i forbruget, falder med hver efterfølgende stigning i forbrugsniveauet. Marginal Utility er ændringen i total nytte på grund af en enhedsændring i forbrugsniveauet.
  • Nominelt BNP Nominelt bruttonationalprodukt Nominelt bruttonationalprodukt (nominelt BNP) er den samlede markedsværdi af alle varer og tjenester, der produceres i et lands økonomi i en given periode