Afbryder - Oversigt, definition og opdeling af niveauer

En afbryder er et reguleringsinstrument, der standser handelen med en værdipapiraktie. Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. eller et indeks i en bestemt periode. Afbrydere udløses, når en sikkerhed oplever en stor procentvis svingning i begge retninger, eller et markedsindeks oplever et katastrofalt fald. Den store depression Den store depression var en verdensomspændende økonomisk depression, der fandt sted fra slutningen af ​​1920'erne gennem 1930'erne. I årtier fortsatte debatter om, hvad der forårsagede den økonomiske katastrofe, og økonomer forbliver splittede over en række forskellige skoleskoler. .Afbrydere bruges til at forhindre overdrevne spekulative gevinster eller tab på et værdipapir eller ødelæggende tab på markederne.

Trading Trading & Investing Finance's handels- og investeringsguider er designet som selvstudieressourcer for at lære at handle i dit eget tempo. Gennemse hundreder af artikler om handel, investering og vigtige emner, som finansielle analytikere skal vide. Lær om aktivklasser, obligationsprissætning, risiko og afkast, aktier og aktiemarkeder, ETF'er, momentum, teknisk standsning giver markedsdeltagerne den nødvendige pause for at inkorporere og analysere de seneste begivenheder og træffe rationelle handelsbeslutninger.

Afbryder

Afbrydere i USA

De første markedsdækkende afbrydere blev introduceret i USA efter Black Monday i 1987, da Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones ”eller simpelthen” Dow ”, er et af de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindeks faldet med 22% på en dag.

De regler, der blev oprettet efter Black Monday, hjalp imidlertid ikke til at forhindre Flash Crash i 2010. I februar 2013 indførte US Securities and Exchange Commission (SEC) nye markedsomfattende regler for afbrydere. S & P 500-indekset blev valgt som det nye benchmark, der erstattede Dow. Den procentvise nedgang i markedsindekset beregnes på baggrund af den foregående slutkurs for S&P 500.

Markedsindeksets procentvise ændringer blev opdelt i tre niveauer. Niveau 1-niveau opretter en tærskel på 7% tilbagegang, niveau 2 strømafbrydere udløser med et fald på 13%, og niveau 3 sætter et benchmark på en 20% nedgang. Niveauer 1 og 2 standser handlen i 15 minutter, hvis der opstår et markedsfald inden kl. 15:25, Men hvis tilbagegangen finder sted kl. Eller efter kl. 15:25, fortsætter handelen. Niveau 3 standser under alle omstændigheder handelen resten af ​​handelsdagen.

Begræns op- og nedbrud

Ud over markedsomfattende afbrydere introducerede SEC i 2012 Limit Up-Limit Down-mekanismen for at forhindre overdreven volatilitet VIX Chicago Board Options Exchange (CBOE) oprettede VIX (CBOE Volatility Index) for at måle den forventede 30-dages forventede volatilitet på det amerikanske aktiemarked, undertiden kaldet "frygtindeks". VIX er baseret på priserne på optioner på S&P 500-indekset ved handel med en enkelt værdipapir. Limit Up-Limit Down-systemet opretter bånd med prisændringer for et værdipapir i forhold til sikkerhedens gennemsnitlige pris for de sidste fem minutter.

Grænsebåndene er 5%, 10% og 20%. Desuden fordobles grænserne i begyndelsen og lukningen af ​​handelsdagen. Afbrydere udløses, hvis en aktiekursændring overstiger de givne grænser og ikke rebound inden for 15 sekunder. I et sådant tilfælde holder sikkerheden op med at handle i fem minutter.

Afbryderbord

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Financial Modelling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-betegnelse for finansielle analytikere. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil disse yderligere ressourcer være nyttige:

  • Daglig handelsgrænse Daglig handelsgrænse Den daglige handelsgrænse henviser til det maksimale beløb, hvormed prisen på en aktie eller anden børsnoteret sikkerhed kan stige eller falde under en handelssession. Grænserne bestemmes af børsen i et forsøg på at undgå ekstrem volatilitet eller manipulation på markederne.
  • Ejendomshandel Ejendomshandel Ejendomshandel (ejendomshandel) sker, når en bank eller et firma handler med aktier, derivater, obligationer, råvarer eller andre finansielle instrumenter på sin egen konto og bruger sine egne penge i stedet for at bruge sine kunders penge. Dette gør det muligt for virksomheden at tjene fuldt overskud fra en handel i stedet for kun den provision, den modtager
  • Lagerstop Lagerstop En aktiestop, ofte omtalt som handelsstop, er et midlertidigt stop i handel med et værdipapir. Normalt pålægges en lagerstop af lovgivningsmæssige årsager, forventning om vigtige nyheder eller for at rette op på en situation, hvor der er overskydende købs- eller salgsordrer til en bestemt sikkerhed.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer