Spotpris - Definition, eksempel, spotpriser versus futurespriser

Spotprisen er den aktuelle markedspris for et værdipapir Værdipapirer Offentlige værdipapirer eller omsættelige værdipapirer er investeringer, der handles åbent eller let på et marked. Værdipapirerne er enten egenkapital eller gældsbaserede. , valuta eller råvare, der kan købes / sælges til øjeblikkelig afvikling. Med andre ord er det den pris, som sælgere og købere vurderer et aktiv lige nu.

Spotprisdiagram

Selv om spotpriser kan variere efter tid og geografiske regioner, er priserne ret homogene på de finansielle markeder. Ensartetheden af ​​priser på tværs af forskellige finansielle markeder tillader ikke markedsdeltagere at udnytte arbitrage Arbitrage Arbitrage er strategien for at udnytte prisforskelle på forskellige markeder for det samme aktiv. For at det kan finde sted, skal der være en situation med mindst to ækvivalente aktiver med forskellige priser. I det væsentlige er arbitrage en situation, hvor en erhvervsdrivende kan drage fordel af muligheder fra betydelige prisforskelle for det samme aktiv på forskellige markeder.

Ofte betragtes spotpriser i sammenhæng med termins- og futureskontrakter Futures og Forwards Future- og terminkontrakter (mere almindeligt omtalt som futures og forwards) er kontrakter, der bruges af virksomheder og investorer til at afdække risici eller spekulere. Futures og forward er eksempler på afledte aktiver, der stammer deres værdier fra underliggende aktiver. . En af grundene til oprettelsen af ​​sådanne finansielle kontrakter er at "låse" den ønskede spotpris på en vare på et fremtidigt tidspunkt, fordi priserne konstant ændres på grund af udsving i udbud og efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Loven om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomisk begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den krævede mængde af den samme vare hinanden.Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. .

Spotprisen er en nøglevariabel til bestemmelse af prisen på en futureskontrakt. Det kan indikere forventninger om udsving i fremtidige råvarepriser.

Spotprisbillede

Spotpris vs. fremtidig pris

Den største forskel mellem spot- og futurespriser er, at spotpriserne er til øjeblikkelig køb og salg, mens futureskontrakter forsinker betaling og levering til forudbestemte fremtidige datoer.

Spotprisen er normalt under futuresprisen. Situationen er kendt som contango. Contango er ret almindeligt for ikke-letfordærvelige varer med betydelige lageromkostninger.

På den anden side er der tilbageførsel, hvilket er en situation, hvor spotprisen overstiger futuresprisen.

I begge situationer forventes futuresprisen til sidst at konvergere med den nuværende markedspris.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende ressourcer:

  • Contract for Difference (CFD) Contract for Difference (CFD) Contract for Difference (CFD) henviser til en kontrakt, der gør det muligt for to parter at indgå en aftale om handel med finansielle instrumenter baseret på prisforskellen mellem indgangspriser og slutkurser.
  • Futures Contracts Futures Contract En futureskontrakt er en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris.
  • Sikringsaftale Sikringsordning Sikringsordning henviser til en investering, hvis mål er at reducere niveauet af fremtidige risici i tilfælde af en negativ prisbevægelse på et aktiv. Afdækning giver en slags forsikringsdækning for at beskytte mod tab fra en investering.
  • Options: Calls and Puts Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (strejke pris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst