EV to Revenue Multiple - Lær hvordan man beregner EV / Revenue Ratio

Enterprise Value (EV) to Revenue Multiple er en værdiansættelsesmåling, der bruges til at værdiansætte en virksomhed ved at dividere dens virksomhedsværdi Enterprise Value Enterprise Value, eller Firm Value, er hele en virksomheds værdi svarende til dens egenværdi plus nettogæld plus enhver minoritetsinteresse, der anvendes til værdiansættelse. Det ser på hele markedsværdien snarere end blot egenkapitalværdien, så alle ejerandele og aktivkrav fra både gæld og egenkapital er inkluderet. (egenkapital plus gæld minus kontanter) efter dets årlige omsætning Salgsindtægter Salgsindtægter er den indkomst, som et selskab modtager fra dets salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. .EV til indtægtsmultiple bruges ofte til virksomheder i tidlige faser eller højvækst, der endnu ikke har en positiv indtjening.

Hvorfor bruge EV til at tjene flere?

Hvis et selskab ikke har positiv indtjening før renteskatter Afskrivninger og afskrivninger (EBITDA) EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger, afskrivninger er et selskabs overskud, før nogen af ​​disse nettofradrag foretages. EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler eller positiv nettoindkomst Nettoindkomst Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. ,det er ikke muligt at bruge EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA bruges i værdiansættelsen til at sammenligne værdien af ​​lignende virksomheder ved at evaluere deres Enterprise Value (EV) til EBITDA-multipel i forhold til et gennemsnit. I denne vejledning opdeler vi EV / EBTIDA-multiple i dets forskellige komponenter og leder dig gennem, hvordan du beregner det trin for trin eller P / E Prisindtjeningsgrad Prisindtjeningsforhold (P / E-forhold) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. aktie. Det giver investorer en bedre fornemmelse af værdien af ​​en virksomhed. K / E viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidige) indtjeningsforhold for at værdsætte virksomheden. I dette tilfælde skal en finansanalytiker bevæge sig længere op i resultatopgørelsen til enten bruttofortjeneste eller helt op til indtægter.

Hvis EBITDA er negativ, er det nyttigt at have et negativt EV / EBITDA-multipel. Tilsvarende vil en virksomhed med en knap positiv EBITDA (næsten nul) resultere i et massivt multipel, hvilket heller ikke er særlig nyttigt.

Af disse årsager kræver virksomheder i tidlige faser (ofte med tab) og højvækstvirksomheder (ofte ved breakeven) et EV / indtægtsmultipel til værdiansættelse.

EV to Revenue Multiple Formula

Formlen til beregning af multiple er:

= EV / indtægter

Hvor:

  • EV (Enterprise Value) = egenkapitalværdi + al gæld + foretrukne aktier - kontanter og ækvivalenter
  • Omsætning = samlet årlig omsætning

Prøveberegning

Her er et eksempel på, hvordan man beregner EV to Revenue multiple:

Antag, at et selskab har en aktiekurs på $ 25,00, udestående aktier på 10 millioner, en gæld på $ 25 millioner, kontanter på $ 50 millioner, ingen foretrukne aktier, ingen minoritetsinteresser og en 2017-omsætning på $ 100 millioner. Hvad er dets EV / indtægtsforhold?

Svar:

  1. $ 25 gange 10 millioner aktier er en markedsværdi på $ 250 millioner.
  2. Tilføj 25 millioner dollars i gæld og træk 50 millioner dollars kontant for at få en Enterprise Value (EV) på 225 millioner dollars.
  3. 225 millioner dollars divideret med 100 millioner dollars i omsætning er 2,25x EV / indtægter .

Nedenfor er et screenshot af beregningen i Excel:

EV til indtægter flere

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Hvorfor bruges EV i tælleren i stedet for pris (eller markedsværdi)?

EV bruges i stedet for prisen eller markedsværdien Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at placere virksomheder i tælleren på grund af indtægterne før renteomkostninger i resultatopgørelsen Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds kernedata, der viser deres overskud og tab over en periode . Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab. , og derfor,repræsenterer indkomst, der er tilgængelig for alle investorer (gæld og egenkapital). Når først renteudgifter er trukket, vil prisen eller markedsværdien blive brugt i tælleren, som med forholdet mellem pris og indtjening.

Hvad er fordele og ulemper ved EV to Revenue Multiple?

Som med enhver værdiansættelsesmetode er der fordele og ulemper, som er beskrevet nedenfor:

Fordele:

  • nyttigt for virksomheder med negativ indtjening
  • nyttigt for virksomheder med negativ eller næsten nul EBITDA
  • let at finde indtægttal for de fleste virksomheder
  • let at beregne forholdet

Ulemper:

  • tager ikke højde for virksomhedens omkostningsstruktur
  • ignorerer rentabilitet og generering af pengestrømme
  • svært at sammenligne på tværs af forskellige brancher og forskellige faser af virksomheder (tidligt versus modent)
  • resultater kan være vanskelige at fortolke

Casestudie

Som en casestudie kan du lære at beregne EV til indtægtsmultiplik i to af Finance online-kurser. Det første eksempel er i Business Valuation-kurset, der leder de studerende gennem en detaljeret øvelse i at oprette en "Comps Table" eller en sammenlignelig virksomhedsanalyse.

Det andet eksempel er i Finance's e-Commerce Financial Modelling-kursus, hvor de studerende bygger en model fra bunden for at værdsætte en virksomhed, som inkluderer bestemmelse af virksomhedens EV / indtægtsforhold på tværs af forskellige år.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste denne vejledning til EV / indtægtsforhold. Finans er den officielle udbyder af Financial Modelling & Valuation Analyst-certificering, som lærer on-the-job-applikationer af finansiering for at hjælpe alle med at blive en verdensklasse-analytiker.

For at fortsætte med at lære på egen hånd vil disse ressourcer være nyttige:

  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • Multipelanalyse Multipelanalyse Multipelanalyse involverer en vurdering af en virksomhed ved brug af et multiplum. Det sammenligner virksomhedens multiple med et peer-selskabs.
  • DCF-modelleringsvejledning DCF-modeluddannelse Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdsætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm
  • Finansiel modellering og værdiansættelsesanalytiker FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari