Metode til salgssammenligning (fast ejendom) - oversigt,

Metoden til sammenligning af salg afhænger af det nylige salg af lignende ejendomsejendomme som den, der vurderes. Ejendommen, der sammenlignes, bør også falde i samme lokalitet og nuværende brug.

Metode til salgssammenligning

Hurtigt resume

  • Metoden med salgssammenligning er en af ​​de tre metoder, der anvendes til værdiansættelse af fast ejendom. Andre værdiansættelsesmetoder er omkostnings- og indtægtsmetoder.
  • Metoden til vurdering af salgssammenligning i fast ejendom bruger salgsdata for lignende ejendomme til at bestemme en ejendoms markedsværdi.
  • Mindst tre nyligt solgte og lignende ejendomme skal bruges af takstmanden til at bestemme den aktuelle værdi af en ejendom.

Forståelse af salgssammenligningsmetoden

Mens værdien af ​​den pågældende ejendom vurderes, foretages prisjusteringer i henhold til funktionerne i den sammenlignelige ejendom.

Hvis emneegenskaben mangler en given funktion, der findes i den sammenlignelige ejendom, justeres prisen nedad efter den værdi, der tilskrives en given funktion. Derfor, hvis ejendommen kommer med en værdifuld funktion, der ikke findes i den sammenlignelige ejendom, justeres værdien opad i overensstemmelse hermed. Det gøres, indtil det endelige tal er nået efter sammenligningen af ​​mindst tre nyligt solgte og lignende ejendomme.

Salgssammenligningsmetoden til værdiansættelse udgør en kritisk del af den sammenlignende markedsanalyse for vurderingsfagfolk. Den sammenlignende markedstilgang er grundlaget for at bestemme den fremherskende markedsværdi for ejendom, der gennemgår en overtagelse. I samarbejde med andre vurderingsmetoder er salgssammenligningsmetoden et omtrentligt skøn for sælgere, investorer, Real Estate Investment Trust (REIT) En ejendomsinvesteringstrust (REIT) er en investeringsfond eller sikkerhed, der investerer i indkomstgenererende ejendomsejendomme . Fonden drives og ejes af et selskab med aktionærer, der bidrager med penge til at investere i kommercielle ejendomme, såsom kontor- og lejlighedsbygninger, lagre, hospitaler, indkøbscentre, studenterboliger, hotelvurderere og offentligheden.

På grund af den dynamiske natur og den konstant skiftende ejendomsmarked bør investorer ofte kontrollere priserne på nyligt noterede ejendomme til salg. Markederne ændrer sig hurtigt, og alle spillere skal være opmærksomme på aktuelle tendenser. Baseret på de gældende forhold kan sælgere og investorer være forpligtet til enten at hæve eller sænke deres krav for at være på niveau med markedstendenserne.

Find den ideelle sammenlignelige ejendom

En sammenlignelig ejendom er en, der mest ligner den pågældende ejendom. Lighederne skal matche alle de generelle detaljer om ejendommen. Generelle beskrivelser af en ejendom inkluderer antallet af soveværelser, badeværelser, størrelse på kvadratmeter osv. Nogle af de tilladte uoverensstemmelser inkluderer et ekstra bad, malingens farve og andre ubetydelige beskrivelser.

Sammenligningen af ​​sammenlignelige ejendomme bør begrænses til ejendomme, der er så tæt på deres fysiske placering som muligt. Det skyldes, at ejendomme forskellige steder kan have forskellige markedsværdier, selvom de har mange ligheder.

F.eks. Er boliglejligheder Beboelsejendomme REIT'er Beboelsejendomme REIT'er er REIT'er, der ejer og administrerer boligenheder til udlejning til lejere. Residential REITs kan kategoriseres i enten enfamilie- eller flerfamiliestrukturer, der er tilgængelige til erhverv til ikke-forretningsformål. De kan omfatte ejerlejligheder, sommerhuse, studenterboliger, der ligger tæt på det centrale forretningsdistrikt, tiltrækker en højere vurdering end ejendomme, end de ligger langt væk fra CBD. En anden overvejelse, der skal tages, er at tage ejendomme, der blev solgt så nylig som muligt.

Nyligt solgte ejendomme har bedre tilnærmelser end ejendomme, end der blev solgt et par måneder eller år tidligere, da ejendomsmarkederne ændrer sig regelmæssigt. Hvis der ikke er sammenlignelige ejendomme samme sted, skal du overveje nyligt solgte ejendomme i nærliggende steder i stedet for at bevæge dig længere i tiden, mens du søger efter sammenlignelige ejendomme.

Vurderingsjusteringsfaktorer

1. Sammenlignelige kvaliteter

Emneegenskaben skal være så ens som den sammenlignelige ejendom, hvilket reducerer behovet for justeringer betydeligt. Justeringer kommer op fra de sammenligningsforskelle, der er set fra emneegenskaben.

2. Ejerinteresse

Emnets værdi kan justeres enten opad eller nedad afhængigt af ejendomsinteressen for emneejendommen. For eksempel værdiansættes et gebyr til en simpel rente på en anden måde end en gebyrrente under leasing. Derfor er ejerandelen et omstridt spørgsmål i værdiansættelsen.

3. Markedsforhold

Markedsforhold er andre faktorer i værdiansættelsesjusteringer. Ejendomspriserne kan stige eller falde afhængigt af de gældende markedstendenser. Sælgere kan sænke deres priser for at få bedre chancer for anskaffelse afhængigt af konkurrencen i øjeblikket. Markedet kan ændre sig selv i løbet af en uge.

4. Placering

En anden afgørende faktor er placeringen af ​​den pågældende ejendom. Ejendomme, der er relativt placeret nær nøgleinfrastruktur såsom lufthavne, veje, CBD osv., Anses for at være af højere værdi end dem, der ligger længere væk.

Nøglefaktorer, såsom trafikmønstre, indkøbsmuligheder Retail REITs Retail REITs er en type REIT, der ejer og administrerer detailejendomme i centrale forretningsdistrikter og eksklusive områder. Det lejer detailområdet til, adgang til sociale faciliteter, kan også bidrage til justeringer på grund af forskelle mellem den aktuelle ejendom og sammenlignelige ejendomme.

Konklusion

Metoden til salgssammenligning udnytter ligheden mellem de to ejendomme, der sammenlignes. Ligheden spænder fra, hvor nylig salget eller noteringen er til ligheden i beskrivelsen af ​​de sammenlignede enheder. Det er tydeligt, at der ikke er identiske, sammenlignelige enheder; der er derfor behov for justeringer afhængigt af forskellene i funktioner.

Salgssammenligningsmetoden er stærkt afhængig af nylige salgsdata, og det er muligvis ikke passende, hvis der ikke er nylige salgsdata. Derfor bør en ejendomsvurdering, der mangler rig salg og nyere data, bruge alternative midler. Hvis de seneste data er tilstrækkelige, er den bedst egnede vurderingsmetode imidlertid salgssammenligningsmetoden til vurdering af fast ejendom.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Kommerciel ejendomsmægler Kommerciel ejendomsmægler En kommerciel ejendomsmægler er en mellemmand mellem sælgere og købere af erhvervsejendomme, der hjælper klienter med at sælge, lease eller købe erhvervsejendom. En kommerciel ejendomsmægler har friheden til at arbejde enten som en uafhængig agent eller som medlem af et kommercielt ejendomsmæglerfirma.
  • Omkostningsmetode (fast ejendom) Omkostningsmetode (fast ejendom) Omkostningsmetoden ved vurdering af ejendomsejendomme er baseret på antagelsen om, at omkostningerne ved en ejendom skal være lig med omkostningerne ved at bygge
  • Lokal forældelse Lokal forældelse Lokal forældelse er en form for afskrivning på en fast ejendom, der er forårsaget af andre faktorer end selve ejendommen. Faktorerne kan enten
  • Ejendomsudviklingsmodel Ejendomsudviklingsmodel En ejendomsudviklingsmodel består normalt af to sektioner: Deal Summary og Cash Flow Model. Inden for Deal Resumé, alle vigtige antagelser