XVA (X-Value Adjustment) - Oversigt, typer, formel

XVA eller X-Value Adjustment er en samlebetegnelse, der dækker de forskellige typer værdiansættelsesjusteringer i forbindelse med derivatkontrakter. Justeringerne foretages for at tage højde for kontofinansieringen, kreditrisiko Kreditrisiko Kreditrisiko er risikoen for tab, der kan opstå, hvis en part ikke overholder vilkårene og betingelserne i en finansiel kontrakt, primært, og kapitalomkostninger. Når der påbegyndes nye handler på derivatmarkedet, inkorporerer forhandlere XVA i prisen på derivatinstrumentet.

XVA (justering af X-værdi)

Traditionelt er prisfastsættelsen af ​​afledte instrumenter Derivater Derivater er finansielle kontrakter, hvis værdi er knyttet til værdien af ​​et underliggende aktiv. De er komplekse finansielle instrumenter, der bruges til forskellige formål, herunder afdækning og adgang til yderligere aktiver eller markeder. påberåbte sig Black-Scholes risiko-neutrale prisramme. Det blev brugt ud fra den antagelse, at finansieringen blev foretaget til den risikofrie sats. XVA blev introduceret for at håndtere manglerne ved Black-Scholes prismodel. Det justerer Black-Scholes-rammen for at tage højde for risici, som modellen ikke fanger.

Typer af X-værdi-justeringer

1. Kreditvurderingsjustering (CVA)

Credit Valuation Adjustment (CVA) Credit Valuation Adjustment (CVA) Credit Valuation Adjustment (CVA) er den pris, som en investor ville betale for at afdække modpartskreditrisikoen for et afledt instrument. Det reducerer mærket til et aktivs markedsværdi med værdien af ​​CVA. estimerer værdien af ​​modpartskreditrisiko. Det tager højde for muligheden for, at den anden part i transaktionen misligholder. Det er forskellen mellem den risikofrie portefølje og den sande porteføljeværdi.

CVA-formel

CVA-formel

Hvor:

  • L * er de faktiske tab, der kan opstå i tidsintervallet.
  • Q er den risikoneutrale sandsynlighed
  • er det specifikke tidspunkt, hvor standard vil ske

L * opnås som følger:

L * Formel

Hvor:

  • LDG er det tab, der er givet som standard
  • EE er den estimerede eksponering
  • PD er standard sandsynligheden

Antages det, at genopretningshastigheden ved standard er en kendt konstant, er det generelle udtryk for CVA som følger:

CVA - generel formel

Ovenstående matematiske udtryk bekræfter, at der er en sammenhæng mellem bankeksponering og modpartens kreditkvalitet.

CVA-skrivebord

I niveau 1-investeringsbanker oprettes et CVA-skrivebord ud af handelsdisken. Hemmeligheden bag at køre et CVA-skrivebord er at finde en balance mellem risikotagning og aktiv afdækning. CBA-skrivebordet afdækker potentielle tab forårsaget af en modparts misligholdelse. Den anden funktion er at reducere den krævede kapital under Basel III-beregningen.

2. Justering af finansieringsværdiansættelse (FVA)

FVA henviser til finansieringsomkostningerne for et usikret OTC-derivatinstrument, der er prissat over den risikofrie rente. Risikofri rente Den risikofrie afkast er den rente, en investor kan forvente at tjene på en investering, der har nul risiko. I praksis anses den risikofrie sats almindeligvis for at være lig med de renter, der er betalt på en 3-måneders statskasse, generelt den sikreste investering, en investor kan foretage. . Det drejer sig om at estimere nutidsværdien af ​​markedsfinansieringsomkostninger i prisfastsættelsen af ​​et derivat den første dag i stedet for at sprede omkostningerne over derivatets levetid. FVA afhænger af størrelsen og tidspunktet for de underliggende eksponeringer og markedsfinansieringsraterne

En nettofinansieringsomkostning (hvor FVA er større end nul) eller fordel (hvor FVA er mindre end nul) opstår, når et usikret derivat afdækkes med clearede kontrakter, der kræver kontant sikkerhed. Finansieringsværdiansættelse reguleres af forskellen mellem bankens omkostninger ved midler og den rentesats, som clearinghuset bruger. Banker får deres midler til LIBOR LIBOR LIBOR, som er en forkortelse af Londons interbankudbydelsessats, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for et kortvarigt lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter, mens clearingcentre bruger den risikofrie rente på kontante indskud.

Følgende er de vigtigste komponentjusteringer af FVA:

1. Justering af finansieringsfordele

Finansieringsfordeljusteringen opstår, når banken erhverver et derivat i en forpligtelsesposition. For eksempel køber en bank et derivat med en negativ markedsværdi til gengæld for kontanter. Kontanterne kan derefter investeres i indtægtsskabende virksomheder. I mangel af kontanter vælger banken at skaffe ekstern finansiering, hvilket kan være dyrt for virksomheden.

2. Justering af finansieringsomkostninger

Det er det modsatte af justering af finansieringsfordele. En finansieringsomkostningsjustering opstår, når en bank erhverver et derivat med en positiv værdi. I stedet for at modtage kontanter betaler banken kontant for derivat af aktivposition. De omkostninger, der er afholdt for at finansiere købet, ses som en form for finansiering af investeringer.

3. Kapitalværdiansættelse (KVA)

Kapitalværdiansættelse afviger fra kreditvurderingsjustering. Banker er ifølge loven forpligtet til at have store kapitalreserver som forberedelse til uventede markeds- og operationelle tab. Derefter BASEL III Basel III Basel III-aftalen er et sæt finansielle reformer, der blev udviklet af Basel Committee on Banking Supervision (BCBS) med det formål at styrke øgede kapitalkrav til banker, der har derivatkontrakter. Kreditværdiansættelse justerer den yderligere regulatoriske kapital. Justeringen er knyttet til alle derivatkontrakter, men den har en tendens til at være mere strafbar på OTC-derivathandler, der ikke cleares.

I øjeblikket er der udfordringer med at anvende kreditvurderingsjusteringer på grund af forskelle i kapitalmodeller blandt banker. Banker med standardkapitalmodeller er ofte restriktive med hensyn til fremtidige kapitalændringer inden for derivatmarkedet.

På den anden side imødekommer banker, der bruger avancerede metoder, fremtidige regulatoriske kapitalændringer. Sådanne foranstaltninger har til formål at beskytte banken mod at skrive langvarige kontrakter, der kan blive påvirket af fremtidige lovgivningsmæssige kapitalkrav.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Futures og Forward Futures og Forwards Fremtidige og terminskontrakter (mere ofte benævnt futures og forwards) er kontrakter, der bruges af virksomheder og investorer til at afdække risici eller spekulere. Futures og forward er eksempler på afledte aktiver, der stammer deres værdier fra underliggende aktiver.
  • Vejledning til handel med råvarer Vejledning til handelshemmeligheder til råvarer Succesrige handelshandlere kender råvarehandelshemmelighederne og skelner mellem handel med forskellige typer finansielle markeder. Handelsråvarer adskiller sig fra handelsaktier.
  • Sikringsordning Sikringsordning Sikringsordning henviser til en investering, hvis mål er at reducere niveauet af fremtidige risici i tilfælde af en negativ prisbevægelse på et aktiv. Afdækning giver en slags forsikringsdækning for at beskytte mod tab fra en investering.
  • Prissætningsmodeller for optioner Prissætningsmodeller for optioner Prissætningsmodeller for optioner er matematiske modeller, der bruger visse variabler til at beregne den teoretiske værdi af en option. Den teoretiske værdi af en