Excel Array Formler - Oversigt, enkelt output, Array output

Excel-matrixformler giver os mulighed for at bruge standard Excel-formler på flere celler på samme tid. I modsætning til standardformler, der tager individuelle celler som input, tager arrayformler hele arrays som input.

Excel Array-formler

Hurtigt resume:

  • Arrayformler giver os mulighed for at bruge standard Excel-formler på flere celler på samme tid. I modsætning til standardformler, der tager individuelle celler som input, tager arrayformler hele arrays som input.
  • Excel bruger følgende format til at henvise til arrays: Første celle: Sidste celle.
  • I modsætning til standardcelleformler, der kan bruges ved blot at trykke på Enter / Return-tasten, bruges matrixformler i Excel ved at trykke samtidigt på tasterne Control / Command, Shift og Enter.

Typer af matrixformler

Arrayformler kan i vid udstrækning kategoriseres i to grupper: single output array formler og array output array formler .

1. Formler med enkelt outputmatrix

De tager et enkelt array af data eller flere matrixer af data som input og giver en enkelt celle som output.

2. Array-output Array-formler

De tager et enkelt matrix af data eller flere matrixer af data som input og giver en matrix af data som output.

Hvad er en matrix i Microsoft Excel?

Kontinuerlige samlinger af celler i Microsoft Excel kaldes arrays eller cell arrays. Hver celle i Microsoft Excel leveres med en unik alfanumerisk referencekode, der udelukkende afhænger af cellepositionen i Excel-regnearket. Excel bruger bogstaver til at måle kolonner og tal til at måle rækker. For eksempel har cellen i den anden kolonne og den femte række en cellereference på B5. Excel bruger følgende format til at henvise til arrays:

Første celle: Sidste celle

Cellehenvisningen for den gule celle i billedet nedenfor er B5. Cellehenvisningerne for det grønne array og det røde array er henholdsvis D1: D10 og A12: F14.

Excel Array-formler

Forståelse af matrixformler i Microsoft Excel

I modsætning til standardcelleformler, der kan bruges ved blot at trykke på Enter / Return-tasten, bruges matrixformler i Excel ved at trykke på Control / Command, Shift og Enter samtidigt. Hvis en formel med succes genkendes som en matrixformel, placerer Excel formlen automatisk i krøllede / svirrede parenteser {} .

Formler med enkelt outputarray - illustrative eksempler

Beregning af gennemsnit

Vi kan finde gennemsnittet af en matrix ved at skrive følgende i Excel "= gennemsnit (Første celle: Sidste celle)" og trykke samtidigt på tasterne Control / Command, Shift og Enter. I dette tilfælde kan vi finde den gennemsnitlige løn, der modtages af arbejdere i Company ABC.

Excel Array Formler - Beregning af gennemsnit

Beregning af betingede gennemsnit

Vi kan finde betingede gennemsnit ved hjælp af matrixformler.

Excel Array-formler - betingede gennemsnit

Betingede gennemsnit - Resultater

Array Output Array Formler - Illustrativt eksempel

Beregning af sum over en matrix

1. Antag, at vi får følgende datasæt om, hvor mange penge firma ABC betaler sine analytikere. Hver analytiker får udbetalt en grundløn og en diskretionær bonus.

Summer på tværs af en matrix - Eksempeldata

2. Efter at have lavet en samlet betalingssøjle, vælger vi det array, hvor vi ønsker, at output skal vises.

Summer over en matrix - Kolonnevalg

3. Skriv den korrekte formel, mens output-arrayet er valgt.

Sommer over en matrix - formel

4. Hvis vi kun trykker på Enter, bliver kun den første celle i output-arrayet befolket.

Sommer over en matrix - Enter

5. Vi er nødt til at trykke på Control / Command, Shift og Enter tasterne samtidigt.

Summer over en matrix - Kontrol / Kommando, Skift, Enter

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Best Practices for Excel-modellering Best Practices for modellering af modeller Følgende bedste praksis for Excel-modellering giver brugeren mulighed for at give den reneste og mest brugervenlige modelleringsoplevelse. Microsoft Excel er et ekstremt robust værktøj. At lære at blive en Excel-strømbruger er næsten obligatorisk for dem inden for investeringsbank, corporate finance og private equity.
  • Formel vs funktion Formel vs funktion En formel er en ligning designet af en bruger i Excel, mens en funktion er en foruddefineret beregning i regnearksapplikationen. Denne guide fører dig gennem Formula vs Function i Excel, så du ved præcis, hvad lighederne og forskellene er. Excel giver brugerne mulighed for at udføre enkle beregninger sådan
  • Gratis Excel Crash Course
  • Liste over Excel-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker