Marginhandel - oversigt, risici og vellykket praksis

Marginhandel er handlingen med at låne midler fra en mægler med det formål at investere i finansielle værdipapirer Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer er ubegrænsede kortfristede finansielle instrumenter, der enten udstedes til aktier eller til værdipapirer fra et børsnoteret selskab. Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion. . Den købte aktie tjener som sikkerhed for lånet. Den primære årsag til at låne penge er at få mere kapital til at investere og i forlængelse heraf potentialet for mere overskud.

Marginhandel

Omkostningerne ved lånet adskiller sig fra en mægler til en anden. Ligeledes varierer marginlånrenterne. De kan være så lave som 1,6% eller så høje som 8%. I USA er marginlånsrenten fastsat i overensstemmelse med den føderale fondsrente, så den varierer over tid.

Risici ved margenhandel

På overfladen lyder øvelsen ret enkel. I realiteten er marginhandel imidlertid en sofistikeret proces, der bærer betydelig risiko. På grund af de øgede risici kræver det en særlig konto, der kaldes en marginkonto. Dette adskiller sig fra den almindelige kontantkonto, som de fleste er vant til.

Når man køber aktier, kan man bruge enten en margen- eller kontantkonto. Imidlertid kan short sales kun udføres ved hjælp af margenkonti. På samme måde er visse finansielle værdipapirer såsom råvarer og futures Futures Contract A futures contract en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. betales også for brug af margenkonti.

Nogle af risiciene forbundet med marginhandel er:

1. Forstærkede tab

Det kræver ingen forklaring på, at margenhandel kan forstærke en investors gevinster markant. Det kan dog også øge hans tab. Faktisk kan investorer ende med at miste mere end det, de oprindeligt investerede.

Nogle erhvervsdrivende mener, at det er lettere at gælde mæglere end at beskæftige sig med banker eller finansielle institutioner. Men i virkeligheden er denne form for gæld lige så bindende som den med banker.

2. Margenopkald

Et marginopkald er, når en mægler beder den erhvervsdrivende om at tilføje flere penge til en marginkonto, indtil den når det krævede niveau for vedligeholdelse af margenen. Hvis låntager har lidt for stort tab på grund af underpresterende værdipapirer, kan marginkontoen gå under et bestemt punkt. Når det sker, skal investoren sælge nogle af eller alle aktiverne på kontoen eller tilføje midler for at imødekomme marginopkaldet.

3. Likvidation

Afhængigt af betingelserne i marginalåneaftalen har en mægler ret til at gribe ind, hvis investoren ikke lever op til sit løfte. For eksempel, hvis investoren ikke er i stand til at imødekomme et marginopkald, kan mæglervirksomheden afvikle de resterende aktiver på marginkontoen.

Praksis for vellykket margenhandel

For at minimere risici og øge muligheden for at realisere gevinster ved marginhandel skal du overveje følgende:

1. Invester klogt

Tommelfingerreglen her er, at man aldrig skal investere et beløb, som han ikke har råd til at tabe. Marginhandel skaber en risiko for forstærkede tab. For at illustrere dette skal du overveje en investor, der låner $ 1.000 for at købe aktier til en værdi af $ 2.000. Investoren skal forstå, at eventuelle tab øges med en faktor på to. De bør kun investere, hvis de har tilstrækkelige midler til at modstå et midlertidigt træk mod deres position og om nødvendigt imødekomme et marginopkald.

2. Lån mindre end den tilladte grænse

Bare fordi en investor har adgang til mere kapital, betyder det ikke, at han skal spilde det ved at investere i alle aktier på markedet. Det bedste, den enkelte kan gøre, er at investere små beløb først. Med tiden kan han opbygge sin selvtillid og få nok færdigheder til at investere i mere risikable, men mere givende aktier.

3. Lån kun på kort sigt

Et marginlån er som ethvert andet lån. Som det er tilfældet med et realkreditlån Et realkreditlån er et lån - ydet af en realkreditudbyder eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selvom det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. eller et billån skal margenkontoindehaveren betale et månedligt rentegebyr. Jo længere tid det tager at betale lånet, og jo større pengebeløbet er lånt, jo højere vil renteomkostningerne være.

Bundlinjen

Marginhandel gør det muligt for investorer at øge deres købekraft ved at give mere kapital til at investere i aktier. Det er dog mere risikabelt end andre former for handel. Som sådan skal en investor træde forsigtigt, når han eller hun køber på margen. For det første bør en sådan erhvervsdrivende ikke investere penge, som han ikke har råd til at betale tilbage, hvis ting går galt.

På samme måde bør investoren planlægge forud for eventualiteter som f.eks. Et margin call. Men hvis det gøres effektivt, tilbyder marginhandel flere fordele, såsom evnen til at diversificere en investeringsportefølje.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Options: Puts and Calls Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (strejke pris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst
  • Spotpris Spotpris Spotprisen er den aktuelle markedspris for et værdipapir, en valuta eller en råvare, der kan købes / sælges til øjeblikkelig afvikling. Med andre ord er det den pris, som sælgere og købere vurderer et aktiv lige nu.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer