Dow Divisor - Oversigt, historie og hvordan man beregner

Dow-divisoren er i enkle vendinger et tal, der bruges til at beregne Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller simpelthen "Dow", er en af ​​de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindekser. Divisoren begyndte som svarende til det samlede antal aktier i gennemsnittet, hvilket var 30. Over tid blev divisoren dog ændret på grund af behovet for beregning af aktiesplit og ændringer til virksomheder, der er inkluderet i gennemsnittet.

Dow Divisor - aktiemarkedsgraf

Dow Jones Industrial Average (DJIA)

Dow Jones Industrial Average (DJIA), ofte kun benævnt Dow, er et aktiemarkedsindeks designet til at give en gennemsnitlig eller grundlæggende idé om, hvordan 30 af de største børsnoterede virksomheder handlede på markedet under en typisk handelssession.

Det er vigtigt at forstå, at DJIA-gennemsnittet ikke er et vægtet gennemsnit, og det er heller ikke repræsentativt for markedsværdien Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangordne virksomheder i hvert enkelt selskab, der er inkluderet i indekset. Det bruges simpelthen til at angive den gennemsnitlige aktiekurs pr. Aktie for hvert selskab. Dow Divisor er en vigtig komponent i DJIA.

Historien om Dow og Dow Divisor

Da DJIA først blev oprettet, blev 30 af de største børsnoterede amerikanske virksomheder samlet til et indeks. Målet var i sidste ende at give investorerne den gennemsnitlige pris pr. Aktie på aktier. For at nå målet blev de 30 aktiers priser sammenlagt og divideret med 30, hvilket således angav den gennemsnitlige pris pr. Aktie på lager.

Over tid blev behovet for at revidere beregningen indlysende, da andre formildende faktorer skulle overvejes ved fastlæggelse af prisgennemsnit. Udsving i markedet, stigning og fald i aktiekurser og andre vigtige faktorer såsom markedsandelen i begyndelsen af ​​1900'erne og det samlede aktiemarkedsnedbrud i 1929 - hvilket førte til den store depression Den store depression Den store depression var en verdensomspændende økonomisk depression, der fandt sted fra slutningen af ​​1920'erne gennem 1930'erne. I årtier fortsatte debatter om, hvad der forårsagede den økonomiske katastrofe, og økonomer forbliver splittede over en række forskellige skoleskoler. - udøvede en effekt på de gennemsnitlige aktiekurser og skulle i sidste ende redegøres for.

Dow-divisoren faldt til under 1 i 1986 og sidder pr. 2018 lige omkring 0,147. Divisorens krympning er nødvendig for at hjælpe med at afbalancere gennemsnittet, når ting som udbytte Udbytte Et udbytte er en andel af overskuddet og tilbageholdt indtjening, som et selskab udbetaler til sine aktionærer. Når et selskab genererer et overskud og akkumulerer tilbageholdt indtjening, kan disse indtægter enten geninvesteres i virksomheden eller udbetales til aktionærerne som udbytte. og aktiesplitninger foldes ind i ligningen.

Formlen til Dow Divisor

Fordi Dow-divisoren havde brug for at ændre sig over tid for at give plads til ændringer inden for markedet, ændrede formlen eller ligningen også til beregning af gennemsnittet. Oprindeligt så formlen til beregning af DJIA sådan ud (hvor p var priserne på aktieselskaber og d var Dow Divisor:

Dow Divisor - Formel

For at gøre plads til markedsændringer samt opretholde en eller anden form for historisk kontinuitet og give mulighed for muligheden for at trække sammenligninger mellem tidligere og nuværende Dow-gennemsnit justerer Wall Street Journal - som er ansvarlig for DJIA - Dow-divisoren , ændring af indekset.

Lageropdelinger, ændringer til eller betaling af udbytte og andre ændringer på markedet gør det nødvendigt for Dow-divisoren - og i sidste ende formlen - at ændre sig. For at opretholde en form for kontinuitet og give mulighed for disse ændringer anvendes den opdaterede Dow-divisor, og formlen ser i øjeblikket mere sådan ud:

Dow Divisor - Modificeret formel

Ved udgangen af ​​juni 2018 er Dow-divisoren 0.14748071991788. Det betyder, at for hver $ 1 af prisændring for en given aktie inden for indekset er gennemsnittet - ved hjælp af den nuværende Dow-divisor - lig med en 6.781-punkts bevægelse på markedet.

At holde Dow-divisoren opdateret holder Dow tættest på dagsværdien og gør det lettere for handlende og investorer at gennemgå nøjagtige gennemsnit og foretage de bedste træk, både for sig selv og for de kunder, de repræsenterer.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • LIBOR LIBOR LIBOR, som er en forkortelse af Londons interbank-udbudssats, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter
  • NASDAQ Composite NASDAQ Composite NASDAQ Composite er et indeks på mere end 3.000 almindelige aktier noteret på NASDAQ-aktiemarkedet. Indekset er et af de mest fulgte indekser i
  • New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) er en råvareterminsbørs beliggende i Manhattan, New York City. Det ejes af CME Group, en af ​​de største
  • Nikkei Index Nikkei Index Nikkei Index, eller Nikkei 225, er det mest anerkendte japanske aktiemarkedsindeks. Det består af Japans 225 største virksomheder noteret på Tokyo Exchange.