Alternativt handelssystem (ATS) - Oversigt, typer og eksempler

Et alternativt handelssystem (ATS) er en handelsplads, der matcher købere og sælgere for transaktioner. Det unikke ved det er, at det ikke er reguleret som en børs som traditionelle børser Fondsbørs En fondsbørs er en markedsplads, hvor værdipapirer såsom aktier og obligationer købes og sælges. Fondsbørser giver virksomheder mulighed for at rejse kapital og investorer til at træffe informerede beslutninger ved hjælp af prisoplysninger i realtid. Børser kan være en fysisk placering eller en elektronisk handelsplatform. , men er registreret som mæglerforhandler med fokus på at finde modparter (købere og sælgere) til sikkerhedstransaktioner.

Det skal bemærkes, at ATS er en nordamerikansk betegnelse; i Europa er det kendt som en multilateral handelsfacilitet (MTF).

Alternativt handelssystem

Resumé

  • Alternative handelssystemer (ATS) er en handelsplads, der matcher købere og sælgere for transaktioner.
  • ATS står over for mindre regulering sammenlignet med traditionelle børser og fokuserer primært på at finde købere og sælgere af værdipapirer Handelspapirer Handelspapirer er værdipapirer, der er købt af en virksomhed med henblik på at realisere en kortsigtet fortjeneste. Et selskab kan vælge at spekulere i forskellige gælds- eller aktiepapirer, hvis det identificerer et undervurderet værdipapir og ønsker at udnytte muligheden. .
  • Handel udført på ATS er ikke offentligt tilgængelig, hvilket er især populært for forhandlere, såsom institutionelle investorer, der helt ønsker at handle store værdipapirer.

Hvad gør alternative handelssystemer?

Alternative handelssystemer spiller en vigtig rolle på offentlige markeder som et alternativ til traditionelle børser for at få adgang til markedets likviditet eller hvor hurtigt et aktiv kan sælges for varer eller tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres til erhvervelse , opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra.

En ATS er især nyttig for dem, der driver store mængder handel, såsom investorer og professionelle forhandlere, da forskydning af markedskursen kan undgås som ved regelmæssige børser. Det skyldes, at handel med ATS ikke er offentligt tilgængelig og ikke vises i nationale ordrebøger. Der er også færre regler involveret, bortset fra reglerne for adfærd.

Alternative handelssystemer - eksempler

Nogle eksempler på ATS inkluderer elektroniske kommunikationsnetværk, mørke puljer, krydsende netværk og opkaldsmarkeder.

1. Elektroniske kommunikationsnetværk

Elektroniske kommunikationsnetværk (ECN) er en type ATS, der muliggør større mæglervirksomhed Mæglervirksomhed En mæglervirksomhed leverer formidlingstjenester inden for forskellige områder, f.eks. Investering, låntagning eller køb af fast ejendom. En mægler er en mellemmand, der og enkelte forhandlere handler direkte med værdipapirer uden at gå gennem en mellemmand. Således kan handlende fra forskellige geografiske områder i verden let handle.

Systemet tillader handler at ske uden for den traditionelle handelstid, der er forbundet med børser, hvilket betyder, at forhandlere kan foretage handler baseret på nyheder efter lukketid. Et ECN tjener penge ved at opkræve et gebyr for hver transaktion gennem adgangsgebyrer og provisioner, hvilket er en ulempe for forhandlere, da gebyrer pr. Transaktion hurtigt tilføjes.

2. Mørke puljer

Mørke puljer er en anden type alternative handelssystemer, der betragtes som kontroversielle, da handlerne udføres uden for offentligheden og skyder transaktionerne.

Handel, der foretages gennem private børser, involverer ofte en stor mængde værdipapirer, der gennemføres ved blokhandel af institutionelle investorer Institutionel investor En institutionel investor er en juridisk enhed, der akkumulerer midlerne fra adskillige investorer (som kan være private investorer eller andre juridiske enheder) til (organisationer, der investerer penge på vegne af andre), såsom gensidige fonde, pensionsfonde og forsikringsselskaber. Nogle gange er sådanne investorer kendt som "Hvalerne på Wall Street."

3. Krydsende netværk

I lighed med mørke puljer tillader krydsende netværk handler at ske uden for det offentlige øje. Da detaljerne i handlen ikke videreformidles gennem offentlige kanaler, påvirkes sikkerhedsprisen ikke og vises ikke i ordrebøgerne.

Ofte kan de konti, hvor handlerne foregår, være anonyme, hvilket er meget fordelagtigt for handlende. Det skal bemærkes, at mørke puljer og krydsning af netværk er lovlige, skønt de har gennemgået kontrol af finanspressen og nyhedsforretningerne i de senere år.

4. Opkaldsmarkeder

Opkaldsmarkeder er en delmængde af ATS, der grupperer ordrer, indtil et bestemt nummer nås, før transaktionen gennemføres. Som sådan udføres handler med forudbestemte tidsintervaller. Et opkaldsmarked bestemmer derfor markedsclearingsprisen (ligevægtsværdien af ​​et handlet værdipapir) baseret på antallet af værdipapirer, der tilbydes og tilbydes af henholdsvis sælgere og købere.

En nøglekomponent på opkaldsmarkederne er auktionærer, der er ansvarlige for at matche udbud og efterspørgsel efter et handlet værdipapir, inden de når frem til en ligevægtskurs, som er den pris, hvor markedsordrer handles.

I modsætning til opkaldsmarkeder er auktionsmarkeder, der handler, så snart der findes en køber og en sælger, der er enige om en bestemt pris for værdipapiret.

Alternative handelssystemer - eksempler

Tilsynsmyndigheder og alternative handelssystemer

Alle alternative handelssystemer skal have godkendelse fra US Securities and Exchange Commission (SEC), det føderale agentur, der er ansvarligt for at lette driften af ​​værdipapirmarkedet for at beskytte investorer og sikre fair transaktioner.

Da en ATS er reguleret af færre regler end børser, er de mere modtagelige for beskyldninger om overtrædelse af regler og efterfølgende håndhævelseshandling fra regulatorer. Eksempler på overtrædelser i alternative handelssystemer inkluderer handel mod kundeordreflow eller brug af fortrolige kundehandelsoplysninger.

Mangel på gennemsigtighed er et almindeligt problem med ATS, især når det drejer sig om mørke puljer. Almindelige beskyldninger mod mørke puljer inkluderer ulovlig front-running, som opstår, når institutionelle forhandlere placerer ordrer foran en kundes ordre for at udnytte aktiekursens stigning.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Ordrebog Ordrebog En ordrebog er en liste over ordrer, der præsenterer forskellige tilbud fra købere og sælgere til en bestemt sikkerhed. Det viser de priser og mængder, der
  • Aktieinvestering: Vejledning til værdi Investering Aktieinvestering: En guide til værdiinvestering Siden udgivelsen af ​​"The Intelligent Investor" af Ben Graham er det, der almindeligvis kaldes "værdiinvestering", blevet en af ​​de mest respekterede og mest fulgte metoder til aktieplukning.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer