Virksomhedens sprog - Regnskab, økonomi, økonomi

I erhvervslivet er der tre hovedsprog - regnskab, økonomi og økonomi. Mens der er mange andre discipliner inden for erhvervslivet, såsom marketing, menneskelige ressourcer, operationer osv., Er det kerneprincipperne og terminologien bag regnskab, økonomi og økonomi, der styrer beslutninger på tværs af virksomheder. I denne vejledning nedbryder vi virksomhedssproget i enkle vendinger.

regnskabssprog for virksomheden

Hvad er egentlig forretning?

Kernen er forretning beslutningstagning under usikkerhed . Ledere har begrænset information og kan ikke forudsige fremtiden, men alligevel skal de konstant træffe beslutninger om, hvad en virksomhed skal gøre i morgen, næste år og næste årti.

For at understøtte beslutningstagning under usikkerhed hjælper regnskabssprog (historisk information), økonomi (fremadrettet information) og økonomi (eksterne kræfter) alle ledere med at træffe bedre beslutninger.

Regnskab

Det er vigtigt at starte med en solid forståelse af regnskabssystemet, hvordan det fungerer, og hvordan årsregnskabet passer sammen.

Inden for enhver virksomhed er regnskabssproget afgørende for at forstå, men alligevel for få mennesker forstår det korrekt.

Virksomheder udarbejder tre hovedregnskaber:

  • Balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende årsregnskaber. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = passiver + egenkapital
  • Resultatopgørelse
  • Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelse En pengestrømsopgørelse (officielt kaldet Pengestrømsopgørelsen) indeholder oplysninger om, hvor mange kontanter et firma har genereret og brugt i en given periode. Den indeholder 3 sektioner: kontanter fra driften, kontanter fra investering og kontanter fra finansiering.

Inden for hvert årsregnskab er der en lang liste med udtryk, der er meget vigtige at forstå. Virksomhedens sprog i regnskab kan let dækkes med vores gratis kurser om:

  • Grundlæggende regnskabsmæssige
  • Læsning af regnskaber

Virksomheder har brug for en måde at holde styr på deres samlede økonomiske stilling, herunder sporing af indtægter, udgifter, kapital og andre poster. Det reglerbaserede regnskabssystem gør det muligt for virksomheder at spore disse poster og kommunikere resultaterne til en lang række interesserede parter.

Finansiere

Når du først har en solid forståelse af regnskabssproget, er det lige så vigtigt at forstå finansieringssproget. Regnskab er bagudvendt, mens finansiering er fremadskuende og derfor kritisk for beslutningsprocesser hos virksomheder.

Regnskabsnumrene, der er udarbejdet af revisorerne, skal analyseres og fortolkes for at skabe fremadrettede fremskrivninger om, hvad der kan ske i fremtiden.

Det reglerbaserede regnskabssystem er fantastisk til at sikre nøjagtige, konsekvente og pålidelige oplysninger, men det indikerer ikke nødvendigvis, hvor værdi skabes eller ødelægges.

Hovedsproget for finansiering er centreret omkring vurdering af værdi, afkast og kig ind i fremtiden for at bestemme, hvordan virksomheden maksimerer værdien.

Når du tænker på finansieringssproget, så tænk på:

  • Vurdering af værdi
  • Ser ind i fremtiden
  • Rentesatser
  • Fordeling af kapital

Finans er et vigtigt forretningssprog at lægge oven på regnskab for ledere til at træffe beslutninger under usikkerhed.

Økonomi

Økonomi er det tredje særskilte erhvervssprog. Det ser eksternt uden for organisationen og på "adfærdslovene" på markeder, regeringer (regulering) og enkeltpersoner.

Det er en ting at lave en økonomisk prognose ved hjælp af økonomiske metoder, men det er en helt anden at sikre, at prognosen understøttes af en god forståelse af udbud og efterspørgsel, forbrugernes præferencer, prisfølsomhed osv.

At forstå det økonomiske sprog er kritisk, da virksomheder ikke eksisterer i et vakuum. De er underlagt eksterne kræfter, og det er absolut kritisk at vide, hvordan disse kræfter fungerer.

Inden for økonomi taler ledere om:

  • Udbud og efterspørgsel (og ligevægt)
  • Forbrugerpræferencer
  • Ligegyldighedskurver
  • Stedfortrædere
  • Priselasticitet

Der er selvfølgelig mange flere økonomiske principper at forstå, men disse er nogle af de vigtigste begreber at forstå i erhvervslivet.

Et eksempel på de forskellige forretningssprog

Forestil dig et firma, der står over for beslutningen: Skal vi producere et nyt produkt eller ej?

Dette eksempel kræver indsigt fra alle tre forretningssprog.

# 1 Regnskab

Baseret på historiske regnskabsoplysninger ville det være muligt at foretage et skøn over, hvor meget det ville koste at producere det produkt. De tidligere årsregnskaber og regnskabsrapporter kunne fortælle dig de gennemsnitlige produktionsomkostninger, inklusive arbejdskraft, husleje, generalomkostninger osv. Dette tal ville være et "fuldt bagt" tal, fordi revisorer altid fordeler omkostninger, som generalomkostninger, på tværs af divisioner. Hvad dette betyder er, at de anslåede omkostninger fra regnskabssystemer muligvis ikke afspejler de sande økonomiske omkostninger.

# 2 Finans

Ved hjælp af nogle økonomiske skøn ville det være muligt at foretage et skøn over, hvor meget det ville koste med en fremadrettet linse. En finansanalytiker vil se på de "sande" omkostninger ved pengestrøm, der kræves for at producere det nye produkt, herunder ændringer i generalomkostninger, bemanningsniveauer og produktionskapacitet. Dette tal vil omfatte alle udgifter og kapitaludgifter for at bestemme de reelle (anslåede) økonomiske omkostninger ved produktion af produktet.

# 3 Økonomi

For at kunne prisfastsætte det nye produkt korrekt og forudsige efterspørgsel efter det skal der tages hensyn til en solid forståelse af udbud og efterspørgsel såvel som andre erstatningsvarer og priselasticitet.

Den økonomiske linse kan sige, her er et rimeligt udvalg af priser, der skal opkræves, og her er et rimeligt skøn over det volumen, der kan sælges til den pris.

Kombinerer alle tre forretningssprog

På dette tidspunkt kan en leder tage revisorernes syn på udjævnede omkostninger, økonomisynet på pengestrøm og økonomisynet på pris og volumen for at træffe en informeret beslutning.

Som nævnt ovenfor er forretning beslutningstagning under usikkerhed. Selv med en fuldstændig forståelse af alle tre forretningssprog kan det være svært at træffe den “rigtige” beslutning.

Udførelse og andre sprog

Du spørger måske, er ikke marketing, operationer, menneskelige ressourcer, teknologi og andre forretningsområder vigtige sprog vi godt? Ja, det er de! Forskellen er dog, at de alle er en del af udførelsen snarere end den centrale beslutningsproces.

For eksempel bør det ikke have beslutningen om at producere et nyt produkt at have en god idé til en marketingkampagne. I stedet bør markedsføring spille en kritisk rolle i udførelsen af ​​planen, når beslutningen er taget på baggrund af forsvarlige regnskabs-, økonomi- og økonomiske principper.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de tre vigtigste sprog for erhvervslivet. Vi har kun skrabet overfladen i denne artikel ... for at fortsætte med at lære og fremme din karriere, anbefaler vi stærkt vores online forretningskurser!

Yderligere gratis finansressourcer inkluderer:

  • Regnskabsteori Finansiel regnskabsteori Finansiel regnskabsteori forklarer "hvorfor" bag regnskab - årsagerne til, at transaktioner rapporteres på bestemte måder. Denne guide hjælper dig med at forstå de vigtigste principper bag Financial Accounting Theory
  • Journaljournaler Journalindgange Journalindgange er byggestenene i regnskabet, fra rapportering til revision af journalposter (som består af debiteringer og kreditter). Uden ordentlige journaloptegnelser ville virksomhedsregnskaber være unøjagtige og et komplet rod.
  • Analyse af årsregnskaber Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Hvad er økonomisk modellering? Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model.