Justeret slutkurs - oversigt, betydning, eksempel

Den justerede slutkurs er en beregningsjustering, der foretages til en akties slutkurs. Den oprindelige slutkurs er den endelige kurs, hvor en aktie eller en hvilken som helst anden bestemt sikkerhed handler i løbet af markedstiden på den specifikke handelsdag.

Den oprindelige slutkurs eksemplificerer dog ikke den mest nøjagtige værdiansættelse af aktien eller værdipapiret, da den ikke vil tage højde for handlinger, der kunne have fået prisen til at skifte. Derfor vil en justeret slutkurs inkludere eventuelle justeringer, der skal foretages i prisen.

Justeret slutkurs

De foretagne justeringer er for at kompensere for alt, der kunne have påvirket aktiens værdi, såsom en virksomhedshandling. Virksomhedens handlinger kan omfatte udbytte Udbytte Et udbytte er en andel af overskud og tilbageholdt indtjening, som et selskab udbetaler til sine aktionærer. Når et selskab genererer et overskud og akkumulerer tilbageholdt indtjening, kan disse indtægter enten geninvesteres i virksomheden eller udbetales til aktionærerne som udbytte. eller aktiesplit. Justeringen foretaget til slutkursen viser aktiekursen eller værdipapiret, fordi visse eksterne faktorer kunne have ændret den sande pris.

Samlet set inkluderer den justerede slutkurs en mere kompleks analyse, da den tager højde for yderligere faktorer, som igen vil eksemplificere en mere nøjagtig afspejling af aktiens virkelige værdi.

Resumé

  • Den justerede slutkurs er en beregningsjustering, der foretages til en akties slutkurs.
  • Det er mere komplekst og nøjagtigt end slutkursen.
  • Justeringen til slutkursen viser aktiens aktuelle pris, fordi eksterne faktorer kunne have ændret den sande pris.

Justeret slutkurs og aktiesplit

En aktiesplit er en virksomhedshandling, der finder sted, når en virksomhed øger antallet af aktier i deres virksomhed. Det resulterer i et fald i markedskursen for de enkelte aktier og en stigning i antallet af aktier. Aktiesplitten kan gøres i et forsøg på at sænke prisen på individuelle aktier for investorer. I et sådant tilfælde vil antallet af aktier stige, og værdien af ​​hver enkelt vil igen falde, fordi de repræsenterer en mindre procentdel af aktierne.

For eksempel i en 2: 1 aktiesplit kan du eje to aktier til en værdi af $ 25 i stedet for en aktie til en værdi af $ 50. I et sådant tilfælde, hvis f.eks. Lukkekursen var $ 100, ville den justerede lukkekurs for hver aktie efter aktiesplitten være $ 50 hver. Det er vigtigt at understrege, at værdien for den pågældende investor forbliver den samme, da de stadig har det samme beløb.

Derudover kan en lignende situation finde sted, hvis et selskab gennemgår den modsatte virksomhedshandling - en omvendt aktiesplit Omvendt aktiesplit En omvendt aktiesplit, modsat en aktiesplit, er reduktionen i antallet af en virksomheds udestående aktier på markedet. Omvendt lageropdeling er. Hvis der finder en 1: 2 omvendt aktiesplit sted, vil investoren kun eje 1 aktie for hver 2, de oprindeligt ejede. Hvis for eksempel slutkursen var $ 50 pr. Aktie, ville den justerede lukkekurs være $ 100 pr. Aktie for deres resterende 1 aktie.

Korrigeret slutkurs og udbytte

Et udbytte inkluderer udlodning af nogle af det fortjeneste, som et selskab tjener til dets aktionærer Aktionær En aktionær kan være en person, et selskab eller en organisation, der besidder aktier i et givet selskab. En aktionær skal eje mindst en aktie i et selskabs aktie eller gensidig fond for at gøre dem til en delvis ejer. . Når de har tjent overskud, vil virksomheden være i stand til at distribuere en del til sine aktionærer.

Da nogle af overskuddet gives som udbytte til aktionærerne, kan det reducere aktiens værdi. Derfor vil den justerede slutkurs i sammenligning med den oprindelige slutkurs vise prisen efter uddeling af udbytte til aktionærerne.

Betydningen af ​​den justerede slutkurs

Den justerede slutkurs er vigtig, fordi den giver investorer en mere aktuel og nøjagtig idé om aktiekursen. Det informerer investorer om eventuelle beregninger efter en virksomhedshandling.

Praktiske eksempler

1. Justeret slutkurs efter en aktiesplit

Virksomhed XYZ's aktier værdiansættes til $ 500 hver, og virksomheden gennemgår en aktiesplit på 2: 1. På grund af virksomhedens handling fordobles antallet af aktier derefter, men hver enkelt aktie er 250 dollars værd. I et sådant tilfælde skal slutkursen justeres for at vise en mere nøjagtig afbildning af aktiekursen efter aktiesplit.

2. Korrigeret slutkurs efter udbetaling af udbytte

Virksomhedens ABC-slutkurs ved slutningen af ​​dagen er $ 500. Herefter uddeler virksomheden et $ 10 udbytte pr. Aktie. Virksomhedens handling påvirker slutkursen, og derfor beregnes en justeret slutkurs. I et sådant tilfælde ville beregningen være $ 500 - $ 10 for at svare til en justeret slutkurs på $ 490.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Fortyndende værdipapirer Fortyndende værdipapirer Fortynding kan forårsages på grund af et antal udvandende værdipapirer såsom aktieoptioner, aktieenheder med begrænset antal og performance, foretrukket aktie, warrants og
  • Udbyttepolitik Udbyttepolitik En virksomheds udbyttepolitik dikterer det udbytte, som virksomheden udbetaler til dets aktionærer, og hvor ofte udbyttet udbetales
  • Markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder
  • Vægtet gennemsnit udestående aktier Vægtet gennemsnit aktier udestående Vægtet gennemsnit udestående aktier henviser til antallet af aktier i et selskab beregnet efter justering for ændringer i aktiekapitalen over en rapporteringsperiode. Antallet af vejede gennemsnitlige udestående aktier anvendes til beregning af målinger såsom indtjening pr. Aktie (EPS) i et selskabs årsregnskab