Arbejdsbekræftelsesbrev - Oversigt, typer og komponenter

Et ansættelsesbekræftelsesbrev er et brev, der fungerer som bevis for, at en medarbejder i øjeblikket er ansat i et bestemt selskab Privat vs Offentlig virksomhed Hovedforskellen mellem et privat og offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab handles på en børs, mens et privat selskabs aktier er ikke. eller tidligere var ansat i en virksomhed. Brevet bruges ofte til at attestere en medarbejders oplevelse inden for et bestemt felt, ophold på et givet sted eller deres berettigelse til at få adgang til visse privilegier.

Arbejdsbekræftelsesbrev

Der kræves undertiden et ansættelsesbekræftelsesbrev, når en medarbejder ansøger om et job i en virksomhed, og den potentielle arbejdsgiver ønsker at kontrollere, at ansøgeren faktisk har arbejdet i en bestemt virksomhed eller i en bestemt egenskab.

Når du køber et nyt hjem, står en realkreditudbyder FHA Loan FHA også for Federal Housing Administration. Et FHA-lån er et pant, der er forsikret - eller bakket op - af det føderale agentur. Med andre ord er et FHA-lån et statsgaranteret realkreditlån. Lånet giver personer med lavere kredit score mulighed for at sikre penge til at købe et hjem. kan kræve, at køberen til at give en beskæftigelse verifikation brev som bevis for, at han / hun vil være i stand til at honorere deres forpligtelser ved at gøre rettidig betaling til køb af huset. Andre parter, der kan kræve et verifikationsbrev, inkluderer forsikringsselskaber, finansielle institutioner Nøglespillere på kapitalmarkederne I denne artikel giver vi et generelt overblik over nøgleaktørerne og deres respektive roller på kapitalmarkederne. Kapitalmarkederne består af to typer markeder:primær og sekundær. Denne vejledning giver et overblik over alle de store virksomheder og karrierer på tværs af kapitalmarkederne. , udlejere og offentlige agenturer.

Sådan anmoder du om et ansættelsesbekræftelsesbrev

Der er forskellige parter, der kan anmode om et ansættelsesbekræftelsesbrev, og de inkluderer følgende:

# 1 Anmodning fra en medarbejder

Når en nuværende eller tidligere medarbejder anmoder om et brev til ansættelsesbekræftelse, skal anmodningen være rimelig og professionel. Hvis virksomheden har en personaleafdeling, skal anmodningen rettes til personalechefen ENFJ Karriere For de fleste er det ofte en skræmmende opgave at vælge den rigtige karriere, især hvis de ikke kender deres personlighedstype godt. Myers – Briggs personlighedsindikator kan hjælpe folk med at opdage deres personlighed og kombinationen af ​​egenskaber, der kan hjælpe dem med at finde deres drømmejob blandt ENFJ-karrierer. .

I mangel af en klar skabelon kan den medarbejder, der anmoder om brevet, udarbejde formularen, der indeholder alle de krævede oplysninger og videresende den til den relevante person. Denne person udfylder formularen og stempler den med virksomhedens officielle stempel, så den kan bruges til officielle formål.

# 2 Anmodning fra en potentiel arbejdsgiver

Verifikation af tidligere ansættelser er en del af en ansøgers screeningsproces, og nogle arbejdsgivere vil muligvis få et fysisk brev, der indeholder oplysninger om ansøgerens tidligere ansættelse og tidligere arbejdsgivere.

En potentiel arbejdsgiver kan være interesseret i at kontrollere medarbejderens navn, type ansættelse, stillinger, ansvarsområder og information om medarbejderens løn og bonusser Vederlag Vederlag er enhver form for kompensation eller betaling, som en person eller en medarbejder modtager som betaling for deres tjenester eller det arbejde, de udfører for en organisation eller virksomhed. Det inkluderer uanset hvilken grundløn en medarbejder modtager sammen med andre former for betaling, der påløber i løbet af deres arbejde, hvilket. Arbejdsgiveren kan ringe eller skrive til specifikke tidligere arbejdsgivere for en ansøger for at anmode om de specifikke oplysninger, de er interesseret i at få.

# 3 Anmodning fra andre tredjeparter

Finansielle institutioner, realkreditudbydere og forsikringsselskaber kan også anmode om et ansættelsesbekræftelsesbrev med det formål at fastslå en medarbejderes indkomststatus og deres evne til at opfylde visse forpligtelser. For eksempel kan en finansiel institution muligvis verificere en medarbejders ansættelsesstatus, løn og bonusser, aktuelle forpligtelser og nuværende bopæl.

Komponenter i et beskæftigelsesbrev

Et beskæftigelsesbekræftelsesbrev kan opdeles i følgende komponenter:

# 1 Kontaktoplysninger til arbejdsgiver

De nuværende eller tidligere arbejdsgivere skal angive virksomhedens postadresse, e-mail-adresse og telefonnummer, så det ansættende firma kan kontakte dem i fremtiden, hvis det er nødvendigt. Kontaktoplysningerne hjælper også med at fastslå, at virksomheden er en ægte virksomhed.

# 2 Medarbejderoplysninger

Dette afsnit i et verifikationsbrev indeholder en bekræftelse om, at medarbejderen faktisk arbejdede i virksomheden i en bestemt periode. Det skal angive, hvornår medarbejderen begyndte at arbejde med virksomheden og datoen for, hvornår de forlod virksomheden.

# 3 Detaljer om beskæftigelse

Dette afsnit giver en detaljeret forklaring af medarbejderens rolle i virksomheden. Den giver detaljerede oplysninger om de forskellige stillinger, som medarbejderen havde i virksomheden, det ansvar, de udførte i virksomheden, typen af ​​ansættelse (fuld tid, deltid osv.), Eventuelle priser eller præstationer optjent af medarbejderen og medarbejderens kompensation, såsom løn og bonusser.

# 4 Underskrift og stempel

Brevet skal også omfatte virksomhedens underskrift og stempel nederst for at bevise, at brevet kom fra medarbejderens tidligere firma, og at det er et officielt dokument.

Hvad der ikke skal medtages i beskæftigelsesbekræftelsesbrevet

Arbejdsbekræftelsesbrevet skal være kort og kun omfatte oplysninger, som den potentielle arbejdsgiver eller andre tredjeparter har anmodet om. Forskellige virksomheder følger forskellige politikker med hensyn til frigivelse af visse følsomme oplysninger såsom løn og bonusser. Sådanne oplysninger kan kun frigives, når en medarbejder underskriver en frigivelsesformular, der giver tilladelse til at videregive oplysningerne.

Når nogen har brug for et beskæftigelsesbekræftelsesbrev

En person kan have brug for at anmode om et ansættelsesbekræftelsesbrev fra deres nuværende eller tidligere arbejdsgiver af følgende årsager:

# 1 Nyt job

En potentiel arbejdsgiver ønsker muligvis bevis for ansættelse som en del af virksomhedens baggrundskontrolprocedurer for jobansøgere for at verificere, at de er sandfærdige om deres ansættelseshistorik. Den nye arbejdsgiver er interesseret i at vide, hvor medarbejderen har arbejdet tidligere, deres jobtitel og jobansvar.

# 2 Køb eller leje et hjem

Når du køber eller lejer et nyt hjem, kan pantlåntager eller udlejer muligvis kræve et brev til ansættelsesbekræftelse for at bekræfte beskæftigelsesstatus og årlig indkomst. Den anden part ønsker at kontrollere, at den enkeltes årlige indkomst er tilstrækkelig til at imødekomme pantbetalingerne eller de månedlige leje- og vedligeholdelsesomkostninger.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til et beskæftigelsesbekræftelsesbrev. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer, der er anført nedenfor, være nyttige:

  • Medarbejderbaggrundskontrol Medarbejderbaggrundskontrol Medarbejderbaggrundskontrol henviser til en gennemgang af en persons tidligere optegnelse for at udarbejde deres kriminelle, økonomiske og kommercielle optegnelser. Baggrundskontrol er
  • Elevator Pitch Elevator Pitch Også kaldet en elevator tale, en elevator pitch er en kort og kortfattet tale, der fortæller om, hvem du er, hvad du laver, og hvad du vil opnå. Det er navngivet som sådan, da det skal være kort og overbevisende nok til, at du kan introducere dig selv under en elevator.
  • Interviewtips - Sådan interviewes godt Interviewtips - Sådan interviewes godt Denne vejledning giver dig en liste over de 10 bedste interviewtip, der er baseret på årtier af førstehånds erfaring fra økonomiteamet, der har interviewet hundreder af kandidater. Uanset om du er i din tidlige, midt eller sene karriere, kan interviews altid være nervepirrende. Heldigvis at være godt forberedt
  • Personligt brand Personligt brand Vores personlige brand er, hvad folk ser som vores identitet, hvem de ser os som, og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med os. Det afslører, hvem vi er, hvad vi tilbyder, og hvad vi værdsætter. Når vi arbejder i en virksomhed, skaber vores kolleger en opfattelse af os baseret på, hvordan vi præsenterer os for dem.