Medarbejdermoral - Lær hvordan du kan øge medarbejdermoral

Medarbejdermoral defineres som den samlede tilfredshed, udsigter Interpersonel intelligens Interpersonel intelligens refererer til en persons evne til at forholde sig godt til mennesker og styre relationer. Det sætter folk i stand til at forstå behovene og motivationen hos dem omkring dem, hvilket hjælper med at styrke deres samlede indflydelse. Mennesker med interpersonel intelligens og følelser af velvære, som en medarbejder har på arbejdspladsen Kontorpolitik Kontor politik findes i næsten enhver organisation. Det er de aktiviteter, som enkeltpersoner udfører for at forbedre deres status og fremme deres personlige dagsorden - nogle gange på andres bekostning. Disse selvbetjente handlinger er uformelle eller uofficielle og kan være grunden til politik på arbejdspladsen. Med andre ord, medarbejdermoral er, hvor tilfredse medarbejdere føler med deres arbejdsmiljø.Medarbejdermoral er vigtig for mange virksomheder på grund af dens direkte indvirkning på produktiviteten Medarbejderomsætningshastighed Medarbejderomsætningshastigheden er den andel af medarbejdere, der forlader virksomheden i en bestemt periode. Lær hvordan du beregner medarbejderomsætningshastighed. . Medarbejdere med højere moral udviser højere produktivitet, mens medarbejdere med lavere moral viser lavere produktivitet.

Medarbejdermoral

Eksempel på medarbejdermoral

Jennifer er medarbejder i sin lokale detailbutik. Hun begyndte at arbejde i butikken som salgsmedarbejder for mere end seks måneder siden. På trods af at hun konsekvent kan nå sit månedlige salgsmål, modtager Jennifer ingen anerkendelse fra medarbejdere på hendes arbejdsplads. For nylig hyrede butikken en ny salgsassistent til at arbejde sammen med Jennifer. Det viser sig, at den nye ansættelse betales en højere timeløn end Jennifer på trods af mangel på tidligere erhvervserfaring. Da hun indså, at hun ikke bliver værdsat på sin arbejdsplads, beslutter Jennifer at stoppe med at forsøge at opfylde salgsmål og tilbringer størstedelen af ​​sin tid i bagrummet i butikken i stedet for at hilse på kunderne.

I eksemplet ovenfor kan vi se, at Jennifer udviser lav moral på grund af et dårligt arbejdsmiljø. Dette reducerer igen Jennifer's produktivitet og påvirker butikken negativt.

Betydningen af ​​høj medarbejdermoral

Medarbejdermoral kan bestemme, hvor succesrig en virksomhed er. Medarbejdere med høj moral har en bedre holdning, opretholder højere kundeserviceniveauer og er generelt mere produktive. Dårlig medarbejdermoral reducerer produktiviteten, påvirker andre medarbejdere og kunder negativt og reducerer effektiviteten. Her er grunde til, at høj medarbejdermoral er vigtig:

1. Øger produktivitet og effektivitet

Når medarbejderne nyder arbejdsmiljøet, arbejder de mere effektivt og produktivt. Medarbejdere med høj moral nyder at gå på arbejde.

2. Øger kvaliteten af ​​arbejdet

Medarbejdere med høj moral producerer højere kvalitetsarbejde end dem med lav moral.

3. Giver en konkurrencemæssig fordel i krisetider

Medarbejdere med høj moral giver en virksomhed en konkurrencemæssig fordel. For eksempel, hvis en virksomhed gennemgår en recession, er det meget lettere at overleve en sådan krise, når medarbejdermoral er høj. Medarbejdere arbejder og trækker igennem sammen. Derfor kan høj medarbejdermoral hjælpe med at beskytte en virksomhed mod krisen.

4. Bevarer og tiltrækker talent

Naturligvis ønsker medarbejderne at arbejde og blive i en virksomhed med et godt arbejdsmiljø. Et ekstraordinært arbejdsmiljø fører til højere medarbejdermoral, hvilket hjælper med at bevare og tiltrække talent.

5. Reducerer omkostningerne

Høj medarbejdermoral sænker arbejdsulykker, reducerer fravær, mindsker stress og mindsker antallet af lønninger, som en medarbejder tager.

Indikatorer for dårlig medarbejdermoral

Her er nogle indikatorer for dårlig eller faldende medarbejdermoral på en arbejdsplads:

 • Dårlig eller ringe kommunikation mellem medarbejderne og ledelsen
 • Stigende mængde fravær
 • Fjendtlig eller argumenterende opførsel på arbejdspladsen
 • Overdreven klager fra medarbejderne om mindre problemer
 • Stigende konflikter mellem medarbejdere
 • Lavere / dårlig arbejdskvalitet
 • Faldende produktivitet
 • Stigende kundeklager
 • Lavt niveau af entusiasme
 • Øget forsinkelse
 • Usamarbejdsvillig holdning
 • Høj medarbejderomsætningshastighed
 • Stilhed under medarbejdermøder
 • Modsatrettende autoritet og manglende engagement

Måder at forbedre medarbejdernes moral

Her er nogle måder at øge medarbejdernes moral på:

1. Fejr præstationer

Medarbejdere skal anerkendes for deres præstationer. Tag dig tid til at give positiv feedback og anerkend medarbejdernes resultater og succes. Ved at gøre dette vil medarbejderne vise mere påskønnelse for deres arbejde.

2. Respekter medarbejdere

Medarbejdere undermineres undertiden stærkt. At behandle medarbejdere med respekt og få dem til at føle, at de er virksomhedens mest værdifulde ressourcer, går langt i at forbedre medarbejdernes moral.

3. Kommuniker

Vær så gennemsigtig med dine medarbejdere som muligt. Kommuniker ofte og tag hensyn til, hvad en medarbejder siger.

4. Tilbyde konkurrencemæssige fordele og kompensation

Giv konkurrencemæssige fordele og kompensation. Medarbejdere, der får udbetalt ydelser og kompensation, der er konkurrencedygtige i branchen eller over gennemsnittet i branchen, udviser betydeligt højere medarbejdermoral.

5. Giv medarbejderfordele

Giv medarbejderne frynsegoder såsom tandplejeprogrammer, visionplejeprogrammer, medicinske plejeprogrammer, wellness-programmer, fitnessfaciliteter på stedet osv.

6. Styrk medarbejdere

Giv medarbejderne mulighed for at styrke sig selv og føle, at de er i stand til at træffe beslutninger om deres job.

7. Giv karrierevej

Giv medarbejderne en klar karrierevej. Sørg for, at de ved, hvordan de er i stand til at komme videre i virksomheden, og hvad de opnåelige karriereveje i virksomheden er.

8. Tilby mentorskab

Giv medarbejderne coaching og mentoring. Det får dem til at føle sig mere tilpasset virksomheden og motivere dem til at værdsætte deres arbejdsgiver mere.

Godt arbejde!

Efter at have forstået måder at forbedre medarbejdermoralen på, kan du nu tænke på, hvad butikschefen kan gøre for at forbedre Jennifer's moral (i vores eksempel ovenfor)? Her er nogle måder, der er specifikke for eksemplet, kan butikschefen forbedre Jennifer's moral:

 • Anerkend Jennifer's bedrift.
 • Giv Jennifer en bonus, når hun når sit salgsmål.
 • Kommuniker med Jennifer og forstå, hvordan hun har det med at arbejde i butikken.
 • Hæv Jennifer's timeløn i tråd med, hvor godt hun klarer sig (lønnen skal være mindst højere end den nye ansat!).
 • Giv Jennifer en lederrolle ved at give hende ansvaret for at passe på den nye ansættelse.
 • Giv Jennifer en klar karrierevej.
 • Få Jennifer til at føle, at hun er en værdifuld medarbejder ved at skitsere det hårde arbejde, hun har lagt i virksomheden.

Relateret læsning

Tak fordi du læste Finance's guide til medarbejdermoral. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

 • Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling er gruppen i et selskab, der er ansvarlig for strategiske beslutninger for at vokse og omstrukturere sin virksomhed, etablere strategiske partnerskaber, engagere sig i fusioner og opkøb (M&A) og / eller opnå organisatorisk ekspertise. Corp Dev forfølger også muligheder, der udnytter værdien af ​​virksomhedens forretningsplatform.
 • Sense of Purpose at Work Sense of Purpose at Work Find din følelse af formål på arbejdspladsen. Uanset om du nyder dit job eller ej, kommer det ofte ned til, hvor godt det understøtter din følelse af formål. Hvor du arbejder, den rolle, du har, og din bredere fornemmelse af dit formål kan ændres, så hvis du vil have en balance mellem disse tre, skal du være åben for forandring
 • Emotionel intelligens Emotionel intelligens Emotionel intelligens, også kendt som den følelsesmæssige kvotient (EQ), er evnen til at styre ens følelser og andres følelser. For virksomhedsledere er høj EQ afgørende for succes. Denne guide dækker de fem elementer af følelsesmæssig intelligens og deres relevans for karakterisering af en succesrig leder. EQ vs IQ
 • Bløde færdigheder på arbejdspladsen