Tidslinje for privat aktietransaktion - Forstå alle trin

Der er forskellige trin involveret i en tidslinje for privat aktietransaktion. Diagrammet nedenfor viser de forskellige trin i en M&A Fusioner Acquisitions M&A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi erhvervelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. finansielle køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger fra private equity-siden sammen med en foreløbig tidslinje.

Tidslinje for privat aktietransaktion

Trin i en tidslinje for en privat kapitaltransaktion

1. Teaser sendt af bankfolk

Et af de første trin i M&A på købssiden (i en tidslinje for en private equity-transaktion) er, når bankfolk sender teasere Teaser En investeringsteaser er et resumé af en eller to dias af en potentiel salgsproces uden at nævne firmaets navn opretholde fortrolighed. En teaser skal omfatte brancheoversigt, virksomhedsbeskrivelse, finansielt resumé, investeringsrationale, kundeoversigt, transaktionsstruktur, bankoplysning til private equity-aktørerne. Teasers er dokumenter, der indeholder en kort beskrivelse af virksomheden, dens produkt- og servicetilbud og økonomiske højdepunkter. Det kaldes en “teaser”, fordi den ikke afslører navnet på sælgeren på dette tidspunkt, da målet er at holde sælgers identitet fortrolig i starten.

2. NDA underskrevet

Når teaseren er set af PE-spillerne, og de beslutter at udforske muligheden, er det næste trin i transaktionens tidslinje underskrivelsen af ​​en aftale om ikke-offentliggørelsesaftale (NDA) En aftale om ikke-offentliggørelse (NDA) er et dokument, der udveksles mellem en potentiel køber og en sælger i de indledende faser af en M & A-transaktion. (NDA). NDA begrænser brugen af ​​fortrolige oplysninger, der vil være en del af CIM, fra at blive brugt til at opfordre kunder, pochere medarbejdere eller udvikle forretningsstrategier omkring det.

3. CIM sendt af bankfolk

Når NDA er udvekslet mellem sælgeren og den potentielle erhverver, deler bankfolk de fuldstændige oplysninger om virksomheden, herunder afslører virksomhedens identitet. Det fortrolige informationsmemorandum CIM - fortroligt informationsmemorandum Et fortroligt informationsmemorandum (CIM) er et dokument, der bruges i M&A til at formidle vigtig information i en salgsproces. Vejledning, eksempler og skabeloner indeholder investeringsafhandling for virksomheden, en oversigt over markedet og virksomheden, produkter og servicetilbud, en indtægtsprofil, medarbejderprofil og økonomi (historisk, fremskrivning og kapitalstruktur). Ideen med CIM er, at den potentielle erhverver kan se på virksomheden fra alle perspektiver og derefter beslutte, om de er villige til at købe den og i givet fald for hvor meget.

4. Opkald med ledelsesteamet

Når PE-spillerne begynder at se på CIM, kommer der normalt en situation, hvor de kræver visse afklaringer om virksomhedens evner, relevansen af ​​deres økonomiske fremskrivninger, forholdet til kunderne osv. For at afklare sådanne spørgsmål kommer PE-virksomhedens øverste ledelse ind i et opkald med sælgerens ledelsesteam. PE-teamet er også ivrig efter at forstå sælgerens brede mål.

5. Finansiel model og værdiansættelse

Det erhvervende selskab, baseret på de økonomiske modtagelser i CIM og baseret på deres egne fremskrivninger om målselskabet, foretager en værdiansættelse. Værdiansættelsen foretages baseret på Discounted Cash Flow (DCF) -modellering og ser på handels- og transaktionssammenlignelige. Værdiansættelsen bliver kritisk, da PE-firmaet skal citere værdiansættelse for at komme videre i processen.

6. Angivelse af interesse / ikke-bindende tilbud

Interessetilkendegivelse (EOI) Et udtryk for interesse (EOI) er et af de første transaktionsdokumenter, som køberen deler med sælgeren i en potentiel M & A-aftale. EOI angiver en alvorlig interesse fra køberen om, at deres virksomhed ville være interesseret i at betale en bestemt vurdering og erhverve sælgers selskab gennem et formelt tilbud. er et formelt tilbud, der indikerer en alvorlig interesse fra PE-firmaet / potentiel køber. EOI udtrykker PE-firmaets interesse i at erhverve sælgerens forretning ved at betale en bestemt værdiansættelse. EOI inkluderer den vurdering, som virksomheden tilbyder, krav om due diligence, typen af ​​overgangsstøtte, de ville kræve, transaktionsstrukturen og de godkendelser, der er nødvendige for den endelige afmelding.Det bemærkes klart, at tilbuddet er ikke-bindende for begge parter.

7. Tilladt datarumadgang

Når buddet er valgt af bankfolk, åbner de datarummet for de potentielle erhververe. Datarummet er et virtuelt datarum til udveksling og lagring af data af enhver art, herunder økonomi, juridiske transaktioner, organisationsstruktur, markedsføringsplan, medarbejderoplysninger osv. Ideen er, at køberen verificerer fuldstændigheden, nøjagtigheden og kapaciteten af virksomheden ved at foretage korrekt due diligence.

8. Personligt møde med ledelsen

Som det næste skridt i tidslinjen for private equity-transaktioner mødes ledelsen fra begge sider personligt for at diskutere de potentielle synergifordele, de kan bringe sammen, de roller, de vil være involveret i efter transaktionen osv. De diskuterer også brede punkter om due diligence i dette møde.

9. Letter of Intent

En hensigtserklæring er et dokument, hvor hovedpunkterne i aktiekøbsaftalen (SPA) fremhæves af køberen over for sælgeren. Den overordnede idé er at give en bred forståelse af de repræsentationer og garantier, som køberen er på udkig efter. Udarbejdelse af SPA er en tidskrævende og dyr affære, så med LOI er ideen at gøre sælgeren klar til brede vilkår.

10. Eksklusivitetsperiode og endelig due diligence

Et af de vigtigste trin i tidslinjen for private equity-transaktioner er eksklusivitetsperioden og den endelige due diligence. I denne periode beder de potentielle købere om eksklusivitet fra investeringsbankfolk. Bankfolk vælger efter drøftelser med sælgeren en af ​​køberne til en eksklusiv diskussion og lukker due diligence-processen.

11. Kvaliteten af ​​indtjeningsrapporten

Rapport om kvaliteten af ​​indtjeningen udarbejdes af et uafhængigt tredjepartsfirma. Analyser foretages på fordelingen af ​​indtægterne - såsom produkt- og servicemix, geografisk mix, kundemix osv. Forskellige analyser af omkostninger foretages også for at forstå den aktuelle tendens og fremtidige fremskrivninger. Omkostninger indregnes som faste eller variable omkostninger, tilbagevendende eller engangsomkostninger osv. Målet er at vurdere den virkelige kvalitet af forretningen og nøjagtigheden af ​​historiske finansielle poster.

12. Endelige aftaler: SPA / APA

Share Purchase Agreement (SPA) eller Asset Purchase Agreement (APA) er juridiske dokumenter, der registrerer vilkårene og betingelserne mellem to virksomheder, der indgår en aftale om en fusion, erhvervelse, frasalg, joint venture eller en slags strategisk alliance. Det er en gensidigt bindende kontrakt mellem køber og sælger og inkluderer vilkår og betingelser som købte aktiver, købsvederlag, garantier og lukkningsbetingelser. Investeringsbankmandens rolle i denne del af tidslinjen for private equity-transaktioner er at sikre, at begge parter når til enighed og lukker aftalen.

13. Aktionæraftale og andre aftaler

Når aktionæraftalen er udarbejdet, udarbejdes også andre kontrakter og bilag for at blive en del af den endelige aftale.

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance's guide til Private Equity Transaction Time. For yderligere at fremme din økonomiske uddannelse vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Letter of Intent Letter of Intent (LOI) Download Finance's Intent Letter (LOI) skabelon. Et LOI beskriver vilkår og aftaler for en transaktion, inden de endelige dokumenter underskrives. Hovedpunkterne, der typisk er inkluderet i en hensigtserklæring, inkluderer: transaktionsoversigt og struktur, tidslinje, due diligence, fortrolighed, eksklusivitet
  • Salgs- og købsaftale Salgs- og købsaftale Salgs- og købsaftalen (SPA) repræsenterer resultatet af de vigtigste kommercielle og prisforhandlinger. I det væsentlige angiver det de aftalte elementer i aftalen, inkluderer en række vigtige beskyttelser til alle involverede parter og giver den juridiske ramme til at gennemføre salget af en ejendom.
  • Tre årsregnskaber Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneudsagn er kompliceret
  • Diskonteret pengestrøm Diskonteret pengestrøm DCF-formel Den diskonterede pengestrøm DCF-formel er summen af ​​pengestrømmen i hver periode divideret med en plus den diskonteringssats, der hæves til styrken i perioden #. Denne artikel opdeler DCF-formlen i enkle termer med eksempler og en video af beregningen. Formlen bruges til at bestemme værdien af ​​en virksomhed