Økonomisk kapital - Oversigt, kreditvurdering og finansielle tjenester

Økonomisk kapital er et risikomål, der defineres i form af kapital. Det er i det væsentlige den mængde kapital, som et finansielt selskab kræver for at forblive solvens i betragtning af risikoen ved dets aktiver og operationer.

Økonomisk kapital

Økonomisk kapital genereres normalt internt af finansielle virksomheder ved hjælp af skøn og prognoser Finansiel prognose Finansiel prognose er processen med at estimere eller forudsige, hvordan en virksomhed vil klare sig i fremtiden. Denne vejledning om, hvordan man bygger økonomiske prognosemodeller. Resultatet er den mængde kapital, som virksomheden skal have til rådighed for at understøtte risici og stress.

Forståelse af økonomisk kapital

Økonomisk kapital bruges af finansielle serviceselskaber, såsom banker og forsikringsselskaber Liv- og sundhedsforsikringsselskaber Livs- og sundhedsforsikringsselskaber (L&H) er virksomheder, der dækker risikoen for tab af menneskeliv og medicinske udgifter på grund af sygdom eller skader. Kunden - køberen af ​​forsikringspolicen - betaler en forsikringspræmie for dækningen. . Det bruges også til måling og måling af markeds- og operationelle risici for et selskab med finansielle tjenester.

Økonomisk kapital fanger den iboende risiko i det økonomiske miljø i modsætning til lovgivningsmæssige og regnskabsmæssige regler. På grund af en sådan kendsgerning anses det for at give en mere nøjagtig gengivelse af solvens i et finansielt serviceselskab.

Måling af økonomisk kapital indebærer vurdering af risikoen i en virksomhed og den nødvendige kapital for at understøtte denne risiko i et ugunstigt scenarie. Beregningerne er normalt baseret på finansinstitutets økonomiske styrke og forventede tab.

Økonomisk styrke inkluderer sandsynligheden for misligholdelse for et firma. Det kan normalt repræsenteres i form af en kreditvurdering, som er en vurdering af enkeltpersoners eller enheders kreditværdighed.

Alle offentlige virksomheder får en kreditvurdering, der normalt udstedes af de tre vigtigste kreditvurderingsbureauer:

  1. Standard & Poor's (S&P) S&P - Standard and Poor's Standard and Poor's (S&P) er markedsleder inden for levering af finansielle markedsanalyser, især inden for levering af benchmark og investerbar
  2. Moody's
  3. Fitch

Den økonomiske styrke overvejer sandsynligheden for, at et selskab ikke misligholder over en bestemt periode. Denne sandsynlighed tages med i konfidensniveauet i statistiske beregninger.

Det forventede tab er det gennemsnitlige tab over en bestemt periode. Forventede tab er omkostningerne ved at drive forretning og andre uventede tab. For eksempel kan en bank have forventet tab fra låntagere, der misligholder deres lån. Et forsikringsselskab kan have forventet tab som følge af krav på forskellige politikker.

Økonomiske kapitalfaktorer i risiko- og belønningsprofiler for at hjælpe med at informere beslutninger. For eksempel kan en analyse af økonomisk kapital informere en banks beslutninger om at forfølge visse forretningsområder.

Hvis økonomisk kapital afslører, at en bank har stærk økonomisk kapital, kan ledelsesteamet beslutte, at banken har råd til at yde mere risikable lån og forfølge mere volatile forretningsaktiviteter såsom kapitalmarkedsoperationer (investeringsbank, salg og handel osv.).

På den anden side, hvis en bank opdager, at dens økonomiske kapital er svag, kan ledelsesteamet beslutte, at banken skal yde sikrere lån og forfølge mindre ustabile forretningsaktiviteter såsom detailbank eller formueforvaltning.

Nogle præstationsmål, der indgår i økonomisk kapital, inkluderer:

  • Afkast af risikojusteret kapital (RORAC)
  • Afkast af risikovægtede aktiver (RORWA)
  • Økonomisk merværdi (EVA) Økonomisk merværdi (EVA) Økonomisk merværdi (EVA) viser, at reel værdiskabelse opstår, når projekter tjener afkast over deres kapitalomkostninger, og dette øger værdien for aktionærerne. Residual Income-teknikken, der fungerer som en indikator for rentabiliteten med den forudsætning, at reel rentabilitet opstår, når formue er

Ledelsen evaluerer forretningsområder, der kan optimere målene og fokusere kapitalallokering mod disse virksomheder.

Unikhed med finansielle serviceselskaber

Økonomisk kapital er vigtig for finansielle serviceselskaber på grund af de unikke forretningsmodeller, som disse virksomheder anvender.

De fleste virksomheder vil sælge et produkt og en tjeneste i bytte for penge og overskud. Imidlertid vil finansielle virksomheder bruge pengene selv og manipulere timing og fordeling af pengestrømme til at generere overskud.

For eksempel vedtager banker unikke forretningsmodeller, hvor deres kerneaktiviteter ikke er at fremstille eller sælge en vare eller tjenesteydelse. I stedet tager de penge fra enkeltpersoner eller andre enheder i form af indskud.

Pengene holdes sikre og tjener en rente for at kompensere indskyderne for at deponere deres penge. Derefter udlåner banken pengene til enheder og opkræver en højere rente og fortjeneste på spændet mellem den rente, der betales til indskyderne, og den rente, der opkræves til låntagere.

En sådan forretningsmodel står også over for unikke risici. Risikoen for, at mange indskydere måske ønsker at trække deres penge ud på én gang, er betydelig. Det afhjælpes ved at sikre, at banken holder på et bestemt beløb for at sikre dens solvens og være i stand til at tilbagebetale indskydere.

Banker står over for regelmæssige risici fra rutinemæssige standarder, der kan opstå, hvilket resulterer i en lav indvirkning på den samlede drift. Dog skal banken også være forberedt på katastrofale tab og begivenheder, såsom recessioner og markedskrascher. Sådanne begivenheder tages i betragtning ved intern prognose for økonomisk kapital.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Det økonomiske nedbrud i 2020 Det økonomiske nedbrud i 2020 Det økonomiske nedbrud i 2020 blev udfældet af COVID-19-pandemien. Virusens pludselige udseende, dets hurtige spredning og usikkerhed om, hvordan
  • Markedsøkonomi Markedsøkonomi Markedsøkonomi defineres som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester indstilles i henhold til markedets skiftende ønsker og evner
  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer
  • Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse kan betragtes som en udvidelse af kreditfordelingsprocessen. Efter at en person eller virksomhed har ansøgt om et lån til en bank eller finansiel institution, analyserer det långivende institut de potentielle fordele og omkostninger forbundet med lånet.