Sell-Through Rate - Definition, hvordan man beregner, eksempel

Sell-through-rate måler mængden af ​​lager, der sælges inden for en given periode, i forhold til mængden af ​​lager modtaget inden for samme periode. Strengt taget estimerer salgssatsen, hvor hurtigt en virksomhed kan sælge sin beholdning og konvertere den til indtægter. I det væsentlige er det blandt de vigtigste nøglepræstationsindikatorer (KPI) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) er metrics, der bruges til periodisk at spore og evaluere en organisations præstationer mod opnåelse af specifikke mål. De bruges også til at måle den samlede præstation for en virksomhed i lagerstyring. Især er det almindeligt anvendt i detailbranchen.

Sælgehastighed

Sell-Through Rate og lagerstyring

Korrekt lagerstyring er altid udfordrende. Hvis en virksomhed har meget lager, kan det have problemer med at sælge hele lageret. På den anden side, hvis en virksomhed mangler nok lager, kan den muligvis ikke klare efterspørgslen fra sine kunder. Således skal en virksomhed opretholde en ordentlig balance mellem sin beholdning Lagerbeholdning er en omsætningskonto, der findes på balancen, der består af alle råvarer, igangværende arbejde og færdige varer, som en virksomhed har akkumuleret. Det anses ofte for at være det mest illikvide af alle omsætningsaktiver - det er således ekskluderet fra tælleren i beregningen af ​​hurtig ratio. og markedstendenser for at imødekomme kundernes efterspørgsel og minimere lager- og lageromkostningerne.Sælgesatsen er en nyttig måling, der afslører, hvor hurtigt en virksomhed vender sin lagerbeholdning inden for en bestemt periode. Det kan vejlede virksomheden i at foretage de nødvendige justeringer af sin lagerstrategi.

Generelt sigter hver virksomhed mod at maksimere sin salgsrate. En høj sats er en indikation af, at en virksomhed sælger det meste af sin beholdning modtaget i en periode. Derfor behøver det ikke at bruge mange penge på at lagre overskydende beholdning.

Bemærk, at udsalgsfrekvensen kan indikere problemer med at flytte lager, men det afslører ikke årsagerne til problemerne. Derudover bemærkes, at detailbranchen er stærkt påvirket af sæsonbetingede tendenser. Således kan et fald i selskabets salgshastighed skyldes en sæsonbestemt tendens.

Hvordan beregnes gennemgangshastighed?

Gennemsnitssatsen beregnes ved hjælp af nedenstående formel:

Sell-Through Rate - Formel

Generelt beregnes metricen på en månedlig basis.

Praktisk eksempel

XYZ Store er en lokal købmand. Dens ejer ønsker at vurdere butikens udsalgsrate for at forbedre lagerstyringen. Sidste måned modtog butikken 200 enheder produkter fra sine leverandører. Samtidig solgte butikken 140 enheder af sine produkter i en måned. Satsen kan beregnes på følgende måde:

Sell-Through Rate - Eksempel

En salgssats på 70% er et solidt resultat. Men hvis butikens ejer ønsker at øge tallet i fremtiden, har han to muligheder. Den første mulighed inkluderer acceleration af salget. For eksempel starter butikken muligvis nogle kampagner for at sælge flere enheder i den næste måned. Alternativt kan butikken bestille mindre fra sine leverandører, hvilket også vil resultere i en højere salgsprocent.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Lageromsætningsforhold Lageromsætningsforhold Lageromsætningsforholdet, også kendt som lageromsætningsforholdet, er et effektivitetsforhold, der måler, hvor effektiv lagerbeholdning styres. Formlen for omsætningsforhold for lager er lig med omkostningerne ved solgte varer divideret med den samlede eller gennemsnitlige beholdning for at vise hvor mange gange beholdningen "vendes" eller sælges i en periode.
  • LIFO vs. FIFO LIFO vs. FIFO Midt i den igangværende LIFO vs. FIFO-debat i regnskabet er det ikke altid let at beslutte, hvilken metode der skal bruges. LIFO og FIFO er de to mest almindelige teknikker, der bruges til at vurdere omkostningerne ved solgte varer og lagerbeholdning.
  • Driftscyklus Driftscyklus En driftscyklus (OC) refererer til de dage, der kræves for en virksomhed at modtage lager, sælge lageret og indsamle kontanter fra salget af lageret. Denne cyklus spiller en vigtig rolle i bestemmelsen af ​​en virksomheds effektivitet.
  • Perpetual Inventory System Perpetual Inventory System Det evige beholdningssystem involverer sporing af lager efter hvert eller næsten hvert større køb. I evige beholdningssystemer opdateres omkostningerne ved solgte varer (COGS) i regnskabsregistreringer for at sikre, at antallet af varer i en butik eller opbevaring nøjagtigt afspejles i bøgerne.