Bail-in-klausul - Oversigt, historie, implikationer og risici

En bail-in-klausul anvendes i konkursperioder Konkurs Konkurs er den juridiske status for en menneskelig eller ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der ikke er i stand til at tilbagebetale sin udestående gæld til kreditorer. eller økonomisk nød og tvinger låntagerens kreditorer til at afskrive noget af deres gæld for at lette den finansielle byrde for det låntagende institut.

Bail-In-klausul

Det endelige mål med en bail-in-klausul er at holde institutionen flydende og fungere, selv i nødstider. Bail-in-klausuler involverer normalt enten kreditor, der mister en del af deres krav, eller omstrukturering af gælden Gældsstrukturering Gældsstrukturering er en proces, hvor en virksomhed eller anden enhed, der oplever økonomiske problemer og likviditetsproblemer, refinansierer sine eksisterende gældsforpligtelser for at få mere fleksibilitet i på kort sigt og overordnet at gøre gældsbelastningen mere håndterbar. ved at udstede egenkapital, der er lige meget.

Kautionsklausul - Historie

Under den globale finanskrise i 2008 2008-2009 Den globale finanskrise Den globale finanskrise i 2008-2009 refererer til den massive finansielle krise, som verden stod over for fra 2008 til 2009. Finanskrisen tog sit præg på enkeltpersoner og institutioner over hele kloden med millioner af amerikansk at være dybt påvirket. Finansielle institutioner begyndte at synke, mange blev absorberet af større enheder, og den amerikanske regering blev tvunget til at tilbyde redninger, den amerikanske regering udstedte redninger for en række svigtende, konkursfinansielle institutioner på grund af den betydelige indvirkning af deres fiasko på økonomien, og forventningen om, at virksomhedernes sammenbrud ville resultere i en samlet økonomisk katastrofe.

De samlede omkostninger ved redningen blev anslået til at være omkring $ 700 mia. Det blev stort set finansieret af amerikanske skatteydere, hvilket forårsagede politisk uro blandt skatteydere, da deres penge blev brugt til andre formål end forbedringer i infrastruktur og sundhedsydelser. For at undgå problemet blev begrebet bail-ins introduceret, som beskytter indskydere og skatteydere på bekostning af kreditorernes gældskrav.

Bailouts vs. Bail-in-klausul

En redning er det modsatte af en bail-in-klausul og giver den låntagende organisation mulighed for at forblive i forretning og fortsætte driften gennem indsprøjtning af kapital eller midler fra en finansielt stabil institution (f.eks. Regeringen) eller investor.

Tværtimod lægger en kautionsklausul mere finansielle byrder for kreditorerne og kræver, at de reducerer deres gæld, så institutionen kan overleve og beskytte sine indskydere og skatteyderne.

Derfor udsætter redningsudgifter skatteyderne for mere risiko og økonomisk byrde, mens bail-ins lægger det samme pres på kreditorer - især på ikke-sikrede kreditorer, da de ikke har brug for sikkerhedsstillelse, før de accepterer udlånskontrakten.

Bail-ins - Implikationer

1. Skatteydere

Skatteydere drager mest fordel af bail-in-klausuler, især hvis der er en igangværende finanskrise, hvor institutioner skal beskyttes mod fiasko og fuldstændig konkurs. Ved at lægge pres på kreditorer beskytter bail-ins skatteydernes penge og giver dem mulighed for at blive afsat til den offentlige sektors udgifter til bedre sundhedsvæsen, infrastruktur og forsvarssystemer.

2. Politikere

Politikere kan bruge bail-in-klausulen over bailout-klausulen for at få trækkraft og gunst blandt skatteydere, der også er de vælgere, der bestemmer resultatet af valget.

3. Indskydere

Indskydere er godt beskyttet af kautionsklausulen. I tilfælde af økonomisk nød over for institutionen (en bank, i dette tilfælde) er det usandsynligt, at indskyderne vil tabe penge, hvis midlerne til at holde instituttet i gang leveres af kreditorer.

Bail-ins - Risici

1. Moralske farer

Bail-Ins og bailouts bærer begge risikoen for at skabe et moralsk fareproblem blandt de nødlidende institutioner. Ved at tilbyde institutionen en vej ud af økonomiske problemer kan bail-in-klausuler tilskynde til irrationel og risikabel adfærd, der kan føre til uro i fremtiden.

2. Højere låneomkostninger

Hvis en låneaftale indeholder en bail-in-klausul, kan långivere muligvis opkræve en højere rente for at kompensere for den yderligere risiko for at miste en del (eller hele) af deres gældsandel i tilfælde af konkurs eller økonomisk nød. Derfor kan låntagende institutioner stå over for højere låneomkostninger.

Praktisk eksempel: Den cypriotiske finanskrise

I 2012-13 stod Republikken Cypern over for en økonomisk krise på grund af de cypriotiske bankers fiasko, hvilket førte til brugen af ​​bail-in-klausuler, hvor indskydere og kreditorer med krav på over 100.000 euro måtte give afkald på en del af deres konti for at holde banken i drift og økonomien fra at kollapse. Flytningen tog den potentielle byrde ved en redning af skatteyderne på Cypern og førte til, at de store kreditorer og indskydere mistede noget af deres andel af midlerne.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet er relateret til den generelle tilstand for et bestemt aktiv, som en virksomhed eller en person ønsker at stille som sikkerhed, når de låner midler
  • Free Cash Flow Free Cash Flow (FCF) Gratis Cash Flow (FCF) måler en virksomheds evne til at producere, hvad investorer bryr sig mest om: kontanter, der er tilgængelige, fordeles på en diskretionær måde
  • Gældsomkostninger Gældsomkostninger Gældsomkostninger er det afkast, som et selskab leverer til sine gældsindehavere og kreditorer. Omkostninger til gæld anvendes i WACC-beregninger til værdiansættelsesanalyse.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til økonomisk modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere