No-Par-Value Stock - Oversigt, grunde til at udstede det og bogføring

No-par-value-aktie er en aktie, der ikke tildeles en nominel værdi eller pålydende værdi. Det er også kendt som no-par lager.

Ingen-par-værdi lager

Minimumskursen, til hvilken en aktieklasse kan handles ved det første udbud, kaldes pålydende værdi Parværdi Parværdi er den nominelle eller pålydende værdi af en obligation eller aktie eller kupon som angivet på en obligation eller aktiecertifikat. Det er en statisk værdi, der bestemmes på udstedelsestidspunktet, og i modsætning til markedsværdien svinger den ikke regelmæssigt. af denne andel. Hver gang en virksomhed er stiftet, kan virksomhedscharteret eventuelt tildele en pålydende værdi for de aktier, der skal udstedes af virksomheden.

Aktiens pålydende værdi er trykt på det certifikat, virksomheden leverede på udstedelsestidspunktet. Når den ikke tildeler en basisværdi eller parværdi, resulterer det i en ikke-par-værdi aktie. Prisen bestemmes af investorerne i det åbne marked.

Resumé

  • Aktier uden pari-værdi har ikke nogen pålydende værdi.
  • Investorer, der handler på et åbent marked, bestemmer værdien af ​​aktier uden pari-værdi. Værdien afhænger af markedsforholdene - dybest set udbuds- og efterspørgselsprincippet for virksomhedsaktier.
  • Den regnskabsmæssige postering af en ikke-pålydende værdi er en debitering på kontantkontoen og kredit til den almindelige aktiekonto inden for egenkapitalen.

Årsager til udstedelse af aktier uden pari-værdi

Virksomhedsudstedelse og investorer accepterer ikke-nominelle aktier af følgende årsager:

  1. Aktier uden pari-værdi giver virksomhederne valget om at fastsætte højere aktiekurser for børsnotering Initial Public Offering (IPO) En Initial Public Offering (IPO) er det første salg af aktier, der udstedes af et selskab til offentligheden. Forud for en børsintroduktion betragtes et selskab som et privat selskab, normalt med et lille antal investorer (stiftere, venner, familie og forretningsinvestorer såsom venturekapitalister eller engelinvestorer). Lær, hvad en børsintroduktion er i fremtiden.
  2. Aktiens pari-værdi er ikke relateret til aktiens aktuelle værdi på børsen.
  3. Virksomhederne er ansvarlige over for aktionærerne, hvis aktiekursen på aktien falder til under aktiens pålydende værdi. Ved at udstede aktier uden pari-værdi nedsætter virksomheden sit ansvar.
  4. Kursen på aktien uden pari-værdi går gennem naturlige variationer.
  5. No-par-value-aktier kan handles i hundreder eller tusinder af dollars.
  6. Værdien af ​​aktien uden pari-værdi er den pris, der let kan betales af investorerne. Det bestemmes ved at måle virksomhedens økonomiske sundhed, konkurrenceevne og ændringer i branchen.
  7. Udstedelse af en ikke-pari-værdi aktie forhindrer aktierne i at blive fejlagtigt noteret i værdi. Aktienes værdi svinger i henhold til markedsforholdene Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller simpelthen "Dow", er en af ​​de mest populære og bredt -kendte aktiemarkedsindekser.
  8. Da aktiekursen svinger med markedet og adskiller sig bemærkelsesværdigt fra pari-værdien, er aktier uden pari-værdi mere attraktive for aktieudstedere.

Regnskabsmæssig registrering af pålydende værdi og ikke-pålydende værdi

Statslige love kan eller ikke kræve, at virksomheder har en pålydende værdi på de udstedte almindelige aktier. Hvis virksomheder har tildelt pålydende værdi til almindelige aktier, krediteres provenuet til to konti af egenkapitalen.

Aktiekontoen krediteres beløbet op til pålydende værdi af de solgte aktier. Ethvert beløb, som investoren betaler ud over aktiens nominelle værdi, krediteres den yderligere indbetalte kapitalkonto.

Den regnskabsmæssige postering vil være en debet til kontanter, en kredit til den almindelige aktiekonto og en indbetalt kredit til det overskydende nominelle beløb. Hvis et selskab har solgt aktier uden pari-værdi, krediteres provenuet fra transaktionen kun til den almindelige aktiekonto. Derfor vil den regnskabsmæssige postering være en debitering af kontanter og kredit til den almindelige aktiekonto.

For eksempel udsteder et selskab 150 almindelige aktier for $ 3.000, hvor hver aktie har en nominel værdi på $ 0,50. Regnskabsposten er en debitering på $ 3000 på kontantkontoen og en kredit på $ 0,50 * 150 = $ 75 til den almindelige aktiekonto og en kredit på $ 2.925 ($ 3.000 - $ 75) til den indbetalte kapitalkonto.

Derfor stiger kontantkontoen med $ 3.000, og aktionærens egenkapital øges også med samlet $ 3000 ($ 75 + $ 2.925).

Hvis virksomheden udsteder 150 aktier uden pari-værdi, er bogføringen en debitering på $ 3.000 til en kontantkonto og en kredit på $ 3.000 til en almindelig aktiekonto.

Ovenstående antyder, at uanset om aktierne udstedes til pålydende værdi eller ej, i begge tilfælde stiger aktionærens egenkapital og kontantkontoen med $ 3.000. En nominel aktie øger dog et selskabs ansvar, hvis aktiekursen falder drastisk.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Omkostninger ved foretrukket lager Omkostninger ved foretrukket lager Omkostningerne ved foretrukket lager til et firma er faktisk den pris, det betaler til gengæld for den indkomst, det får ved udstedelse og salg af aktien. De beregner omkostningerne ved foretrukne aktier ved at dividere det årlige foretrukne udbytte med markedsprisen pr. Aktie.
  • Aktionærkapital Aktionærkapital Aktionærkapital (også kendt som Aktionærkapital) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabsmæssige ligning får vi aktiekapital = aktiver - passiver
  • Til par Til par Udtrykket "til par" betyder "til pålydende værdi." Parværdier er normalt konstante i modsætning til markedspriser, der svinger med forbrugernes efterspørgsel og
  • Aktieinvesteringsstrategier Aktieinvesteringsstrategier Aktieinvesteringsstrategier vedrører de forskellige typer aktieinvesteringer. Disse strategier er nemlig værdi, vækst og indeksinvestering. Den strategi, en investor vælger, påvirkes af en række faktorer, såsom investorens økonomiske situation, investeringsmål og risikotolerance.