Banker i Tjekkiet - Oversigt og guide til topbanker

Den tjekkiske nationalbank (CNB) fører tilsyn med finansielle institutioner og banker i Den Tjekkiske Republik og fungerer som landets centrale monetære myndighed. CNB blev oprettet i 1993, efter at den tidligere stat Tjekkoslovakiet blev opløst. Hovedkvarteret i Prag tilbyder den tjekkiske centralbank banktjenester til den offentlige sektor og staten.

Der er 46 banker og udenlandske bankkontorer i Tjekkiet fra marts 2018. Den indenlandske banksektor er hovedsageligt domineret af udenlandsk kapital og kan sammenlignes med de fleste lignende store økonomier i Vesteuropa.

Banker i Tjekkiet

Moody's Investors Services udsigter for banker i Tjekkiet forbliver stabile, da kreditefterspørgsel ser ud til at drage fordel af landets økonomiske vækst, drevet af husholdningernes udgifter, EU-investeringer, faldende arbejdsløshed og den forventede forretningsvenlige politik fra den nye regering.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Tjekkiet, er denne liste over de bedste banker i Tjekkiet en nyttig guide til, hvor man skal starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De bedste banker i Tjekkiet er:

CSOB

Ceskoslovenska Obchodni Banka, også kaldet CSOB eller Czechoslovak Trade Bank, leverer forskellige finansielle løsninger inden for detailbank, forretningsbank, privat bankvirksomhed og SMV'er samt på finansielle markeder. Grundlagt af staten i 1964, opererer den i øjeblikket under mærkerne CSOB og Postovni Sporitelna. CSOB er en del af KBC Group, et af de førende finansielle konglomerater i Belgien og CEE-regionen.

Indtægter: CZK 25,98 milliarder (2017)

Nettoindkomst: 37,2 mia. CZK (2017)

Aktiver i alt: CSK 1,32 billioner (2017)

Ceska Sporitelna

Ceska Sporitelna er en af ​​de største banker i Tjekkiet efter aktiver. Med over fem millioner kunder er det også den største bank med hensyn til antallet af kunder. Det opererer gennem sit netværk af 658 filialer og leverer en række produkter og tjenester til mindre kunder, SMV'er og store virksomheder. Ceska Sporitelna er en af ​​de førende værdipapirhandlere på landets kapitalmarked. Det er også medlem af Erste-gruppen, der betjener over 17 millioner kunder i otte EU-medlemslande.

Indtægter: CZK 28,15 mia. (2017)

Nettoindtægt: CZK 14,61 mia. (2017)

Aktiver i alt: 1,33 billioner CZK (2017)

Komercní Banka

Universalbank Komercni Banka (KB) er en af ​​de førende banker i Tjekkiet såvel som i Central- og Østeuropa. Det tilbyder en bred vifte af produkter og tjenester inden for detailhandel, investering og virksomhedsbank. Det leverer også specialiserede tjenester, herunder pensionsfonde, factoring, forsikring og forbrugerlån.

Indtægter: CZK 26,65 mia. (2017)

Nettoindtægt: CZK 14,91 mia. (2017)

Aktiver i alt: 1,04 billioner CZK (2017)

UniCredit Bank CZ

UniCredit Bank Tjekkiet og Slovakiet er en af ​​de førende på markedet med hensyn til virksomhedsfinansiering, erhvervsfinansiering og erhvervsejendomme. UniCredit Group, en af ​​de øverste europæiske finansielle koncerner, startede sine bankaktiviteter i Tjekkiet i 2007 gennem integrationen af ​​Zivnostenska Banka og HVB Bank.

Indtægter: CZK 12,33 milliarder (2017)

Nettoindkomst: CZK 7,63 mia. (2017)

Aktiver i alt: 672 mia. CZK (2017)

Raiffeisenbank CZ

Raiffeisenbank CZ begyndte at levere en række bankprodukter og -tjenester til private og erhvervskunder i Tjekkiet i 1998 efter fusion med eBanka. Et medlem af den østrigske Raiffeisen Group, Raiffeisenbank blev udnævnt til Årets Bank i 2009, den mest prestigefyldte bankpris i landet.

Omsætning: CZK 7,38 mia. (2017)

Nettoindkomst: CZK 2,82 mia. (2017)

Aktiver i alt: 337,87 mia. CZK (2017)

Moneta Penge Bank

Moneta Money Bank, tidligere GE Money Bank, er en af ​​de førende forbrugerfinansieringsbanker i Tjekkiet. Banken tilbyder et komplet udvalg af finansielle produkter og tjenester med fokus på detailkunder og SMV'er. Det opererer i to primære segmenter: detail og kommerciel. Hovedkvarteret i Prag beskæftiger mere end 3.100 medarbejdere og fører tilsyn med et netværk med 238 filialer og 648 pengeautomater.

Omsætning: CZK 7,58 mia. (2017)

Nettoindtægt: CZK 3,92 mia. (2017)

Aktiver i alt: 199,73 mia. CZK (2017)

PPF Banka

Tidligere kaldet Royal Banka CS, fungerer PPF Banka som central treasury bank i holdingselskabet PPF Group, en af ​​de største investerings- og finansieringskoncerner i Central- og Østeuropa. Det leverer en række private bank-, investerings- og konsulenttjenester til finansielle institutioner og mellemstore og store virksomheder. Det er også kendt for sin handel med værdipapirydelser til professionelle investorer på mange markeder i Europa såvel som i USA, Rusland og flere lande i Asien.

Indtægter: CZK 2,9 mia. (2017)

Nettoindtægt: CZK 1,52 mia. (2017)

Aktiver i alt: 232,94 mia. CZK (2017)

Sberbank CZ

Kommerciel bank, Sberbank CZ, leverer en bred vifte af finansielle produkter og tjenester, såsom opsparing, kontrol, pant, onlinebank, betalingskort og privat bank til detail- og erhvervskunder i landet.

Sberbank Europe AG, et datterselskab af Sberbank of Russia, som er den største bank i Rusland og SNG, er hovedaktionær i Sberbank CZ. Banken beskæftiger i øjeblikket 924 medarbejdere og betjener mere end 112.000 kunder.

Indtægter: -

Nettoresultat: CZK 424 millioner (2017)

Aktiver i alt: 81,46 mia. CZK (2017)

Fio Banka

Med hovedkvarter i Prag tilbyder den privatejede universitetsbank med fuld service, Fio Banka, en bred vifte af produkter og tjenester inden for detail- og virksomhedsbank. Det tilbyder også formidling af værdipapirtransaktioner og er den største tjekkiske værdipapirhandler, der specialiserer sig i mindre kunder.

Indtægter: CZK 504,42 millioner (2016)

Nettoresultat: CZK 178,46 millioner (2016)

Aktiver i alt: 80,48 mia. CZK (2016)

CMZR Bank

Ceskomoravska Zarucni a Rozvojova Banka, eller CMZR Bank, blev oprettet i 1992 som en specialiseret bankinstitution. Det er den eneste udviklingsbank i Tjekkiet, der yder støtte til små og mellemstore virksomheder. Det blev også involveret i gennemførelsen af ​​strukturfonde i 2004.

Indtægter: CZK 648 millioner (2016)

Nettoindkomst: CZK 20 millioner (2016)

Aktiver i alt: 27,72 mia. CZK (2016)

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de bedste banker i Tjekkiet. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Tyskland Topbanker i Tyskland Banker i Tyskland er opdelt i tre separate niveauer: private banker, offentligt ejede sparekasser (Landesbanks) og medlemsejede kreditforeninger. Det tyske banksystem består af næsten 1.800 banker, som omfatter 200 private banker, 400 offentligt ejede banker og 1.100 medlemsejede kreditforeninger.
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere