Struktureret investeringskøretøj - Forstå hvordan en SIV fungerer

Et struktureret investeringsmiddel (SIV) er en ikke-bankfinansiel enhed, der er oprettet til at købe investeringer designet til at drage fordel af forskellen i rentesatser - kendt som kreditspændet - mellem kortfristet og langfristet gæld. De langfristede gældsinvesteringer inkluderer ofte strukturerede finansielle produkter som aktiver-backede værdipapirer Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer er ubegrænsede kortfristede finansielle instrumenter, der udstedes enten til aktier eller til gældsværdipapirer fra et børsnoteret selskab. Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion. (ABS), realkreditobligationer (MBS) og kreditkort securitiseringer. Derfor navnet, det strukturerede investeringsmiddel.Investeringerne finansieres af SIV, der udsteder handelspapir, og ved hjælp af den kapital, der opnås derved, til at købe langsigtede gældsværdipapirer, der betaler et højere afkast end det kommercielle papir, der udstedes af SIV. Forpligtelserne over erhvervspapir rulles løbende, så virksomheden ikke behøver at afvikle sine langsigtede investeringer inden løbetid. SIV'er er også kendt som kanaler, fordi de skaber en permanent kanal til kapitalisering af investeringer.SIV'er er også kendt som kanaler, fordi de skaber en permanent kanal til kapitalisering af investeringer.SIV'er er også kendt som kanaler, fordi de skaber en permanent kanal til kapitalisering af investeringer.

SIV'er drives af et professionelt investeringsledelsesteam og er mindre reguleret end andre investeringspuljekøretøjer, dels fordi de typisk er etableret som offshore-virksomheder specifikt for at undgå regler, som banker og andre finansielle institutioner er underlagt. SIV'er gør det ledende investeringsteam i stand til at tjene højere afkast på investering ved at udnytte investeringer på en måde, som banker ikke kan på grund af regeringens kapitalkrav. Før finanskrisen i 2008 blev SIV'er ofte holdt som aktiver uden for balance af banker.

Structured Investment Vehicle (SIV)

Historik for strukturerede investeringskøretøjer

Nicholas Sossidis og Stephen Partridge skabte de første strukturerede investeringskøretøjer hos Citigroup i 1988. De to bankfolk i London lancerede Alpha Finance Corp og Beta Finance Corp som et svar på den daværende volatilitetsmarked. Investorer var utilfredse med det uforudsigelige afkast på pengemarkedet og ledte efter et stabilt køretøj, der ville give et mere stabilt afkast på deres investeringer. Alpha Finance tilbød en maksimal gearing på fem gange sin kapital, hvor hvert aktiv krævede 20% af kapitalen, mens Beta Finance leverede en maksimal gearing på 10 gange sin kapital med gearing baseret på risikovægtningen af ​​dets aktiver. Pionererne for de to Citigroup SIV'er forlod senere banken for at oprette deres eget økonomistyringsfirma, Gordian Knot, i Mayfair, London.

Efterfølgende SIV'er hævede deres gearing til 20 og 50 gange, og antallet af SIV'er fik trækkraft hurtigt. I 2004 var der 18 SIV'er til en værdi af 147 milliarder dollars. I 2007 vurderede Moody's Investors Service 36 SIV'er til en værdi af $ 395 mia. Men da finanskrisen i 2008 brød ud, blev de fleste SIV'er enten omstruktureret eller blev nødlidende og mislykkedes på grund af deres tunge investering i sub-prime realkreditobligationer. Mange investorer blev fanget uvidende, fordi man ikke vidste meget om SIVS, og hvilke aktiver de havde investeret i. Mod slutningen af ​​2008 forblev ingen SIVS i drift.

Structured Investment Vehicle (SIV) vs. Special Purpose Vehicle (SPV)

Et struktureret investeringsinstrument (SIV) er en type special purpose vehicle, der tjener fortjeneste på forskellen i renter mellem langfristede værdipapirer og kortfristet gæld. Et special purpose vehicle (SPV) henviser på den anden side til en bred kategori af investeringskøretøjer, der kan kvalificere sig som poster i balance eller ikke-balance. En SPV oprettes til et bestemt formål og bruges af virksomheder til at isolere det oprindelige firma fra finansiel risiko. De fleste SPV'er er oprettet som forældreløse virksomheder ved at deponere aktiver i en trust og ansætte en administrator til at yde professionel ledelse og sikre, at der ikke er nogen direkte økonomisk forbindelse med moderinstitutionen.

SIV'er finansieres specifikt ved udstedelse af kommercielt papir, men SPV'er kan finansieres på en række forskellige måder, herunder udstedelse af aktier og langfristede obligationer. Både SIVS og SPV'er er almindeligt registreret som offshore-virksomheder for at undgå at betale højere skatter i deres moderinstitutions hjemland og for at undgå strenge økonomiske regler.

Relaterede målinger

  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Investment Banking Division IBD - Investment Banking Division IBD er et akronym for Investment Banking Division inden for den samlede investeringsbank. IBD har ansvaret for at arbejde med virksomheder, institutioner og regeringer for at gennemføre kapitalindsamling (tegning på aktie-, gælds- og hybridmarkeder) samt for gennemførelse af fusioner og opkøb
  • Kapitalallokeringslinje og optimal portefølje Kapitalallokeringslinje (CAL) og optimal portefølje Trin for trin vejledning til konstruktion af porteføljegrænsen og kapitalallokeringslinjen (CAL). Kapitalallokeringslinjen (CAL) er en linje, der grafisk viser risiko- og belønningsprofilen for risikable aktiver og kan bruges til at finde den optimale portefølje.
  • Lange og korte positioner Lange og korte positioner Ved investering repræsenterer lange og korte positioner retningsbestemte indsatser fra investorer om, at et værdipapir enten vil gå op (når det er langt) eller ned (når det er kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort).