CEILING.MATH-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger

CEILING.MATH-funktionen er kategoriseret under Excel-matematik- og trigonometri-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. det returnerer et tal, der afrundes op til det nærmeste heltal eller multiplum af betydning. Funktionen blev introduceret i MS Excel 2013.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognose, rapportering og operationelle målinger, analysere økonomiske data, oprette økonomiske modeller, vi kan bruge CEILING.MATH-funktionen til at indstille prissætningen efter valutakonvertering, rabatter osv. Når vi udarbejder økonomiske modeller, hjælper det os med at afrunde tal i henhold til kravet.

Formel

= CEILING.MATH (nummer, [betydning], [mode])

Funktionen CEILING.MATH bruger følgende argumenter:

 1. Tal (krævet argument) - Dette er den værdi, som vi ønsker at afrunde.
 2. Betydning (valgfrit argument) - Dette specificerer multiplumen af ​​betydning for at afrunde det leverede nummer til.

Hvis vi udelader argumentet, tager det standardværdien på 1. Det vil sige, det afrundes op til det nærmeste heltal. Betydningen vil ignorere det aritmetiske tegn. Husk, at argumentet for betydning er som standard +1 for positive tal og -1 for negative tal.

 1. Mode (valgfrit argument) - Dette vil kun vende retningen for afrunding for negative tal.
  • Hvis tilstandsargumentet er lig med nul, afrundes negative tal op mod nul.
  • Hvis tilstandsargumentet er lig med enhver anden numerisk værdi, afrundes negative tal op fra nul.

Hvordan bruges CEILING.MATH-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​CEILING.MATH-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Lad os se resultaterne fra funktionen, når vi leverer følgende data:

Nummer (argument)Betydning (argument)ModeResultatBemærkninger
210,67211Da [betydning] -argumentet er udeladt, får det standardværdien 1.
103112Funktionen rundes op til nærmeste multiplum af 3. Selvom tilstand er 1, men da tallet er positivt, påvirker tilstandsargumentet ikke resultatet.
32,250,132.3Det afrundede væk fra nul.
-32,25-11-33Det afrunder -32,25 ned (væk fra 0) til nærmeste heltal, der er et multiplum af 1 med en tilstand på 1, som vender afrundingsretningen væk fra nul.
450100500Det afrundes op til det nærmeste multiplum af 100.
$ 5,3716Den afrundes op til nærmeste multiplum af 6.

Den anvendte formel og resultater i MS Excel vises i nedenstående skærmbillede:

Lofter.MATFunktion

Eksempel 2

Antag, at vi ønsker at vide, hvor mange containere vi har brug for til at rumme et givet antal emner. De data, der er givet os, vises nedenfor:

CEILING.MATH-funktion - Eksempel 2

Varerne pr. Container angiver antallet af varer, der kan opbevares i en container.

Formlen, vi vil bruge, er = CEILING.MATH (A2, B2). Det afrunder A2 til nærmeste multiplum af B2 (det vil sige varer pr. Container). Den afledte værdi divideres derefter med antallet af containere. For eksempel i anden række = CEILING.MATH (385,24) / 24 afrundes 385 til et multiplum af 24, og resultatet divideres med 24.

CEILING.MATH Funktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

CEILING.MATH Funktion - Eksempel 2b

Et par noter om CEILING.MATH-funktionen

 1. #VALUE-fejl - Opstår, når et af argumenterne er ikke-numeriske.
 2. I stedet for CEILING.MATH-funktionen kan vi bruge FLOOR.MATH-funktionen til at afrunde til nærmeste heltal eller signifikante figur. Vi kan også bruge MROUND-funktionen til at afrunde til et ønsket multiplum eller ROUND-funktionen til at afrunde til et specificeret antal cifre.
 3. CEILING.MATH er faktisk en kombination af CEILING-funktionen og CEILING.PRECISE-funktionen.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje