PEARSON-funktion - Formel, eksempel, produkt-øjeblik-korrelation

PEARSON-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Den beregner Pearson Product-Moment Correlation Coefficient for to sæt værdier. For eksempel kan vi finde ud af forholdet mellem en persons alder og udseendet af gråt hår.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller et selskab. Udfør økonomisk prognose, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, PEARSON-funktionen er nyttig til at forstå forholdet mellem indtjening pr. Aktie (EPS) Indtjening pr. Aktie (EPS) Indtjening pr. Aktie (EPS) er en nøgle metric, der bruges til at bestemme den fælles aktionærs andel af virksomhedens fortjeneste. EPS måler hver fælles akties overskud og andre finansielle målinger Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber.Denne vejledning lærer dig at udføre analyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet. .

Formel

= PEARSON (array1, array2)

PEARSON-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Array1 (krævet argument) - Dette er antallet af uafhængige værdier.
  2. Array2 (det er et krævet argument) - Dette er sættet med afhængige værdier.

Funktionen ignorerer tekstværdier og logiske værdier, der leveres som en del af et array. Pearson-produkt-moment-korrelationskoefficienten for to sæt værdier, x og y , er givet med formlen:

Pearson-funktion

Hvor x og y er prøveværdien af ​​de to værdiordninger.

Hvis værdien af r er tæt på +1, angiver det en stærk positiv korrelation, og hvis r er tæt på -1, angiver det en stærk negativ korrelation.

Hvordan bruges PEARSON-funktion i Excel?

Lad os overveje et eksempel for at forstå anvendelsen af ​​PEARSON-funktionen:

Eksempel

Antag, at vi får følgende datasæt, og vi ønsker at finde ud af sammenhængen mellem dem:

PEARSON-funktion

Formlen, der skal bruges, er:

PEARSON-funktion - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

PEARSON-funktion - Eksempel 1a

Ovenstående resultat indebærer en positiv sammenhæng mellem datasættene.

Ting at huske på PEARSON-funktionen

  1. # N / A! error - Opstår, hvis de givne arrayargumenter har forskellige længder.
  2. # DIV / 0! error - Opstår, når en af ​​de givne matrixargumenter er tom, eller når standardafvigelsen for deres værdier er lig med nul.
  3. PEARSON-funktionen udfører den samme beregning som CORREL-funktionen. I MS Excel 2003 og tidligere versioner kan PEARSON imidlertid udvise nogle afrundingsfejl.
  4. Hvis et array eller referenceargument indeholder tekst, logiske værdier eller tomme celler, ignoreres værdierne. Celler med værdien nul er dog inkluderet i denne funktion.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, vil du forbedre din økonomiske modellering betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Financial Analyst Certification Program FMVA® Certification Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari