Gennemsnitlig indsamlingsperiode - Oversigt, betydning, formel

Den gennemsnitlige indsamlingsperiode er det normale tidsrum, der går, før et selskab indsamler sine tilgodehavender (AR). på balancen. Virksomheder tillader deres kunder at betale i en rimelig, længere periode, forudsat at vilkårene er aftalt. . Med andre ord henviser det til den tid, det i gennemsnit tager for virksomheden at modtage betalinger, den skylder fra kunder eller kunder. Den gennemsnitlige indsamlingsperiode skal beregnes af hver virksomhed, så den kan sikre, at den har nok kontanter til rådighed til at tage sig af alle sine økonomiske forpligtelser.

Gennemsnitlig indsamlingsperiode

For at være klar er den gennemsnitlige indsamlingsperiode - som navnet antyder - en beregning af det gennemsnitlige antal dage mellem den dato, hvor et salg blev foretaget (på kredit) og den dato, hvor køberen indgiver betaling eller den dato, som virksomheden modtager betalingen fra køberen.

Resumé

  • Den gennemsnitlige indsamlingsperiode er den tid - det tager i gennemsnit et firma at modtage betalinger i form af tilgodehavender.
  • Det er vigtigt at beregne den gennemsnitlige indsamlingsperiode for ethvert selskab, fordi det hjælper virksomheden med bedre at forstå, hvor effektivt det indsamler de penge, det har brug for til at dække sine udgifter.
  • Den gennemsnitlige indsamlingsperiode beregnes ved at dividere en virksomheds årlige tilgodehavende med det årlige samlede nettosalg. dette tal ganges derefter med 365, fordi gennemsnittet tages for året.

Betydningen af ​​den gennemsnitlige indsamlingsperiode

1. Oprethold likviditet

Det er klart, at det er afgørende for en virksomhed at modtage betaling for varer eller tjenester, der leveres rettidigt. Det gør det muligt for virksomheden at opretholde et likviditetsniveau Likviditet På de finansielle markeder henviser likviditet til, hvor hurtigt en investering kan sælges uden at påvirke dens pris negativt. Jo mere likvid en investering er, jo hurtigere kan den sælges (og omvendt), og jo lettere er det at sælge den til dagsværdi. Alt andet lige handler mere likvide aktiver med en præmie, og illikvide aktiver handler med en rabat. , som gør det muligt at betale for øjeblikkelige udgifter og få en generel idé om, hvornår det kan være i stand til at foretage større indkøb.

2. Planlæg for fremtidige omkostninger og planlæg potentielle udgifter

Den gennemsnitlige indsamlingsperiode er også vigtig for en sådan ende - at vide, hvor lang tid det tager at modtage udestående betalinger, hjælper en virksomhed med at udarbejde en effektiv plan til dækning af omkostninger og planlægning af potentielle udgifter til yderligere vækst.

Af mindre åbenlyse grunde, jo mindre den gennemsnitlige indsamlingsperiode er, jo bedre er det for virksomheden. Det betyder, at en virksomheds kunder tager kortere tid på at betale deres regning. En anden måde at se på det er, at en lavere gennemsnitlig indsamlingsperiode betyder, at virksomheden opkræver betaling hurtigere.

Problemet med det faktum er dog, at en hurtig indsamlingsperiode simpelthen kan betyde, at selskabet har indført strenge betalingsregler. Reglerne fungerer muligvis for nogle klienter. Imidlertid kan strengere indsamlingskrav ende med at afvise nogle kunder og sende dem til at lede efter virksomheder med de samme varer eller tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres til erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en service er er en immateriel vare, der stammer fra og mere lempelige betalingsregler eller bedre betalingsmuligheder.

Formel for gennemsnitlig indsamlingsperiode

Lad os tale om, hvordan en virksomhed beregner sin gennemsnitlige indsamlingsperiode. Generelt beregnes den gennemsnitlige indsamlingsperiode for året. Virksomheden skal beregne sin gennemsnitlige saldo af årets tilgodehavender og dividere den med årets samlede nettosalg. Formlen ligner nedenstående:

Gennemsnitlig indsamlingsperiode - formel

Overvej følgende eksempel for bedre at vise formlen i aktion. Lad os sige, at Company ABC registrerede en årlig saldo på 25.000 $. Samme år loggede virksomheden 200.000 dollars i det samlede nettosalg.

Det første skridt til at bestemme virksomhedens gennemsnitlige indsamlingsperiode er at dividere $ 25.000 med $ 200.000. Kvotienten skal derefter ganges med 365, fordi beregningen er at bestemme den gennemsnitlige indsamlingsperiode for året. For vores eksempel ligner beregningen af ​​den gennemsnitlige indsamlingsperiode den nedenfor:

(25.000 / 200.000) x 365 = 45.6

Det betyder, at Company ABCs gennemsnitlige indsamlingsperiode for året er omkring 46 dage. Det er lidt højt, når du overvejer, at de fleste virksomheder prøver at indsamle betalinger inden for 30 dage.

For virksomheden kan dets gennemsnitlige indsamlingsperiode betyde et par ting. Det kan betyde, at virksomheden ikke er så effektiv, som den skal være, når den holder sig på toppen af ​​at indsamle tilgodehavender. Figuren kan dog også repræsentere, at virksomheden tilbyder mere fleksible betalingsbetingelser, når det kommer til udestående betalinger.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Kundefordringer Aldring Konti Tilgodehavende Aldring Modtagelse af tilgodehavender henviser til et styringsværktøj, der anvendes af revisorer til at evaluere en virksomheds kontofordringer og identificere eksisterende uregelmæssigheder. Aldringsmetoden kategoriserer tilgodehavender baseret på den tid, en faktura er forfalden
  • Dagesalg udestående dage Salgsudestående dages salg udestående (DSO) repræsenterer det gennemsnitlige antal dage, det tager kreditsalg at blive konverteret til kontanter, eller hvor lang tid det tager en virksomhed at indsamle sine kontofordringer. DSO kan beregnes ved at dividere det samlede tilgodehavende i en bestemt tidsramme med det samlede nettokreditsalg.
  • Salgs- og opkrævningscyklus Salgs- og opkrævningscyklus Salgs- og opkrævningscyklussen, også kendt som indtægter, tilgodehavender og kvitteringer (RRR), består af forskellige transaktionsklasser. Salgs- og kvitteringsklasser for transaktioner er de typiske journalposter, der debiterer tilgodehavender og kreditsalg, og debiterer kontante og kreditregnskaber
  • Afregningsperiode Afregningsperiode Afregningsdato er et udtryk, der bruges i værdipapirindustrien til at henvise til perioden mellem transaktionsdatoen, hvor en ordre udføres til afviklingen