Vicarious Ansvar - Oversigt, Typer af lovovertrædelser, Årsager

Vicariousansvar er et juridisk udtryk, der bruges til at forklare det juridiske ansvar, som en part kan have for handlinger, der forårsager skade, selvom de ikke er den part, der direkte forårsagede skaden. Også undertiden omtalt som tilregnet ansvar, betyder vikaransvar, at enhver part, der har et autoritativt juridisk forhold til en anden part, er juridisk ansvarlig, hvis deres handlinger skader den anden part.

Vicarious Liability

Vicarious Ansvar på arbejdspladsen

Et af de mest almindelige eksempler, hvor stedfortræderansvar spiller ind, er på arbejdspladsen. Virksomheden - arbejdsgiveren - hæfter vikarierende for sine medarbejderes handlinger, ord og handlinger Arbejdsmarked Arbejdsmarkedet er det sted, hvor udbuddet og efterspørgslen efter job mødes, idet arbejdstagerne eller arbejdskraften leverer de tjenester, som arbejdsgivere efterspørger. Arbejdstageren kan være enhver, der ønsker at tilbyde sine tjenester til kompensation, mens arbejdsgiveren kan være en enkelt enhed eller en organisation, specifikt når handlinger, ord eller handlinger udføres i virksomhedens navn eller på vegne af virksomheden. Dette gælder, når virksomheden eller en af ​​dens ansatte enten forsætligt eller utilsigtet forårsager skade. Skader kan gøres mod en medarbejder / medarbejder, en klient eller endda en samarbejdsvillig virksomhed og dens medarbejdere.

Arbejdsgivere er ofte uvidende om, at de kan holdes ansvarlige for en eller flere af deres medarbejderes handlinger. Selvom medarbejderen holdes direkte ansvarlig for de handlinger, der skader, kan arbejdsgiveren også anses for ansvarlig.

Medmindre der er ubestrideligt bevis for, at medarbejderne handlede uden arbejdsgiverens viden eller samtykke, eller at den uagtsomme opførsel blev udført uden for medarbejderens ansættelsesvilkår hos arbejdsgiveren, kan arbejdsgiveren findes og ofte findes stedfortrædende ansvarlig.

Eksempler på stedfortrædende lovovertrædelser

Der er en række handlinger / adfærd, der kan forårsage skade, og som en arbejdsgiver kan holdes stedfortrædende ansvarlig for. De inkluderer, men er ikke begrænset til, følgende:

  • Krænkelse af ophavsretten
  • Bagvaskelse
  • Chikane (seksuel eller på anden måde)
  • Bagvaskelse
  • Brud på fortrolighed
  • Mobning
  • Fysisk misbrug / årsag til kropslig skade
  • Mentalt misbrug Duress Duress henviser til handling ved at bruge trusler eller psykologisk pres for at tvinge nogen til at opføre sig på en måde, der er i strid med deres ønsker. I aftaleret

Tredjepartsforseelser og grå områder med stedfortrædende ansvar

Der findes en betydelig mængde gråt område omkring det, der udgør "skade". I visse tilfælde kan der træffes handlinger, der skader klienter eller kunder i en virksomhed. Tredjeparts stedfortrædende ansvar kan forekomme, hvis det kan bevises, at en klient eller kunde blev forvoldt skade i navnet på, på vegne af eller under ledelse af det pågældende selskab.

Det er vigtigt at bemærke, at en arbejdsgiver stadig kan anses for ansvarlig for en medarbejders handlinger, selv efter den krænkende medarbejders afgang. Der er også en betydelig mængde gråt område omkring, når stedfortrædende ansvar skal og slutter.

Hvorfor findes vicarious Liability?

Vicarious ansvar findes uden for arbejdstager / arbejdsgiverforholdet, herunder inden for områder som det medicinske område og forretningspartnerskaber Joint Venture (JV) Et joint venture (JV) er en kommerciel virksomhed, hvor to eller flere organisationer kombinerer deres ressourcer for at få en taktisk og strategisk kant i markedet. Virksomheder indgår ofte et joint venture for at forfølge specifikke projekter. JV kan være et nyt projekt eller en ny kerneforretning. I meget mindre målestok er en person, der ejer et køretøj, ansvarlig for handlinger fra enhver person, som de tillader at betjene deres køretøj.

Faktum er, at stedfortræderansvar er designet til at holde enkeltpersoner og større parter ansvarlige og sikre, at nogen eller en eller anden enhed holdes ansvarlig for skade forårsaget af de uskyldige. Virkeligheden er, at stedfortræderansvar - og alle de grå områder inden for det - kan føre til undertiden useriøse, latterlige og uretfærdige juridiske handlinger mod arbejdsgivere, virksomheder eller relativt uskyldige eller uvidende parter.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Eventualansvar Eventualansvar Et eventualansvar er et potentielt ansvar, der måske eller måske ikke opstår. Relevansen af ​​en eventualforpligtelse afhænger af sandsynligheden for, at beredskabet bliver en faktisk forpligtelse, dens timing og nøjagtigheden, hvormed det beløb, der er knyttet til det, kan estimeres.
  • Skadesløsholdelse Skadesløsholdelse Erstatning er en juridisk aftale fra en part om at holde en anden skyldfri - ikke ansvarlig - for potentielle tab eller skader.
  • Reneging Reneging Reneging henviser til en situation, hvor en part går tilbage på et løfte eller bryder en aftale eller kontrakt, som de tidligere havde accepteret. Hver dag,
  • Safe Harbor Safe Harbor En sikker havn er en bestemmelse i lov eller forskrift, der giver beskyttelse mod ansvar eller sanktion eller reducerer ansvar, hvis visse betingelser er opfyldt.