Direkte tilbud - Oversigt, hvordan det fungerer og proces

Et direkte tilbud kaldes undertiden direkte placering. Det er en type tilbud, der giver det udstedende selskab mulighed for at sælge sine værdipapirer direkte til investorer uden at bruge en mellemmand, såsom en investeringsbank. Når et selskab beslutter at bruge direkte udbud snarere end et indledende offentligt udbud (IPO) Initial Public Offering (IPO) Et Initial Public Offering (IPO) er det første salg af aktier udstedt af et selskab til offentligheden. Forud for en børsintroduktion betragtes et selskab som et privat selskab, normalt med et lille antal investorer (stiftere, venner, familie og forretningsinvestorer såsom venturekapitalister eller engelinvestorer). Lær hvad en børsintroduktion er, det eliminerer de fleste omkostninger forbundet med at blive børsnoteret.

Direkte tilbud

Normalt kræves det, at virksomheder, der går offentligt gennem en børsintroduktion, bruger formidlere såsom investeringsbanker, der håndterer udbudsprocessen på udstederens vegne. Fjernelse af mellemmændene sænker kapitalomkostningerne ved udbuddet.

De fleste direkte tilbud er undtaget fra et flertal af de krav, der er fastsat af Securities Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC). US Securities and Exchange Commission eller SEC er et uafhængigt agentur fra den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig til implementering af føderale værdipapirlove og forslag til sikkerhedsregler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser. Nogle af disse undtagelser kom på plads i 1992, da SEC oprettede programmet Small Business Initiatives. Programmet tilbød udsættelse til små virksomheder, der ikke var i stand til at skaffe midler ved at tilbyde værdipapirer til investorer.

Når de skaffer kapital, foretrækker små til mellemstore virksomheder direkte tilbud frem for børsintroduktioner, da det giver dem mulighed for at rejse kapital direkte fra det samfund, hvor de opererer fra, i stedet for at låne fra finansielle institutioner som banker. En sådan ordning giver det udstedende selskab mulighed for at bestemme vilkårene for udbuddene snarere end at kæmpe for at imødekomme de strenge krav, som banker og venturekapitalfirmaer stiller.

Hurtigt resume

  • Et direkte tilbud er en type tilbud, der giver virksomheder mulighed for at rejse kapital ved at sælge værdipapirer direkte til offentligheden.
  • Det eliminerer de formidlere, der ofte er involveret i udbudsprocessen, og reducerer dermed omkostningerne ved at rejse kapital.
  • Udstederen skal opfylde lovgivningsmæssige krav i den stat, hvor den planlægger at sælge værdipapirerne.

Sådan fungerer direkte tilbud

Et selskab kan vælge at bruge metoden med direkte offentlig udbud snarere end en børsintroduktion, når den mangler økonomiske ressourcer til at betale forsikringsselskaber Underwriting I investeringsbankvirksomhed er garanti den proces, hvor en bank rejser kapital til en klient (selskab, institution eller regering) fra investorer i form af egenkapital eller gældsværdipapirer. Denne artikel har til formål at give læserne en bedre forståelse af kapitalindsamlings- eller tegningsforløbet, eller den ønsker ikke at fortynde eksisterende aktier ved at udstede nye aktier til offentligheden. Virksomheden sælger aktier direkte til offentligheden uden at bruge mellemmænd eller mæglere.

Det udstedende selskab er ansvarlig for at bestemme vilkårene for udbuddet ud fra virksomhedens mål og interesser. Den indstiller udbydelseskursen, grænsen for antallet af aktier pr. Investor, afviklingsdato og den udbudsperiode, hvor investorer kan købe aktierne.

Process med direkte tilbud

Et direkte tilbud kan tage et par dage, uger eller endda måneder afhængigt af virksomheden og den mængde kapital, som udstederen planlægger at rejse. Følgende er de vigtigste faser i et direkte tilbud:

1. Forberedelsesfase

I forberedelsesfasen af ​​udstedelsen udarbejder udstederen et udbudsmemorandum Udbydende memorandum Et udbudsmemorandum er også kendt som et noteringsnotat. Det bruges som et værktøj til at tiltrække eksterne investorer, enten som detaljerer oplysninger om virksomheden og den sikkerhed, der udstedes. Normalt kan typen af ​​sikkerhed enten være almindelige aktier, foretrukne aktier, REIT'er, gældsværdipapirer osv.

Udstederen skal også beslutte det passende marketingmedium, såsom aviser, sociale medier, telemarketingkampagner osv., Som den vil bruge til at markedsføre tilbuddet.

2. Regulerende godkendelse

Det udstedende selskab skal også opfylde alle lovgivningsmæssige krav i den stat, hvor det har til hensigt at gennemføre det direkte udbud. Reguleringskravene styres af Blue Sky-lovene i hver stat, og det kræver udstedere at registrere deres tilbud og offentliggøre økonomiske detaljer om udbuddet samt alle involverede enheder.

Nogle af de overholdelsesdokumenter, som udstedere skal indsende, inkluderer udbudsmemorandum, vedtægter vedtægter vedtægter er et sæt formelle dokumenter, der fastslår eksistensen af ​​et selskab i USA og Canada. For at en virksomhed skal være, de seneste regnskaber og anden væsentlig information, der kan påvirke transaktionen.

Dokumenterne giver investorer et væld af oplysninger, som de kan basere deres investeringsbeslutninger på. Staten foretager derefter en fortjenstvurdering for at afgøre, om udbuddet er afbalanceret og fair for investeringer. Hvis de er tilfredse med de givne oplysninger, gives godkendelsen inden for en periode på to uger til to måneder.

3. SEC-undtagelser

De fleste direkte tilbud er ikke forpligtet til at være registreret hos SEC, da de er berettiget til visse undtagelser. For eksempel tillader regel 147 (fritagelse for intrastatindgivelse) virksomheder at rejse midler ved at sælge værdipapirer til offentligheden, så længe værdipapirerne sælges i den primære tilstand, hvor virksomheden driver forretning. Undtagelsen er kun gyldig, når både virksomheden og investorerne er bosiddende i samme stat.

En anden undtagelse er regel 504 eller regulativ D, som fritager virksomheder, der ikke skaffer mere end $ 1 million i en 12-måneders periode gennem salg af værdipapirer. Det lægger ingen begrænsninger på antallet eller typen af ​​investorer.

Direkte tilbud vs. indledende offentligt tilbud

Et direkte udbud og et indledende offentligt udbud er de to vigtigste metoder, hvor en virksomhed kan rejse midler ved at sælge værdipapirer på et offentligt børsmarked. I en børsintroduktion opretter udstederen nye aktier, der tegnes af en mellemmand, såsom en investeringsbank eller finansielle rådgivere. Underwriter arbejder sammen med det udstedende selskab under udbudsprocessen ved at sikre, at virksomheden opfylder lovmæssige krav.

Formidleren bestemmer IPO-prisen på aktier og har ansvaret for udbudsprocessen på vegne af udstederen. Ved nogle lejligheder kan formidleren være forpligtet til at garantere salget af et bestemt antal aktier ud af de aktier, der tilbydes offentligheden.

Derimod er et direkte tilbud mindre kompliceret sammenlignet med en børsintroduktion. Det indebærer salg af værdipapirer direkte til offentligheden uden at gå gennem en formidler. Der udbydes ikke nye aktier til offentligheden, og der er ingen garanti for salg af værdipapirer. Det udstedende selskab fastsætter vilkårene for udstedelse, såsom tilbudsprisen, minimumsinvestering pr. Investor og det maksimale antal værdipapirer, som hver investor kan købe.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Kapitalindsamlingsproces Kapitalindsamlingsproces Denne artikel er beregnet til at give læserne en dybere forståelse af, hvordan kapitalindsamlingsprocessen fungerer og sker i branchen i dag. For mere information om kapitalindsamling og forskellige typer forpligtelser, der er indgået af underwriter, se venligst vores forsikringsoversigt.
  • Flotationsomkostninger Flotationsomkostninger Flotationsomkostninger er de omkostninger, som et selskab afholder ved udstedelse af nye værdipapirer. Omkostningerne kan være forskellige udgifter, herunder, men ikke begrænset til, forsikringsgebyrer, juridiske omkostninger, registrering og revisionsgebyrer. Flotationsomkostninger udtrykkes som en procentdel af udstedelsesprisen.
  • Rettighedsemission Rettighedsemission En fortegningsemission er et tilbud om rettigheder til et selskabs eksisterende aktionærer, der giver dem mulighed for at købe yderligere aktier direkte fra selskabet til en nedsat pris.
  • Top Investeringsbanker Liste over Top Investeringsbanker Liste over de 100 største investeringsbanker i verden sorteret alfabetisk. Top investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch