Topbanker i Danmark - Oversigt over de 10 bedste banker i Danmark

Den danske banksektor er præget af mange små institutioner og et par internationale grupper. Fra 2016 er der 110 banker i Danmark, hvoraf 81 er indenlandske banker og 29 udenlandske kontrollerede banker.

topbanker i danmark

Bankernes struktur i Demark

Danmarks banksektor er relativt stor. Baseret på forholdet mellem konsoliderede bankaktiver og BNP er sektoren tre gange større end den nationale økonomi. Indenlandske banker i Danmark ejer 87,52% af branchens samlede aktiver, mens udenlandske banker kun ejer 12,48%.

Der er en høj grad af koncentration i banksektoren, hvor de tre største banker i Danmark - Danske Bank, Nykredit Realkredit og Realkredit Danmark - kontrollerer 50% af de samlede bankaktiver i landet.

Danske banker kan klassificeres i:

Systemiske banker i Danmark

Det er banker, der foretager aktiviteter, der er vigtige for den samlede danske økonomi. De identificeres hvert år på gruppeniveau. En bank betragtes som systemisk vigtig, hvis mindst et af følgende kriterier er opfyldt i to på hinanden følgende år:

  • Balancens størrelse i procent af BNP er større end 6,5%
  • Bankens lån i procent af det samlede sektorudlån er større end 5%
  • Bankens samlede indskud i procent af de samlede sektorindskud er større end 5%

Pantebanker i Danmark

Realkreditinstitutter er specialbanker i Danmark, der yder lån, der er sikret ved fast ejendom. Disse banker accepterer ikke indskud fra offentligheden, og lånene finansieres af pantepapirer. På nuværende tidspunkt er der syv sådanne banker i Danmark. De samlede aktiver i disse realkreditinstitutter er omtrent lig med de samlede aktiver i systemiske banker.

De største banker i Danmark er:

Danske Bank A / S

Danske Bank blev grundlagt i 1871 og har hovedkontor i København. Banken beskæftiger omkring 19.000 medarbejdere og opererer i 16 lande. Danske Bank betjener i øjeblikket 2,7 millioner privatkunder, 236.000 små og mellemstore virksomheder og 1.800 erhvervskunder og institutionelle kunder.

Det er en af ​​de største detailbanker i Danmark med speciale i bankprodukter, forsikring, realkreditfinansiering, ejendomsmægling, kapitalforvaltning, innovation, privat bankvirksomhed, virksomhedsbank, personlig bank, forretningsbank, mobilbetalinger, pension, leasing, ejendom Finansiering og finansielle tjenester.

I 2016 rapporterede banken en samlet indtægt på US $ 7 mia. Og samlede aktiver på US $ 550 mia.

Nykredit Bank A / S

Banken blev grundlagt i 1851, hvilket gør den til en af ​​de ældste banker i Danmark og tilbyder realkreditlån, detail- og investeringsbanktjenester. Det tilbyder handel med værdipapirer og derivater, formue- og aktivforvaltning, leasing, ejendomsmægler, forsikringsformidlingstjenester, pensionsprodukter og investerings- og gældsstyringstjenester. Det beskæftiger sig også med administration og forvaltning af investeringsfonde.

Banken beskæftiger 3.560 medarbejdere og har hovedkontor i København. I 2016 udgjorde bankens samlede indkomst 1 mia. $, Og de samlede aktiver nåede 221 mia. $.

Arbejdernes Landsbank

Hovedkvarteret i København V leverer banken detailbankprodukter og -tjenester til fysiske personer og juridiske enheder, der er hjemmehørende i Danmark. Grundlagt i 1919 beskæftiger banken 1.063 medarbejdere. Fra og med 2016 var dens samlede indkomst 289 millioner dollars, og dens samlede aktiver blev værdiansat til 7 milliarder dollars.

Jyske Bank

Banken blev grundlagt i 1967 og tilbyder detail-, privat- og virksomhedsbankprodukter og -tjenester til privatpersoner og erhvervskunder. Med 3.987 medarbejdere har hovedkontoret i Silkeborg og er også til stede i Frankrig, Danmark, Gibraltar, Tyskland, Schweiz og Holland. I 2016 bogførte banken en samlet indtægt på 1 mia. $ Og samlede aktiver på 92,7 mia.

Sydbank

Sydbank blev grundlagt i 1970 og tilbyder privat, kommerciel og detailbank. Banken blev dannet som følge af fusionen af ​​fire lokale banker i Danmark. Sydbank opererer i hele Danmark, i det nordlige Tyskland og Schweiz. Banken beskæftiger 2.037 medarbejdere. Fra 2016 var bankens samlede indkomst 701 millioner dollars, og de samlede aktiver blev vurderet til 23 milliarder dollars .

Nordea Kredit Realkreditaktieselskab

Nordea Kredit Realkreditaktieselskab er et datterselskab af Nordea Bank AB i Stockholm. Banken yder realkreditlån. Det beskæftiger 103 medarbejdere i Danmark og har hovedkontor i København. I 2016 rapporterede banken en samlet indtægt på US $ 408,34 millioner og samlede aktiver på US $ 69,06 mia.

DLR Kredit A / S

Banken blev grundlagt i 1960 og yder realkreditudlån. Banken beskæftiger 173 medarbejdere og har hovedkontor i København. Fra 2016 var bankens samlede indtægt 199 millioner dollars, og de samlede aktiver blev værdiansat til 25 milliarder dollars.

Spar Nord Bank A / S

En anden af ​​de ældste banker i Danmark, Spar Nord blev grundlagt i 1824 og tilbyder detailbankprodukter og -tjenester til enkeltpersoner og SMV'er, herunder lån, betalingskort, kontanthåndtering samt en bred vifte af opsparings-, forsikrings- og pensionsprodukter. Banken beskæftiger 1.350 medarbejdere og har hovedkontor i Aalborg. Fra 2016 udgjorde bankens samlede indtægt 500 millioner dollars, og de samlede aktiver nåede 1.225 milliarder dollars.

Saxo Bank A / S

Saxo Bank blev grundlagt i 1992 og er en investeringsbank. Banken beskæftiger 1.500 medarbejdere og har hovedkontor i Hellerup. Fra 2016 var bankens samlede indkomst 463 millioner dollars, og de samlede aktiver blev værdiansat til 6,89 milliarder dollar.

Realkredit Danmark A / S

Banken blev grundlagt i 1851 og har base i København. Det leverer ejendomsfinansieringstjenester til personlige og erhvervskunder i Danmark, Sverige og Norge. Det fungerer gennem to segmenter: Realkreditfinansiering og Proprietær portefølje.

Med 235 ansatte er Realkredit Danmark A / S et datterselskab af Danske Bank A / S. I 2016 bogførte banken en samlet indtægt på 1 mia. $ Og samlede aktiver på 221 mia. $.

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

At bryde ind i investeringsbankjob Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort….

For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance guide til de bedste banker i Danmark. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Top 10 banker i Singapore Topbanker i Singapore Mere end 200 banker opererer i Singapore. Lær om de bedste banker i Singapore, og planlæg din karrierevej inden for bankvirksomhed. Singapore er et internationalt finanscenter, hvis regering udøver pro-forretningspolitikker, gør det til et bankcenter i Sydøstasien. Udforsk Finance oversigt over disse banker
  • Top 10 banker i Australien Top australske banker Denne guide beskriver de 10 bedste banker i Australien. Det australske banksystem spiller en vigtig rolle i landets finansielle system. Bortset fra traditionelle banktjenester leverer banker også forretningsbank, handel på finansielle markeder, børsmægling, forsikring og kapitalforvaltning.
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere