Typer af SEC-arkivering - Mest almindelige typer dokumenter, 10-K, 10-Q

Hvis du er en seriøs investor- eller økonomiprofessionel, der kender og er i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkiveringer SEC-arkiveringer SEC-arkiveringer er regnskaber, periodiske rapporter og andre formelle dokumenter, som offentlige virksomheder, mæglerforhandlere og insidere er forpligtet til at indsende til US Securities and Exchange Commission (SEC). SEC blev oprettet i 1930'erne med det formål at begrænse lagermanipulation og svig vil hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger Investeringsmetoder Denne vejledning og oversigt over investeringsmetoder skitserer de vigtigste måder, som investorer prøver at tjene penge og styre risiko på kapitalmarkederne. En investering er ethvert aktiv eller instrument købt med det formål at sælge det til en pris, der er højere end købsprisen på et fremtidigt tidspunkt (kursgevinster)eller med håb om, at aktivet direkte bringer indkomst (såsom lejeindtægter eller udbytter). . Offentligt handlede virksomheder er forpligtet af loven til at videregive relevante oplysninger om deres forretnings- og virksomhedsstruktur. Oplysningerne sætter investorer i stand til at forstå virksomhedens forretningsmodel og hjælper dem med at forudsige virksomhedens fremtidige resultater. Følgende er de mest almindelige typer SEC-arkivering:

SEC-arkiveringsformular 10-K

Form 10-K 10-K Form 10-K er en detaljeret årsrapport, der skal indsendes til US Securities and Exchange Commission (SEC). Arkiveringen giver et omfattende resumé af en virksomheds præstationer for året. Den er mere detaljeret end den årsrapport, der sendes til aktionærerne, er en rapport, der giver en omfattende analyse af virksomheden. Det inkluderer et detaljeret resumé af virksomhedens resultater, ledelsesdiskussioner Hvad er MD&A? Ledelsesdiskussioner og -analyse (MD&A) er et afsnit i årsrapporten eller SEC-arkivering 10-K, der giver et overblik over, hvordan virksomheden klarede sig i den forudgående periode, dens nuværende økonomiske tilstand og ledelsens fremtidige fremskrivninger. og reviderede regnskaber. Virksomheder er forpligtet til at indsende denne arkivering inden for 90 dage efter udgangen af ​​deres regnskabsår.

SEC arkiverer 10-K

SEC-arkiveringsformular 10-Q

Form 10-Q er en forkortet version af form 10-K og indeholder en virksomheds resultater pr. Kvartal. Virksomheder er forpligtet til at indsende formularen inden for 45 dage efter afslutningen af ​​hvert af de tre første kvartaler i deres regnskabsår ÅÅÅR (År over år) ÅÅ står for år over år og er en type finansiel analyse, der bruges til at sammenligne tidsseriedata. Nyttigt til måling af vækst, afsløring af tendenser. Arkiveringen skitserer virksomhedens seneste udvikling og dens fremtidige planer. Den indeholder ureviderede regnskaber, og rapporterne er mindre detaljerede end form 10-K.

SEC arkivering 10-Q

SEC Filings Form 8-K

Uplanlagte begivenheder, der er vigtige for aktionærerne Aktiekapital Aktiekapital (aktionærkapital, egenkapital, indskudt kapital eller indbetalt kapital) er det beløb, som en virksomheds aktionærer investerer til brug i virksomheden. Når et selskab oprettes, hvis dets eneste aktiv er kontanterne investeret af aktionærerne, balanceres balancen gennem aktiekapital, investorer og SEC leveres i form 8-K. Disse begivenheder kan omfatte fratræden af ​​en direktør, konkurs, disposition af aktiver, udnævnelse af nye ledere eller anden væsentlig udvikling. Noteringen giver også yderligere detaljer om disse begivenheder såsom pressemeddelelser og datatabeller.

SEC 8-K

SEC-arkiveringsformular S-1

Form S-1 er en indledende registreringsformular, som virksomheder skal udstede til investorer første gang de offentliggøres. Det er også kendt som et prospekt Prospekt Et prospekt er et juridisk oplysningsdokument, som virksomheder skal indgive til Securities and Exchange Commission (SEC). Dokumentet indeholder oplysninger om virksomheden, dets ledelsesteam, nylige økonomiske resultater og andre relaterede oplysninger, som investorer gerne vil vide. . Formularen er kritisk, fordi der er lidt offentlig information til virksomheder i de indledende faser af offentliggørelse. Det giver information om den planlagte anvendelse af midlerne, antallet af aktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses).Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. udstedes, virksomhedens forretningsmodel, konkurrence, prismetode og risikofaktorer.

Form S-4

SEC-formularen S-4 indsendes af virksomheder, der gennemgår et udvekslingstilbud og indeholder væsentlig information relateret til en fusion eller overtagelse Fusioner Acquisitions M&A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger. Arkiveringen er nødvendig af investorer, der ønsker at opnå hurtige gevinster ved fusioner eller opkøb. Derfor er virksomheder, der indsender SEC-indgivelse S-4, forpligtet til at afsløre væsentlige fakta om deres økonomiske og driftsmæssige aktiviteter.

SEC-arkiveringsformular 11-K

SEC arkivering 11-K kaldes også årsrapporten for medarbejderaktiekøb Aktieoption En aktieoption er en kontrakt mellem to parter, der giver køberen ret til at købe eller sælge underliggende aktier til en forudbestemt pris og inden for en bestemt tidsperiode . En sælger af aktieoptionen kaldes en optionskribent, hvor sælgeren betales en præmie fra kontrakten købt af aktieoptionskøberen. , Besparelser og lignende planer. Det er en særlig rapport, som en sikkerhedsudsteder skal indsende sammen med andre årsrapporter i slutningen af ​​deres regnskabsår. Det inkluderer registrering, proxyopfordringer, revisionskrav og andre oplysninger, der er vigtige for den investerende offentlighed.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til typer af SEC-arkiver. For at lære mere og øge din økonomiske viden, se følgende gratis finansressourcer:

  • EDGAR US - EDGAR EDGAR er en database, hvor amerikanske offentlige virksomheder arkiverer reguleringsdokumenter såsom årsrapporter, kvartalsrapporter, 10-k, 10-q, prospekt og mere. EDGAR står for Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval og er en søgbar database med arkivering af dokumenter til amerikanske virksomheder.
  • Kontant EPS Kontant indtjening pr. Aktie Kontant indtjening pr. Aktie (kontant EPS) er den operationelle pengestrøm genereret af et firma divideret med antallet af udestående aktier. Kontant indtjening pr. Aktie (Cash EPS) adskiller sig fra traditionel indtjening pr. Aktie (EPS), som tager virksomhedens nettoindkomst og deler den med antallet af udestående aktier.
  • Bidragsanalyse Bidragsanalyse Bidragsanalyse bruges til at estimere, hvordan et produkts direkte og variable omkostninger påvirker en virksomheds nettoindkomst. Den behandler spørgsmålet om at identificere enkle eller faste omkostninger i forbindelse med flere produktionsprojekter. Bidragsanalyse hjælper en virksomhed med at evaluere, hvordan de enkelte forretningsområder eller produkter klarer sig
  • Treasury Aktiemetode Treasury Aktiemetode Treasury Aktiemetoden er en måde for virksomhederne at beregne antallet af yderligere aktier, der muligvis kan oprettes ved ikke-udnyttede tegningsoptioner og aktieoptioner. Disse nye yderligere aktier kan derefter bruges til at beregne virksomhedens fortyndede indtjening pr. Aktie (EPS). Metoden for statskassen også