Amortiseret lån - Oversigt, hvordan det fungerer, hvordan man maksimerer

Et amortiseret lån er et, hvor lånets hovedstol betales ned i henhold til en afskrivningsplan, typisk gennem lige månedlige rater. En del af hver lånebetaling går til lånets hovedstol, og resten går til renteomkostninger Renteomkostninger Renteomkostninger stammer fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtninger. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de større gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere.

Amortiseret lån

Afskrivningsperioder kan variere i længde, med korte afskrivninger Afskrivninger henviser til handlingen med at afbetale en gæld gennem planlagte, forudbestemte mindre betalinger. I næsten alle områder, hvor udtrykket amortisering finder anvendelse, foretages disse betalinger i form af hovedstol og renter. Udtrykket er også tæt forbundet med begrebet afskrivninger. perioder, der resulterer i, at der betales mindre renter over tid, og længere afskrivningsperioder giver den modsatte effekt - flere renter betales over tid.

Månedlige lånebetalinger varierer ikke fra måned til måned; matematikken udregner simpelthen forholdet mellem gæld og hovedstolsbetalinger hver måned, indtil hele gælden er betalt. Eksempler på typisk amortiserede lån inkluderer realkreditlån Et realkreditlån er et lån - ydet af en realkreditudbyder eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selvom det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. , billån og studielån.

Resumé

  • Med amortiserede lån betales lånets hovedstol gradvist ned, typisk gennem lige månedlige rater.
  • En del af hver månedlige betaling går til renter og repræsenterer låneomkostningerne.
  • Jo længere afskrivningsperioden er, jo mere renter låntager betaler, og jo højere er låneomkostningerne.

Vilkår at forstå

For at forstå, hvad et amortiseret lån er, er der nogle vigtige økonomiske vilkår, der skal forstås først.

Hovedstol : Hovedmanden er den oprindelige sum af penge, der er lånt i et lånearrangement. Det er det beløb, der skal betales tilbage, eksklusive påløbne renter.

Renter : Renter er det beløb, der opkræves oven på hovedstolen af ​​en långiver til låntager til brug af aktiver; det er omkostningerne ved lån til låntager.

Afskrivningsperiode : Det er den samlede tid, det tager at betale et lån - normalt måneder eller år.

Hvordan amortiserede lån fungerer

I begyndelsen af ​​låneperioden er renteomkostningerne på det højeste. Det er fordi rentesatsen, der betales under hver betaling, er den aktuelle lånesaldo ganget med rentesatsen. derfor er jo højere lånesaldoen, jo højere renten.

Betalt rente = aktuel saldo * rente

For at illustrere konceptet, lad os se på et eksempel på en person, der optager et lån på $ 250.000 for at købe et hjem til en rente på 3,85% over en periode på 15 år. Nedenstående tabel viser, hvor meget renter de betaler hver måned i løbet af de første fire måneder af lånet.

Som du kan se, går en stor del af hver betaling til rentebetalinger hver måned (selvom det beløb, der går mod renter, falder hver måned, når saldoen falder).

Prøve tabel 1

Mod slutningen af ​​låneperioden begynder mere og mere af hver betaling at betale hovedstol:

Prøve tabel 2

Brug af amortiserede lån til maksimering af værktøjet

For en låntager kan et amortiseret lån give dem mulighed for at foretage et køb eller en investering, som de i øjeblikket mangler tilstrækkelige midler til. Derudover giver det faktum, at lånebetalinger ikke varierer fra måned til måned, låntageren forudsigelighed i deres fremtidige månedlige udgifter. Selvom der er en omkostning ved låntagning (det samlede renteindhold, der er betalt i løbet af lånets løbetid), opvejer fordelene i mange tilfælde omkostningerne.

For eksempel, hvis optagelse af et studielån er den eneste måde, en person har råd til at gå på universitetet, så er optagelse af et sådant lån økonomisk fordelagtigt på lang sigt, hvis deres øgede indtjeningspotentiale på grund af deres uddannelse er højere end omkostningerne ved lån.

Hvis nogen beslutter, at det at få et amortiseret lån giver mening for deres situation, er der et par overvejelser at huske på. Længere afskrivningsperioder resulterer i mindre månedlige betalinger, men større renteomkostninger i løbet af lånets levetid.

Så der skal tages nøje hensyn til ens omstændigheder for at bestemme, hvilken afskrivningsperiode der bedst tjener deres behov og formål. Når det er muligt, er det desuden god praksis at foretage engangsbetalinger til dit lån, da det nedsætter lånets hovedstol og dermed efterfølgende månedlige rentegebyrer.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Kommerciel låneaftale Kommerciel låneaftale En kommerciel låneaftale refererer til en aftale mellem en låntager og en långiver, når lånet er til forretningsformål. Hver gang der lånes et betydeligt beløb, skal en person eller organisation indgå en låneaftale. Långiveren giver pengene, forudsat at låntager accepterer alle lånebestemmelser
  • Gældsomkostninger Gældsomkostninger Gældsomkostninger er det afkast, som et selskab leverer til sine gældsindehavere og kreditorer. Omkostninger til gæld anvendes i WACC-beregninger til værdiansættelsesanalyse.
  • Ikke-amortiserende lån Ikke-amortiserende lån Et ikke-amortiserende lån er et lån, hvor den skyldte hovedstol ikke bliver betalt, før lånet forfalder. Ikke-amortiserende lån omtales også som kun renter
  • Hovedbetaling Hovedbetaling En hovedbetaling er en betaling mod det oprindelige beløb på et lån, der skyldes. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet.