Markedsindeks - oversigt, funktioner og eksempler

Markedsindeks henviser til en portefølje af værdipapirer, der repræsenterer en bestemt del af aktiemarkedet Aktiemarked Aktiemarkedet henviser til offentlige markeder, der findes til udstedelse, køb og salg af aktier, der handler på en børs eller over-the-counter. Aktier, også kendt som aktier, repræsenterer brøkandel i et selskab. Værdipapirerne, der er en del af et bestemt indeks, har ofte visse egenskaber.

Markedsindeks

Resumé

  • Markedsindeks refererer til en portefølje af værdipapirer, der repræsenterer en bestemt del af aktiemarkedet.
  • Det er en hypotetisk portefølje, der henter sin værdi ud fra værdierne på dens underliggende værdipapirer.
  • I USA inkluderer de mest populære indekser S&P 500, Nasdaq Composite og Dow Jones.

Hvad er indeksmetode?

Indeksmetode er en hypotetisk portefølje, der henter sin værdi ud fra værdierne på dens underliggende værdipapirer. Indekser kan bruge forskellige metoder til at bestemme denne værdi. Det betyder, at den enkelte værdis værdipapir på indeksets samlede værdi justeres ved at tildele vægte til individuelle værdipapirer. Vægtene kan baseres på markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder, indtægter, priser med variabel rente eller reelle markedspriser.

Hvert indeks bruger en anden metode til at bestemme dets værdi, og dette afhænger af indeksudbyderen. F.eks. Er Bloomberg Barclays en udbyder af indekser på det amerikanske obligationsmarked. På det amerikanske aktiemarked inkluderer S&P 500, Nasdaq Composite og Dow Jones de mest populære indekser.

De tre ovennævnte indeks inkluderer værdierne af aktierne i de største virksomheder i USA. Indeks, der vægtes efter pris, har normalt større sandsynlighed for at få en betydelig indvirkning på grund af ændringer i at have de højeste markedspriser.

På den anden side vil et indeks vægtet på markedsværdi blive påvirket af ændringer i den største aktie. Graden af ​​påvirkning er underlagt forskellige egenskaber, der overvejes, når man tildeler vægte.

Hvilke funktioner udfører markedsindekser?

Markedsindekser giver investorer mulighed for at skelne de samlede kursbevægelser på aktiemarkedet. Det viser sig at være funktionelt på mange måder.

1. Benchmarks

Da investorer ikke kan investere i et indeks direkte, skal de bruge kursbevægelser som brede benchmarks for prisbevægelser på individuelle værdipapirer. Forvaltere af investeringsfonde bruger indekser som benchmarks, mens de udfører præstationssammenligninger og træffer investeringsrelaterede beslutninger. På samme måde kan gensidige fonde bruge et indeks som et benchmark.

For forvaltere af institutionelle fonde fungerer benchmarks som en fuldmægtig for en fonds individuelle præstationer. De bruges også til at bestemme den provision, der betales til fondsforvaltere.

2. Diversificering

Investorer, der har en diversificeret portefølje, foretrækker generelt indeksinvestering frem for beholdning af aktier individuelt. De kan også vælge at diversificere deres eksponering for flere indekser. Det er fordi indeksinvestering gør det muligt for dem at optimere deres afkast, mens de udsættes for en minimal risiko.

For eksempel for at opbygge en afbalanceret portefølje af amerikanske aktier og obligationer kan en investor investere 50% af deres midler i en amerikansk samlet obligationsindeks ETF og resten af ​​deres midler i en S&P 500 ETF SPDR S&P 500 ETF Standard og P&P 500 ETF er en børshandlet fond, der sporer S&P 500 aktiemarkedsindeks. SPDR S&P 500 ETF er.

3. Segmentbaseret investering

Brug af markedsindekser er også en almindelig metode til at investere i nye sektorer med stort vækstpotentiale. Sektorerne kan også opdeles på et geografisk grundlag. For eksempel sporer FTSE 100 nye markeder og aktier noteret i Storbritannien.

Nogle indekser skaber et snævert og målrettet markedsfokus på grund af visse specificerede egenskaber. I tilfælde af fast indkomstsikkerhed kan et indeks definere løbetid.

Virkelige eksempler på markedsindeks

Eksempler på de førende indeks over hele verden inkluderer:

  1. S&P 500 - De 500 bedste aktier i USA
  2. Dow Jones Industrial Average - De 30 bedste aktier i USA
  3. Nasdaq Composite NASDAQ Composite NASDAQ Composite er et indeks på mere end 3.000 almindelige aktier noteret på NASDAQ-aktiemarkedet. Indekset er et af de mest fulgte indeks i - Alle værdipapirer noteret på NASDAQ-børsen
  4. S&P 100 - De 100 bedste aktier i USA
  5. Russell 1000 - De 100 højest rangerede bestande i USA
  6. S&P 400 - De bedste 400 aktier i USA
  7. Russell Mid-Cap - De mindste 800 virksomheder, der er en del af Russell 1000
  8. FTSE 250 - De 101. til 350. største aktier noteret i FTSE
  9. NIFTY 50 - Top 50-aktierne i NSE i Indien

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller blot "Dow", er en af ​​de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindekser
  • Standard & Poor's S&P - Standard and Poor's Standard and Poor's (S&P) er førende på markedet for levering af finansielle markedsanalyser, især inden for levering af benchmark og investerbar
  • FTSE-indekser FTSE-indekser FTSE-indekser refererer til flere store britiske aktiemarkedsindekser. Indeks giver markedsanalytikere og investorer et mål for overvågning af det samlede aktiemarked. Specifikt repræsenterer FTSE (Financial Times Stock Exchange) indekser aktier, der handles på London Stock Exchange (LSE). De afspejler resultaterne for aktier i Storbritannien
  • Kapitalvægtet indeks Kapitaliseringsvægtet indeks Kapitaliseringsvægtet indeks (cap-weighted index, CWI) er en type aktiemarkedsindeks, hvor hver komponent i indekset vægtes i forhold til dets samlede markedsværdi. I et kapitaliseret vægtet indeks har virksomheder med større markedsværdi større indflydelse på indeksværdien.