Banker i Slovakiet - Oversigt og guide til de bedste banker i Slovakiet

Slovakiets Nationalbank, landets centralbank, blev en del af Eurosystemet i 2009. Den slovakiske centralbank arbejder på at holde priserne stabile og arbejder med Den Europæiske Centralbank og andre centralbanker i Euroområdet. Det fører også tilsyn med finansielle institutioner og banker i Slovakiet.

Slovakiets banksektor består af 27 finansielle institutioner, hvor størstedelen af ​​bankerne er universelle banker med fokus på detail- og virksomhedsbank. Tre større banker - Slovenska Sporitelna, VUB Banka og Tatra Banka - dominerer sektoren og tegner sig for over 50% af dens samlede aktiver.

Banker i Slovakiet

Moody's Investors Service opretholder stabile udsigter for banker i Slovakiet, da ratingbureauet forventer, at det nuværende driftsmiljø og kapitaliseringsniveauet forbliver stærkt. Det advarer dog om, at den lokale banksektor vil blive presset på grund af fald i margener og den samlede rentabilitet.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Slovakiet, er denne liste over de bedste banker i Slovakiet en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Slovakiet inkluderer:

Slovenska Sporitelna (Erste Bank)

Slovenska Sporitelna har hovedkvarter i Bratislava og er den største af de kommercielle banker i Slovakiet i henhold til samlede aktiver, klientindskud, detaillån og antallet af filialer og pengeautomater. Etableret i 1825 som Slovakiets første sparekasse, blev det medlem af Erste Bank Group (Østrig) i 2001.

Banken betjener detail- og erhvervskunder og tilbyder en bred vifte af finansielle produkter og tjenester. Det betjener i øjeblikket over 2,2 millioner kunder og administrerer 271 filialer og otte regionale centre samt 805 pengeautomater i hele Slovakiet.

Indtægter: 472 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 163,9 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 16,34 milliarder euro (2017)

VUB Banka (Intesa)

VUB Banka startede sin virksomhed som en statsfinansiel institution i 1990 og leverede kommercielle bankaktiviteter til erhvervskunder i landet. I 2001 blev VUB Banka et privatejet selskab, efter at den italienske koncern IntesaBci (i øjeblikket Intesa Sanpaolo) erhvervede en majoritetsaktionær i banken. Det tilbyder en bred vifte af individuelle produkter, tjenester og investeringsbankprodukter og -tjenester i hele Slovakiet.

Banken driver i øjeblikket et netværk med 182 detailfilialer, 32 virksomhedsfilialer og otte Magnifica-centre samt 11 realkreditcentre med fokus på at tilbyde omfattende boligfinansieringstjenester.

Indtægter: 434,19 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 175 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 14,97 milliarder euro (2017)

Tatra Banka (Raiffeisen)

Tatra Bank blev grundlagt i 1990 og er den første af private banker i Slovakiet. Den fungerer som en universel bank og tilbyder private, detail-, investerings- og virksomhedsbankprodukter og -tjenester til individuelle kunder, SMV'er og andre virksomheder.

Baseret i Bratislava fungerer banken i øjeblikket som medlem af Østrigs Raiffeisen Bank International Group og beskæftiger 3.500 personer. Det administrerer 106 filialer og 16 kommercielle forretningscentre over hele landet.

Indtægter: 290,83 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 124,34 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 2,5 mia. Euro (2017)

CSOB Banka (KBC)

I 1964 startede CSOB Banka sine aktiviteter i det tidligere Tjekkoslovakiet med den tjekkoslovakiske statsbank som majoritetsaktionær. I 1999 blev banken et datterselskab af den belgiske KBC Bank. CSOB leverer en bred vifte af finansielle produkter til detailkunder, SMV'er og virksomheder i landet.

Indtægter: 232,07 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 70,03 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 9,22 milliarder euro (2017)

UniCredit Bank Tjekkiet og Slovakiet

Stiftet i 1996, UniCredit Bank Tjekkiet og Slovakiet fungerer som et datterselskab af UniCredit SpA. Hovedkvarteret i Prag tilbyder banken et omfattende udvalg af finansielle produkter og tjenester til private og erhvervskunder. Det er en af ​​de stærkeste banker i Slovakiet inden for projekt-, struktureret og syndikeret virksomhedsfinansiering såvel som inden for erhvervelse og finansiering af kommerciel ejendom.

UniCredit Bank betjener 185.000 kunder gennem et netværk af omkring 140 filialer og 400 pengeautomater over hele landet.

Indtægter: 25,7 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 5,47 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 836,8 millioner euro (2017)

Postova Banka

Postova Bank blev grundlagt i 1992 og tilbyder detailbankprodukter og -tjenester til enkeltpersoner, SMV'er og virksomheder i Slovakiet. Banken er medlem af J&T Finance Group, en centraleuropæisk investeringsgruppe. Det leverer også forsikrings- og formuestyringstjenester gennem datterselskaber.

Indtægter: 170,25 millioner euro (2016)

Nettoindkomst: 48,61 millioner euro (2016)

Aktiver i alt: 4,26 milliarder euro (2016)

Prima Banka (Penta Group)

Prima Banka blev grundlagt i 1993 og tilbyder bankløsninger til den offentlige sektor og kommuner i Slovakiet. Det betjener også privatpersoner og forretningsenheder over hele landet. Tidligere kendt som Dexia Banka Slovensko, vedtog det sit nuværende navn som en af ​​bankerne i Slovakiet i 2012.

Prima Banka har hovedsæde i Zilina og beskæftiger i øjeblikket 700 medarbejdere og fører tilsyn med omkring 100 filialer og 230 pengeautomater.

Indtægter: 56,32 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 14,94 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 3,55 milliarder euro (2017)

OTP Banka Slovensko

OTP Banka Slovensko fungerer som et datterselskab af OTP Bank RT, Ungarns største bank. Det ejer en universel banklicens sammen med en fuld valuta-licens. Banken tilbyder et omfattende udvalg af finansielle produkter og tjenester til individuelle kunder og juridiske enheder.

Hovedkvarteret i Bratislava overvåger i øjeblikket 60 filialer over hele landet.

Indtægter: 47,37 millioner euro (2017)

Nettoresultat (tab): (5,93 millioner euro) (2017)

Aktiver i alt: 1,46 milliarder euro (2017)

Privatbanka (Penta Group)

Privatbanka blev grundlagt i 1995 og er den første af bankerne i Slovakiet, der tilbyder specialiserede private banking- og kapitalforvaltningstjenester til kunder over hele landet. Banken henvender sig til individuelle og forretningskunder og leverer private, detail- og virksomhedsbankprodukter og -tjenester. Det fungerer som et datterselskab af Penta Investments Limited.

Hovedkvarteret i Bratislava driver banken et netværk af tre regionale investeringsfilialer og ni regionale investeringsfilialer til ikke-kontante aktiviteter over hele landet.

Indtægter: 17,2 millioner euro (2017)

Nettoindkomst: 9,44 millioner euro (2017)

Aktiver i alt: 657,54 millioner euro (2017)

Den Slovakiske garanti- og udviklingsbank

Den Slovakiske garanti- og udviklingsbank er den første østeuropæiske bank, der fremmer udviklingen af ​​små og mellemstore virksomheder samt finansierer projekterne i byer og byer i landet. Finansministeriet i Den Slovakiske Republik oprettede den specialiserede bankinstitution i 1991 til støtte for landets SMV'er. Banken driver i øjeblikket ni regionale filialer.

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de største banker i Slovakiet. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Polen Topbanker i Polen Banker i Polen tegner sig for ca. 70% af aktiverne i den finansielle sektor og spiller en vigtig rolle i landets finansielle system. Polen er hjemsted for flere statsejede banker, selvom de fleste banker i landet er privatejede og tager omkring 80% af markedet. Kommissionen for banktilsyn er
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere