Værdiansættelsesgab - Oversigt, grunde og hvordan man adresserer

Et værdiansættelsesgab opstår, når en person ønsker at sælge sit firma Corporation Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. for flere penge end køberen er villig til at betale. Enhver person, der har fået sin virksomhed vurderet, har sandsynligvis et skøn over, hvor meget det er værd. Det kan derfor være frustrerende, når personen kun forsøger at sælge sin virksomhed for at indse, at potentielle købere tilbyder et meget lavere tal. Forskellen i værdiansættelse mellem sælger og køber er værdiansættelsesgabet.

Værdiansættelsesgab

Nogle huller i værdiansættelsen er forårsaget af timingsproblemer mellem sælgerens og købers marked. Hvis markedet er til fordel for køberen, vil han gerne betale et ret lavt beløb, end hvad virksomhedsejeren ønsker. Og hvis det er et sælgers marked, vil virksomhedsejeren bede om et meget højere tal end hvad de fleste købere tilbyder.

Finance's Business Valuation Modelling Course opdeler trin for trin de metoder, der anvendes af en finansanalytiker. Hvad er en finansanalytikerjob til værdiansættelse af virksomheder?

Hvorfor der findes værdiansættelseshuller

Ifølge en rapport offentliggjort af Business Enterprise Institute skyldes en af ​​hovedårsagerne til dette problem, at virksomhedsejere benægter eksistensen af ​​et værdiansættelsesgab. Som sådan vil virksomhedsejeren ikke gøre nogen indsats eller investere ressourcer i at bygge bro over kløften. Professor Howard Stevenson fra Harvard Business School mener, at misforståelsen opstår på grund af manglende viden og iboende optimisme fra sælgerens side.

Ubegrundet optimisme og mangel på flid er sikre opskrifter på katastrofer, især når en ejer bliver bedt om at estimere:

  • Den nuværende værdi af hans forretning og forventede vækstrate
  • Den forventede præstation af virksomhedens langfristede aktiver Typer af aktiver Almindelige typer aktiver inkluderer kortfristede, langfristede, fysiske, immaterielle, driftsmæssige og ikke-operationelle. Korrekt identifikation og
  • Mængden af ​​penge, som ejeren sandsynligvis vil bruge efter en exit Exit Strategies Exit strategier er planer, der udføres af virksomhedsejere, investorer, handlende eller venture kapitalister for at forlade deres position i et aktiv på et bestemt tidspunkt fra virksomheden

Et andet aspekt, der forårsager huller i værdiansættelsen, er ejerens tendens til at fokusere på, hvor meget han lægger i virksomheden, når han opretter den. Ved at gøre dette antager en sådan person, at de fordele, han hidtil har høstet af sagen, er de samme fordele, som den nye virksomhedsejer får. Desværre er det ikke tilfældet. Den nye virksomhedsleder kan vedtage nye politikker og praksis, som vil føre til helt andre resultater.

At bygge bro over værdiansættelsesgabet

Når en person tænker på at sælge sin virksomhed, sigter han mod at få den perfekte tilpasning eller nul kløft mellem de forskellige faktorer, der påvirker salget. For et flertal af ejerne er det ofte udfordrende, og det medfører forsinkelser i forretningssalget i flere måneder. Heldigvis er der flere måder, man kan bruge til at bygge bro over værdiansættelsesgabet. De omfatter:

# 1 Iscenesatte lukninger

En måde at løse værdiansættelsestvisten er at sørge for flere afslutninger på investeringen. I et sådant tilfælde skal virksomhedskøberen være villig til at betale en del af prisen på forhånd. Han kan derefter betale det resterende beløb, når virksomheden når visse milepæle eller inden en bestemt dato afhængigt af, hvordan firmaet presterer.

For eksempel kan købskontrakten indeholde en indledende lukning på 40%, hvilket betyder, at investoren betaler en startomkostning på 40% af prisen. De resterende 60% kan betales trinvis baseret på virksomhedens opnåelse af milepæle. Begge parter aftales om milepæle, og de vil bestå af tærskler, som investoren finder nødvendige, før han kan investere den resterende del.

# 2 Warrants

En anden teknik til løsning af værdiansættelseshuller er udstedelse af warrants Aktieoptioner Aktietegningsoptioner er optioner udstedt af et selskab, der handler på en børs og giver investorerne ret (men ikke forpligtelse) til at købe aktier til en bestemt kurs inden for en bestemt tidsperiode. Når en investor udnytter en tegningsoption, køber de aktien, og provenuet er en kapitalkilde for virksomheden. . Med en sådan tilgang indrømmer køberen, at værdien før penge bliver bedt om af ejeren, men på en betingelse, det vil sige, at køberen har en tegningsoption for at købe flere aktier i virksomheden som en sikring. Warranten kan udøves, når som helst virksomheden ikke når de forudbestemte milepæle.

Hvis en virksomhedsejer vælger at gå denne rute, er en faktor, han på forhånd skal bestemme, udnyttelsesprisen. Det er den pris, som investoren køber de nævnte aktier til. Udnyttelseskursen kan være nominel, prissat til den oprindelige slutkøbsværdi eller prissat til den eksisterende markedsværdi, når aktierne købes.

# 3 Sælg mindre end 100% af virksomheden

En anden sandsynlig løsning til værdiansættelse er kun at sælge en del af virksomheden. Ved at sælge en del af virksomheden betyder det, at ejeren stadig besidder visse aktiver i firmaet, som han kan afvikle og få kontanter. Det betyder også, at ejeren har ret til at deltage i fremtidige aktiviteter i forbindelse med firmaet.

# 4 Escrow arrangement

I nogle tilfælde kan køber og sælger blive enige om forretningens værdi. De er dog muligvis ikke enige om de økonomiske konsekvenser, der kan opstå som følge af en eller flere af de identificerede risici. For eksempel, hvis virksomheden har en verserende retssag, kan det være svært at estimere det økonomiske ansvar, som retssagen vil medføre for dets præstation.

I sådanne situationer kan køberen acceptere at deponere en del af prisen på en spærret konto. Når det afventende problem eller risikoen er løst uden nogen økonomisk skade, betaler han derefter det resterende beløb.

Sidste ord

Med den stigende makroøkonomiske usikkerhed er det ikke overraskende, at værdiansættelseshuller stadig er en udfordring. Faktisk er det meget sjældent, at virksomhedskøbere og -sælgere er enige om værdien af ​​den pågældende virksomhed. Nogle af de teknikker, der kan bruges til at lukke hullerne, inkluderer trinvise lukninger, udstedelse af warrants, deponeringsordninger og kun salg af en del af virksomheden.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Business Valuation Specialist Business Valuation Specialist Business valuation refererer til processen med at bestemme den virkelige værdi af en virksomhed. Ejere arbejder sammen med en ekspert i vurderingen af ​​en virksomhed for at hjælpe dem med at få et objektivt skøn over deres virksomheds værdi.
  • Egenkapitalværdi kontra virksomhedsværdi Virksomhedsværdi vs egenkapitalværdi Virksomhedsværdi versus egenkapitalværdi. Denne guide forklarer forskellen mellem virksomhedsværdien (fast værdi) og en virksomheds egenkapitalværdi. Se et eksempel på, hvordan man beregner hver og downloader lommeregneren. Virksomhedsværdi = egenkapitalværdi + gæld - kontant. Lær betydningen og hvordan hver bruges i værdiansættelsen
  • Escrow Escrow En escrow er en ordning for, at en tredjepart besidder aktiverne i en transaktion. Aktiverne opbevares på en tredjepartskonto og frigives kun når
  • Typer af værdiansættelsesmultipler Typer af værdiansættelsesmultipler Der er mange typer værdiansættelsesmultipler, der anvendes i finansiel analyse. Disse typer multipler kan kategoriseres som kapitalandele og virksomhedsværdi-multipla. De bruges i to forskellige metoder: sammenlignelig virksomhedsanalyse (comps) eller præcedens transaktioner (precedents). Se eksempler på, hvordan man beregner