Tips til skrivning af VBA i Excel - Liste- og prøvekoder

Nedenfor er ni tip til at skrive VBA i Excel. VBA til Excel introducerer utallige muligheder for brugerdefinerede beregninger og automatisering. Ofte kan kode løbe i hundreder eller endda tusinder af linjer. Efterhånden som kodens kompleksitet og størrelse øges, bliver det stadig vigtigere at skrive hurtig og effektiv kode, der let forstås af kolleger. Dette gør dig til et uvurderligt aktiv for dit team i vedligeholdelse og udvikling af Excel VBA-modeller VBA i Excel VBA er en forkortelse for Visual Basic for Application. VBA er et programmeringssprog, der er udviklet af Microsoft Corp., og det er integreret i.

Tips til skrivning af VBA i Excel

1. Kommenter din kode for at forbedre læsbarheden

Har du nogensinde åbnet en kollegas VBA-model og brugt den næste time på at prøve nøjagtigt, hvad deres kode gjorde? Med det i tankerne kan du forestille dig, hvor professionel du ville se ud, hvis din kode var krystalklar for alle, der læste den, selvom du ikke var der for at forklare den.

Skrivning af kommentarer er det vigtigste element i at skrive VBA-kode, og det vil sikre, at du nemt kan forstå din egen kode et par måneder senere. Du vil også imponere kolleger og hurtigt få ry for at udarbejde fremragende dokumentation, hvilket reducerer træningstiden for fremtidige brugere.

Tips til skrivning af VBA i Excel - Kommentar

2. Navngiv variabler og funktioner ved hjælp af klare og relevante navne

At skrive VBA-variabler og funktionsnavne, der kan fortolkes tydeligt, sparer brugerne enorme mængder tid og giver dem mulighed for tydeligt at følge strukturen og strømmen af ​​din kode. Variabel- eller funktionsnavne som “test1” eller “first_integer” vil skabe utallige hovedpine for dem, der prøver at læse din VBA-kode.

Rutinen nedenfor indsætter den amerikanske inflation i den aktive celle, hvis den er tilgængelig. Bemærk, hvor meget klarere det andet eksempel er end det første.

Dårligt eksempel:

Navngivning af variabler - Dårligt eksempel

Godt eksempel:

Navngivning af variabler - godt eksempel

3. Planlæg dit arbejde for at skabe en enkel, effektiv VBA-kode

Det er ikke ualmindeligt at komme halvvejs igennem at skrive et kodeprojekt, før du indser, at du skulle have struktureret det anderledes eller oprettet en separat funktion til bestemte elementer i din kode. Planlægning af strukturen på din VBA, hvad du vil have den til at opnå, hvilke sløjfer du har brug for osv. Sparer dig tid i det lange løb. Det giver dig også tid til at tænke over potentielle fejl, der kan opstå undervejs, og hvordan du planlægger at håndtere dem.

Tips til at skrive VBA i Excel - Planlæg dit arbejde

4. Brug makroer til hurtigt at finde ud af syntaksen

For de fleste mennesker tilbyder makroer det første glimt af VBA og kodning. Selv for erfarne kodere er makroer en fantastisk måde at hurtigt forstå den VBA-syntaks, der er nødvendig for at udføre en bestemt funktion eller metode.

Antag, at du ikke vidste, hvordan du gemmer en fil ved hjælp af VBA. Ved at trykke på Record Macro kan du udføre trinnene manuelt, og VBA-editoren registrerer disse trin i kode. Magi! Nu kan du genbruge og tilpasse koden i dine egne rutiner.

Tips til at skrive VBA i Excel - Brug makroer

5. Lær at skrive din egen kode; stol ikke på makroer!

Som nævnt ovenfor er makroer utroligt nyttige til at lære, hvordan visse kodestykker skrives. Det er dog vigtigt at erkende, at makroer i sagens natur er upålidelige og ikke fremtidssikre, fordi de er hårdkodede og ikke kan tilpasse sig fremtidige ændringer i din regnearkstruktur.

Antag, at du har optaget en makro, der udfører forskellige formateringsændringer på dit regneark. Delvis gennem koden vælger den kolonne I og sletter den derefter. Antag, at filen næste måned indeholder en ekstra kolonne; nu sletter din makro den forkerte kolonne. At lære at kode selv vil give dig mulighed for at oprette sløjfer og søge efter den rigtige kolonne, før du sletter den korrekt.

Skriv din egen kode

6. Brug Option Explicit for at undgå manglende værdier

Brug af "Option Explicit" i starten af ​​et VBA-kodemodul er en værdifuld måde at undgå stavefejl i din kode.

I eksemplet til venstre nedenfor er Option Explicit ikke aktiveret. Koden kører uden fejl, men den returnerer altid svaret på nul. Hvorfor? Årsagen er, at variablen MonthIncme er stavet forkert og derfor ikke refererer til noget. Intet divideret med noget er altid nul.

Når koden i det andet eksempel køres, registrerer Option Explicit, at vi har udefinerede variabler i vores kode og returnerer en kompileringsfejl. Den fremhæver den sort angivne variabel og informerer os om problemet. Du skal altid bruge Option Explicit øverst i hvert kodemodul før nogen af ​​dine rutiner.

Brug eksplicit option

7. Forbedre hastigheden ved at holde objektvalgene på et minimum

Hvis du er ny i VBA og undrer dig over, hvorfor din kode kører meget langsomt, er overdreven brug af .Select-metoden en hovedmistænkt. Valg af objekt bør undgås, medmindre det er absolut nødvendigt, især når der behandles store mængder data eller sløjfer. At vælge objekter i VBA er utroligt langsomt og er normalt ikke nødvendigt. Optagede makroer indeholder ofte mange .Vælg metoder, så det er vigtigt at lære at undgå dem.

I det første eksempel nedenfor forsøger vi at finde det samlede antal af 1.000 celler i vores regneark. Hver gang vi refererer til en ny celle, markerer vi den og tager derefter dens værdi. Valget af arket eller cellen er dog slet ikke nødvendigt. Vi kan simpelthen få celleværdien. En timer blev brugt til at registrere den tid, det tog at køre hver rutine, hvor det andet eksempel var 50 gange hurtigere!

Hold objektvalg til et minimum

Hold objektvalg til et minimum

8. Genbrug almindelige funktioner for at spare tid

At holde dine mest almindelige VBA-rutiner (subs) ét sted er en praktisk måde at reducere den tid, du bruger kodning eller modelbygning på. Her er et eksempel fra vores "Top 10 VBA-rutiner" -artikel, der tager de valgte celler, udfletter dem og anvender de samme overskrifter på hver celle. Du kan endda tildele en tastaturgenvej til makroen for at gøre det lynhurtigt at bruge.

Hold øje med vores blog om genbrug af kode (kommer snart), som vil fokusere på tilføjelsesprogrammer og personlige kodemoduler.

Prøve tabel

Genbrug almindelige funktioner

9. Test din kode regelmæssigt for at undgå kørselsfejl

Tipet ovenfor gælder sandsynligvis for de fleste projekter på arbejdspladsen, men det er især relevant for kodning og derfor VBA til Excel. Test af din kode sikrer, at fejl og fejl opdages, og at undtagelser, der kan opstå ved kørsel, kan fanges med passende fejlfangst (se vores artikel om fejl i VBA her. Typer af fejl i VBA til Excel Brugere vil ofte støde på forskellige typer fejl i VBA. Nedenfor tilbyder vi flere strategier til håndtering og løsning af dem. Vi vil gennemgå).

Testning skal starte med dig som kodeudvikler. Du skal teste selve koden og derefter teste den i et ikke-levende eller ikke-påvirkende miljø.

Når du er tilfreds med det, skal du lade en kollega teste din Excel-model, ideelt set uden at give dem nogen holdepunkter for, hvilke knapper de skal trykke på, eller hvilke input de skal indtaste. Din model skal tale for sig selv. Testen vil være en god indikation af, hvad der vil ske, når din kode bliver live.

Test din kode

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste vores tip til at skrive VBA i Excel. Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Finansielle modelleringstips Finansielle modelleringstips
  • Sådan debugges kode (VBA) VBA: Sådan debugges kode Når du skriver og kører VBA-kode, er det vigtigt for brugeren at lære, hvordan man debugger kodefejl. Det er Excel-brugerens forventning, at koden
  • Interviewtips - Sådan interviewes godt Interviewtips - Sådan interviewes godt Denne vejledning giver dig en liste over de 10 bedste interviewtip, der er baseret på årtier af førstehånds erfaring fra økonomiteamet, der har interviewet hundreder af kandidater. Uanset om du er i din tidlige, midt eller sene karriere, kan interviews altid være nervepirrende. Heldigvis at være godt forberedt
  • VBA: Sub vs funktion VBA: Sub vs funktion I denne artikel vil vi diskutere de vigtigste forskelle mellem en sub vs funktion. Begge er sæt kommandoer, der bruges til at udføre specifikke opgaver i