VARA-funktion - formel, eksempler, hvordan man beregner variation

VARA-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. VARA ligner meget VAR-funktionen. Det beregner prøvevariansen for et givet sæt værdier.

Variant er et statistisk mål, der bruges på tværs af et sæt værdier til at identificere det beløb, som værdierne varierer fra den gennemsnitlige værdi.

Som finansanalytiker Betegnelser Vejledninger til betegnelser for finansielle tjenester. Dette afsnit dækker alle de vigtigste betegnelser inden for økonomi lige fra CPA til FMVA. Disse fremtrædende betegnelser dækker karrierer inden for regnskab, finansiering, investment banking, FP&A, treasury, IR, virksomhedsudvikling og færdigheder som finansiel modellering, VARA-funktionen kan være nyttig til beregning af varians i indtægter eller udgifter. Porteføljeforvaltere Porteføljeforvaltere Porteføljeforvaltere administrerer investeringsporteføljer ved hjælp af en seks-trins porteføljestyringsproces. Lær nøjagtigt, hvad en porteføljeforvalter gør i denne vejledning. Porteføljeforvaltere er fagfolk, der forvalter investeringsporteføljer med det formål at nå deres kunders investeringsmål. bruger ofte denne funktion til at måle og holde styr på deres porteføljens risikoniveau.

Formel

= VARA (nummer1, [nummer2],…)

VARA-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Number1 (krævet argument) - Dette er det første argument, der svarer til en population.
  2. Nummer 2, .. (valgfrit argument) - Her kan antallet af argumenter være op til 254 værdier eller arrays af værdier, der giver funktionen mindst to værdier. Vi kan dog kun indtaste op til 30 talargumenter i Excel 2003 og tidligere versioner.

Når vi leverer argumenterne, skal vi huske, at VARA bruges, når vi beregner variansen for en stikprøve af en population. Hvis vi ønsker at beregne variansen for en hel population, skal vi bruge Excel VARP-funktionen.

VAR vs. VARA-funktion

Begge funktioner er ens, men de adskiller sig på følgende måder:

  1. Når der gives en række værdier, der indeholder logiske værdier, ignorerer VAR logiske værdier, mens VARA tildeler værdien 0 for den FALSE logiske værdi og 1 for den SANDE logiske værdi.
  2. Tekst - inklusive tom tekst “”, tekstrepræsentationer af tal eller anden tekst - inden for arrays eller referenceargumenter ignoreres af VAR men tælles som nul af VARA.

Hvordan bruges VARA til at beregne varians i Excel?

Som en regnearksfunktion kan VARA indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. Lad os se et eksempel for at forstå funktionens anvendelser:

Eksempel

Antag, at vi får data om højden af ​​børn fra tre byer, som vist nedenfor:

VARA-funktion

For varians er den anvendte formel:

VARA-funktion - Eksempel 1

Vi får resultaterne nedenfor:

VARA-funktion - Eksempel 1a

I eksemplet ovenfor tog vi argumenterne for VARA-funktionen som input i form af tre celleområder. Vi kan dog også indtaste tallene direkte, enten som individuelle tal eller talrække.

Et par ting at huske på VARA-funktionen

  1. # DIV / 0-fejl - Opstår, hvis vi ikke angav nogen numeriske værdier som argumenter.
  2. #VÆRDI! error - Opstår, når nogen af ​​de værdier, der leveres direkte til denne funktion, er tekstværdier, der ikke kan fortolkes som tal.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, vil du forbedre din økonomiske modelleringsanalyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avancerede Excel-formelektioner
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til økonomisk modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Alle Excel-ressourcer Excel-ressourcer Lær Excel online med 100'ers gratis Excel-tutorials, ressourcer, guider og snydeark! Finans ressourcer er den bedste måde at lære Excel på dine egne vilkår.