Sekulær stagnation - definition, problemer, løsninger

Udtrykket ”sekulær stagnation” henviser til en tilstand med ringe eller ingen økonomisk vækst - med andre ord et miljø, hvor økonomien i det væsentlige er stagnerende. "Sekulær" betyder i denne sammenhæng simpelthen "lang sigt." Udtrykket blev opfundet af Alvin Hansen i 1930'erne under den store depression Den store depression Den store depression var en verdensomspændende økonomisk depression, der fandt sted fra slutningen af ​​1920'erne gennem 1930'erne. I årtier fortsatte debatter om, hvad der forårsagede den økonomiske katastrofe, og økonomer forbliver splittede over en række forskellige skoleskoler. , og blev stort set genoplivet af Lawrence Summers.

Summers er en keynesiansk økonom, der tidligere havde stillingen som verdensøkonom for Verdensbanken. Han fungerede også som finansminister under præsident Bill Clinton og som direktør for National Economic Council under præsident Barack Obama.

Sekulær stagnationFig.1. Sektorbalancer i den amerikanske økonomi 1990-2017

Resumé

  • Teorien om verdslig stagnation blev først fremsat i 1930'erne under den store depression og for nylig genoplivet af økonom Lawrence Summers, der fungerede som økonomisk rådgiver i både Clinton- og Obama-administrationen.
  • Teoriens primære princip er, at manglen på investering på grund af en øget tendens til at spare og manglen på en aggressiv (dvs. høje udgifter) statens finanspolitik er de primære årsager til en tilstand af økonomisk stagnation, hvor der er lidt mærkbar økonomisk vækst.
  • Modstandere af den verdslige stagnationsteori hævder, at teoriens påståede tilstand med overdreven besparelse stort set er en myte, og at den sande skyldige, der holder økonomisk vækst nede, er øget regeringsregulering og finanspolitisk indgriben.

En tilstand af verdslig stagnation?

Summers skrev adskillige artikler efter 2008 Global Financial Crisis 2008-2009 Global Financial Crisis Den globale finanskrise i 2008-2009 refererer til den massive finansielle krise, som verden stod over for fra 2008 til 2009. Finanskrisen satte sit præg på enkeltpersoner og institutioner rundt om i kloden, hvor millioner af amerikanere er dybt påvirket. Finansielle institutioner begyndte at synke, mange blev absorberet af større enheder, og den amerikanske regering blev tvunget til at tilbyde redning for at støtte hans opfattelse af, at økonomien er i en tilstand af verdslig stagnation, idet den korrekt påpegede, at opsvinget under Obama-formandskabet var den langsomste genopretning fra en recession i historien. Den økonomiske vækst fortsatte med at falde godt i løbet af årene af fremskrivninger fra US Congressional Budget Office,og renten er forblevet for lav - endda negativ i Den Europæiske Unions Økonomiske Union En økonomisk union er en af ​​de forskellige typer handelsblokke. Det henviser til en aftale mellem lande, der tillader produkter, tjenester og arbejdstagere at krydse grænser frit. Unionen sigter mod at fjerne interne handelsbarrierer mellem medlemslandene med det mål at økonomisk gavne alle medlemslandene. - for flere år.- for flere år.- for flere år.

Summers 'Theory of Secular Stagnation

Summers forklarede kort hans teori om verdslig stagnation i en artikel fra 2016, "The Age of Secular Stagnation." I artiklen siger han, ”Økonomierne i den industrielle verden lider efter denne opfattelse af en ubalance, der skyldes en stigende tilbøjelighed til at spare og en faldende tilbøjelighed til at investere. Resultatet er, at overdreven besparelse fungerer som et træk på efterspørgslen, hvilket reducerer vækst og inflation, og ubalancen mellem opsparing og investering trækker realrenten ned. ” Han fortsætter med at hævde, at denne tendens til hamstring snarere end at investere kommer fra "stigninger i ulighed og andelen af ​​indkomst, der går til de velhavende ... og en større akkumulering af aktiver fra udenlandske centralbanker og suveræne formuefonde."

Summers tilføjer endvidere, at betydelig økonomisk vækst nu kun kommer som et resultat af "... farlige niveauer af låntagning, der oversættes ... til uholdbare investeringsniveauer (som i tilfælde af finanskrisen i 2008 opstod som en boligboble)" - med andre ord , som en alvorlig overreaktion på den samlede tendens til at spare over investering.

Løsningen på verdslig stagnation

Summers opfordrer til en tostrenget tilgang til løsning af problemet med verdslig stagnation, hvor begge spidser sigter mod at øge efterspørgselssiden af ​​økonomien. Den første ting, han foreslår, er regeringens finanspolitik, der bruger aggressivt, især på ting som infrastruktur og udvikling af alternative energikilder. Fortalere for den verdslige stagnationsteori udtrykker ringe eller ingen bekymring over stigende statsgæld og antyder effektivt, at det er nødvendigt at opretholde økonomisk vækst.

Det er dog værd at bemærke, at de handlinger, der blev foretaget af Obama-administrationen, som omfattede massive offentlige investeringer i alternativ energi, resulterede i lidt mere end øget føderal gæld uden nogen mærkbar forbedring i økonomien. For eksempel er der den berygtede Obama-investering på 535 millioner dollars i Solyndra, et solenergiselskab, der i sidste ende kun gjorde konkurs.

Summers går også ind for nedsat offentlig regulering af virksomheder som et middel til at øge økonomien. Han var en stærk tilhænger af ophævelsen af ​​Glass-Steagall Act Glass-Steagall Act Glass-Steagall Act, også kendt som Banking Act of 1933, er et stykke lovgivning, der adskiller investering og kommerciel bankvirksomhed. Loven kom som en nødsituation på de massive banksvigt under den store depression, da man troede, at spekulation fra kommercielle banker havde bidraget til styrtet i 1990'erne, som tidligere havde adskilt kommercielle og investeringsbankaktiviteter - hvilket krævede, at bankerne valgte en eller den anden, men forhindrer dem i at arbejde i begge felter. Summers har imidlertid også den tilsyneladende modstridende holdning om, at økonomien ville have draget fordel af Dodd-Frank-loven,hvilket drastisk øgede regeringens regulering af finansielle institutioner, der blev vedtaget i loven mange år tidligere.

Problemer med teorien

Ingen steder nær alle økonomer omfavner teorien om verdslig stagnation. Det er en meget ladet mening politisk i kraft af at argumentere for stadigt stigende statsgæld som den "eneste" måde at opretholde noget tæt på fuld beskæftigelse og økonomisk vækst.

Der er flere åbenlyse problemer med teorien. For det første skulle teoriens egne principper have årene umiddelbart før finanskrisen i 2008 været præget af høj arbejdsløshed og slap økonomisk vækst, men det var de ikke. For det andet er teoriens grundlæggende påstand om, at den økonomiske stagnation stammer fra en tendens til at spare i stedet for at investere, meget tvivlsom. Flere undersøgelser viser, at opsparingssatserne faktisk er betydeligt lavere end i 1980'erne og 1990'erne, hvilket var perioder med økonomisk boom.

Derudover argumenterede Summers i de senere år for, at den sekulære stagnation var så alvorlig, at ingen økonomisk stimulans kunne bringe økonomien tilbage til fuld beskæftigelse. Faktisk steg beskæftigelsesfrekvensen under Trump-administrationen til rekordhøjde over hele linjen og uden at føre en finanspolitik med øget stimulering af offentlige penge.

Modstandere af teorien hævder, at boder i økonomisk vækst primært er et resultat af regeringens overregulering, som eksemplificeret ved Dodd-Frank Act Dodd-Frank Act Dodd-Frank Act, eller Wall Street Reform and Consumer Protection Act of 2010, blev vedtaget i lov under Obama-administrationen som et svar på finanskrisen i 2008. Det forsøgte at indføre betydelige ændringer i finansiel regulering og skabe nye regeringsorganer, der havde til opgave at gennemføre de forskellige klausuler i loven. og Affordable Care Act. Dette synes at være understøttet af det faktum, at under den mere laissez-faire Trump-administrationens tilgang, er investeringstakten steget, og tempoet i den økonomiske vækst er steget betydeligt og nærmer sig i stigende grad BNP-vækstraten på 3,0%, der undgik økonomien i hele otte år af Obamas præsidentskab.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om den finansielle industri, anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Dallas Trimmed Mean Dallas Trimmed Mean Dallas Trimmed Mean, populært kendt som Trimmed Mean PCE Inflation Rate, er et mål for kerneinflationen fra prisindekset for personlig forbrugsudgifter (PCE). Det kaldes Dallas Trimmed Mean, fordi det estimeres af personalet i Federal Reserve Bank of Dallas.
  • Økonomisk depression Økonomisk depression En økonomisk depression er en begivenhed, hvor en økonomi er i en finansiel uro, ofte resultatet af en periode med negativ aktivitet baseret på landets bruttonationalprodukt (BNP). Det er meget værre end en recession, hvor BNP falder betydeligt og varer normalt i mange år.
  • Keynesian Economic Theory Keynesian Economic Theory Keynesian Economic Theory er en økonomisk tankegang, der generelt siger, at det er nødvendigt med statslig intervention for at hjælpe økonomier med at komme ud af recession. Ideen kommer fra de økonomiske og økonomiske krig, der kan forventes fra frie markedsøkonomier og positionerer regeringen som en "modvægt"
  • Stagflation Stagflation Stagflation er en økonomisk begivenhed, hvor inflationen er høj, den økonomiske vækst sænkes, og arbejdsløsheden forbliver støt høj. Denne ugunstige kombination frygtes og kan være et dilemma for regeringer, da de fleste tiltag, der har til formål at sænke inflationen, kan øge arbejdsløsheden