Bankidentifikationsnummer (BIN) - Oversigt, hvordan det fungerer, vigtighed

Et bankidentifikationsnummer (BIN) repræsenterer de første fire til seks cifre på et kreditkort. De første fire til seks cifre identificerer den finansielle institution, der har udstedt kortet. BIN er en sikkerhedsforanstaltning for at beskytte begge forbrugere Typer af kunder Kunder spiller en vigtig rolle i enhver virksomhed. Ved bedre at forstå de forskellige typer kunder kan virksomheder være bedre rustet til at udvikle og handlende, der deltager i onlinetransaktioner. Det kan give nyttige oplysninger til at identificere tilfælde af identitetstyveri, stjålne kort og svig ved at sammenligne de data, der er opnået fra BIN, med kortholderens data.

Bankidentifikationsnummer

Ud over at identificere den finansielle institution kan BIN spore den geografiske placering af den bank, der har udstedt kortet. Deltagere i onlinetransaktioner kan opdage tilfælde af svig Bedrageri Bedrageri henviser til enhver vildledende aktivitet, som en person udøver, med det formål at vinde noget gennem midler, der overtræder loven. Et nøgleord i og identitetstyveri ved at matche kortindehaverens geografiske placering til den placering, der leveres af BIN.

Da andre finansielle institutioner bortset fra banker også udsteder kort, er BIN også kendt som et udstederidentifikationsnummer (IIN) .

Hvordan fungerer bankidentifikationsnumre?

Den første karakter af BIN kaldes en brancheidentifikator. Det bruges til at identificere branchen i det udstedende selskab. For eksempel hører kort, der starter med en 4 eller 5, til banker og finansielle institutioner. Tilsvarende er andre numre forbeholdt andre brancher, herunder flyselskaber, underholdning og gæstfrihed. De resterende fem cifre i BIN identificerer den kortudstedende institution.

En BIN hjælper med at spore oprindelsen af ​​en forbrugers midler. Når et kreditkort Kreditkort Et kreditkort er et simpelt, men ikke-almindeligt kort, der giver ejeren mulighed for at foretage køb uden at frembringe noget kontantbeløb. I stedet scannes kortmaskinen ved hjælp af en kredit, BIN og identificerer den tilknyttede konto. Når den identificerer den konto, der er knyttet til kortet, fremsætter den en anmodning om at trække penge fra kontoen for at gennemføre transaktionen.

Kortudstederen tager kun et par sekunder at godkende anmodningen. Processen er generelt automatiseret. I nogle tilfælde afvises anmodningen for eksempel, hvis værdien af ​​transaktionen er større end den daglige tilbagetrækningsgrænse.

BIN er ekstremt vigtig, fordi uden kreditkortmaskiner og online betalingsplatforme Venmo Venmo er en peer-to-peer digital betalingstjeneste, der giver folk mulighed for at sende og modtage penge med det samme. Det startede som et betalingssystem via tekstbesked, der udnyttede muligheden for at bruge sin platform som et socialt netværk, hvor venner og familie kan oprette forbindelse. vil ikke være i stand til at identificere den konto, hvorfra pengene skal debiteres, og transaktionen finder ikke sted.

Betydningen af ​​bankidentifikationsnumre

BIN'er identificerer ikke kun den kortudstedende institution og deres placering, men gør også dataene kendt for den person, der deltager i transaktionen. Det hjælper deltagerne i onlinetransaktioner med at verificere oplysningerne og identificere tilfælde af svig, stjålne kort og identitetstyveri.

Lad os overveje et eksempel på en forbruger, der foretager et onlinekøb. Når forbrugeren har indtastet sit kortnummer, kan onlineforhandleren identificere den finansielle institution, der har udstedt kortet, og deres placering. Selvom det ikke i sig selv hjælper, kan onlineforhandleren matche oplysningerne til placeringen på kundens profil. Det kan hjælpe med at verificere ægtheden af ​​transaktionen.

Efter krydstjek af oplysningerne, hvis der er nogen grund til at tro, at transaktionen er et bedrageri, kan onlineforhandleren undersøge nærmere. På samme måde kan forbrugere, der overfører penge til forhandlere via onlinebank, kontrollere forretningens oplysninger, inden de fortsætter med en transaktion.

I en verden, hvor handel og handel konstant bevæger sig online, spiller BIN'er en meget vigtig funktion ved at beskytte både handlende og forbrugere. De er afgørende for at sikre, at onlinetransaktioner flyder problemfrit.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Finansiel formidler Finansiel formidler En finansiel formidler henviser til en institution, der fungerer som mellemmand mellem to parter for at lette en finansiel transaktion. De institutioner, der almindeligvis omtales som finansielle formidlere, omfatter forretningsbanker, investeringsbanker, gensidige fonde og pensionskasser.
  • Internationalt bankkontonummer (IBAN) Internationalt bankkontonummer (IBAN) Det internationale bankkontonummer - typisk benævnt IBAN - er et identifikationssystem for bankkonti, der bruges på tværs af nationale grænser. Internationalt aftalt fungerer IBAN-systemet som en facilitator for kommunikation og behandling af internationale transaktioner
  • Online betalingsselskaber Online betalingsselskaber Online betalingsselskaber er ansvarlige for at håndtere online eller internetbaserede betalingsmetoder. Onlinebetalingssystemerne tillader sælgeren at acceptere betalinger og køberen at sende betalinger over internettet. Eksempler på online betalingsfirmaer inkluderer PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Fraud Triangle Fraud Triangle Bedrageri trekanten er en ramme, der ofte bruges i revision for at forklare motivationen bag en persons beslutning om at begå bedrageri. Bedrageritrekanten skitserer tre komponenter, der bidrager til at øge risikoen for svindel: (1) mulighed, (2) incitament og (3) rationalisering.